Byly mě nabídnuty levné alternativy (hotový výrobek), ale nesedí mě velikost bedny (nevejde se tam, kam potřebuji). Proto bych si chtěl malý a LEVNÝ server postavit (postavit si i vlastní bednu).
Uvažuji použít základní desku s atomem: Asus AT4NM10T-I - Intel NM10, popřípadě jeho dvoujádrového brášku:Asus AT5NM10T-I - Intel NM10
Bude výkon atomu (jednojádro, dvoujádro?) stačit na jednoduché sdílení HDD? Data na HDD se mazat nebudu - akorát jednou za měsíc přidám 50-100GB.
Na desce jsou 4 SATA konektory (připojím k nim 4 disky (1TB, 1TB, 2TB, 2TB).
Našel jsem také tuto kartu na rozšíření o další 2 SATA. Bude (měla by) fungovat bez problémů? To by byla kapacita pro 6 disků (pro mě už velký luxus

Na jaké rychlosti se můžu dostat (čtení/ zápis) s gigabitovým ethernetem a s tím atomem?
Zdroj: To je pro mě velký oříšek. Snažím se vybírat s co nejmenším výkonem a dobrou značkou.
První jsem si vybral Seasonic SS-250SU - bojím se ale hluku
Radši dávám přednost Seasonic SS-300TGM-TFX ("Otáčky ventilátoru jsou řízeny v závislosti na teplotě (v rozsahu zatížení 0-50% může být ventilátor zcela zastaven))
Dají se najít i 150W fortony, eurocase... atd - Těm se rád vyhnu (špatné zkušenosti)
Nic zatím nekupuji, zatím jen sbírám informace. Děkuji za jakoukoliv radu