DVI-D/DVI-I

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
mango12
Nováček
Nováček

DVI-D/DVI-I

Příspěvek od mango12 »

Zdravím, mám menší problém ohledně monitoru co mám. Mám starší LCD LG 22". Vedou z něho jen DVI-D a D-SUB. Jenže grafika v novém pc co budu kupovat má DVI-I a HDMI. Je nějaká šance aby mi to šlo? Co jsem koukal tady http://www.alza.cz/redukce-dvi-if-dual- ... d92048.htm tak ta redukce je myslím naopak protože tam píšou pro připojení kabelu DVI-I k zařízení s DVI-D konektorem. Což já kabel bych měl DVI-D.

edit: Našel jsem toto http://www.kabely-redukce.cz/Produkt/10 ... erna?c=563 a chci se zeptat jestli to funguje na obě strany. Protože tam píšou, že je to pro grafiky které nemají HDMI. Tak že bych ten DVI-D zapojil do monitoru a HDMI do grafiky.
CPU: Intel Core i7-6700K, CPU cooler: Noctua NH-D14, GPU: MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G, MB: MSI Z170A GAMING PRO, RAM: Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200, SSD: Samsung SSD 850 EVO - 1TB, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 750W, CASE: Fractal Design Define R5, bílá
Caderom
Začátečník
Začátečník

Re: DVI-D/DVI-I

Příspěvek od Caderom »

DVI kabel má konektory typu samec, kabel DVI-D má oproti DVI-I méně pinů (chybí analogový přenos), přičemž tam není žádný "blokující plast". Z toho vyplývá, že DVI-D kabel do DVI-I konektoru bez problému zapojíš přímo a není třeba vymýšlet nějaké hrůzné spojení přes HDMI.
mango12
Nováček
Nováček

Příspěvek od mango12 »

OK takže pokud jsem to dobře pochopil, tak když mi z monitoru vede jen DVI-D (dual link) tak to můžu zapojit kabelem DVI-D do grafiky která má DVI-I (dual link)?
CPU: Intel Core i7-6700K, CPU cooler: Noctua NH-D14, GPU: MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G, MB: MSI Z170A GAMING PRO, RAM: Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200, SSD: Samsung SSD 850 EVO - 1TB, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 750W, CASE: Fractal Design Define R5, bílá
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Ano. Je to běžná praxe - když monitor zvládá zpracovat digitální signál, tak není důvod proč by tam měl vést analog. U grafické karty se naopak počítá s tím, že k ní občas někdo připojí "analogový" monitor (nejčastěji přes redukci na D-Sub, DVI-A se prakticky nepoužívá).
mango12
Nováček
Nováček

Příspěvek od mango12 »

OK díky za odpověď. :)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“