wifi problém, konflikt ip adres a podobně

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
DartVader
Začátečník
Začátečník

wifi problém, konflikt ip adres a podobně

Příspěvek od DartVader »

Zdravím, potřeboval bych poradit, jelikož v tématice sítí tápu a zvládnu jen to nejzákladnější.

Problém který mě v současnosti sužuje je výpadek internetového spojení jednou za čas (řekněme každé 3 dny). Někdy se to děje v jeden den třeba pětkrát a poté pár dní ticho po pěšině. Zatím to vždy vyřeší znovu zapnutí routeru, ale i v tomhle případě se spojení ne vždy naváže.

Problém nastal po zakoupení nového routeru (starý odešel když nezvládl reset, a ve snaze o rychlou obnovu připojení jsem koupil jiný s nulovou podporou od operátora). Tak nějak po telefonu jsem od operátora vymámil hodnoty které jsem do routeru zadal a internet naběhl. Nicméně se tu a tam vyskytuje výše popsaná chyba, která kupříkladu u dobře rozehrané MP hry dokáže pěkně...

Bohužel manuál k routeru na tuto problematiku nepamatuje.

IP rozděluje router sám, jsem připojen přes wi-fi a chráněn WPA2-PSK.

Pokud někoho napadá jak problém vyřešit, byl bych velmi rád za odpovědi. Díky.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: wifi problém, konflikt ip adres a podobně

Příspěvek od KOFis »

tak prvni napis co je to za router kdyz s nim chces pomoct a jaky mas internet?

zasekavani routeru je celkem normalni u levnych znacek (zyxel, tp link, atd) kdyz k nim pripojis rychlejsi net nebo vice PC, ale vic detailu az napises detaily. a nebo pokud mas wifi sit spatne nastavenou a v okoli jsou dalsi site ktere te muzou rusit. wifi rozhodne neni na pripojeni stolniho pc nebo notebooku na stole.
DartVader
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DartVader »

Je to Zyxel P-870HN-53b. Internet O2 VDSL 16/1. Wifi to musí být už jen pro pohyb myší (protože zdířka je zprava) a doma se vyskytuje víc zařízení, které se připojují. Zyxel jsem zvolil proto, že jsem už od něj měl několik zařízení a nikdy jsem s ním neměl problém. Zato ten co mi odešel je Comtrend a to je teprve šit, už jen proto že odešel z tak banální operace, kterou by router měl unést.

Ostatně moc VDSL routerů v přijatelné ceně na našem trhu není (O2 poskytuje Comtrend a Huawei, druhý jmenovaný bych tipoval na stejnou kvalitu). Tento jsem zakoupil za necelé 2.5k, což je myslím tak akorát cena, přes 4 klacky co jsem někde viděl je už pakárna na domácí použití.

Jinak wifi sítí je v okolí několik, ale s mizerným signálem.
DartVader
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DartVader »

Takže jediné řešení je router za 6 klacků?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“