Gigabyte HD 7850 OC - cierna obrazovka

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
eddiex
Nováček
Nováček

Gigabyte HD 7850 OC - cierna obrazovka

Příspěvek od eddiex »

Zdravim vsetkych. Potreboval by som pomoct a poradit ohladom dost vazneho problemu. Zaregistroval som sa na tomto fore prave koli tomuto problemu pretoze nikde inde mi nevedeli poriadne poradit.
Pred dvoma tyzdnami som konecne vymenil staru HD 4870 za novu 7850 oc verziu od gigabyte a tym sa zacal problem ktory teraz mam. V skratke ide o to, ze pri hrani hier mi v casovom rozmedzi od 5 minut do 1 hodiny sa zasekne obraz aj zvuk. Na monitore mi vyskoci cierna obrazovka s horizontalnymi zafarbenymi pasmi. Nic nepomoze iba tvrdy reset pc. Tento problem mam vo vsetkych hrach ktore teraz hravam ( BF3, Dota2, Starcraft 2 a Company of heroes). Po tom ako som predajcu tej karty oboznamil s tymto problem bol ochotny ju vymenit za novu tu istu kartu. Cely nateseny som po vymene ju aj vyskusal v tychto hrach a ten isty problem sa dostavil znovu. Cize myslim si ze tymto sa chybovost samotnej karty vylucuje. Este si drzim v zalohe reinstalaciu windowsu, ale to chcem urobit az ako poslednu moznost. Prosim poradne kde by mohol byt problem.
Ovladace mam catalyst 12.6, mam windows vista 32 bit, zostava : core 2 quad q9550 2.8GHZ, 4gb ramku, zakl doska intel BLKDP45SG iG45, zdroj corsair 750w. Ano viem, tato zostava nieje z tych novych ale myslim si ze v sucasnosti je este dostacujuca.
Naposledy upravil(a) eddiex dne čtv 19. črc 2012, 17:59, celkem upraveno 1 x.
NeoPlex
Začátečník
Začátečník

Re: Gigabyte HD 7850 OC - cierna obrazovka

Příspěvek od NeoPlex »

zkus catalyst 12.3, par lidi ma s nima problemy. Hlavne ovladace radne odinstaluj. Btw co teploty? Sledujes?
eddiex
Nováček
Nováček

Příspěvek od eddiex »

Teploty su velmi dobre, pri zatazi max 45-50 stupnov a ventilator bezi na 40%. 12.3 som tiez skusal sice na predchadzajucej 7850 ale ajtak bol black screen.
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Takže zaprvé , spusť windows v safe móde , stiahni si driver sweeper a všetko čo súvisí s catalystmy vymaž , daj win do normálneho módu a nainštaluj najnovšie ovládače. Potom nám sem hoď screen z gpu-z aj s teplotami v loade.
AMD Ryzen R7 9800X3D | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA ASUS ASTRAL RTX 5080 OC 16GB | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
eddiex
Nováček
Nováček

Příspěvek od eddiex »

No presne na tvoju radu som odstranil amd ovladace grafickej karty + som tam nasiel nainstalovane nvidia ovladace ! Tak som to tiez odstranil v safe mode potom rebootol, nainstaloval catalyst 12.6 a skusil dotu 2. Zhruba po 40 minutach to znovu seklo obraz a zvuk.
Prikladam ti hodnoty z gpu-z v zatazi. Co na to vravis?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
eddiex
Nováček
Nováček

Příspěvek od eddiex »

Prikladam este screen z gpu-z pocas afterburn, gpu burn in test open gl 3
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

teploty jsou v pohodě
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Prepnuti PCI-E na 2.0 nepomuze ? Jestli neni neco shnileho u Gigabyte ,ale nejde overit......nejak tady nejsou ted k dispozici :| V slozenych hernich sestavach se ted osazuje HD7850 a neni s tim nejaky velky problem vybocujici ze standartu poruch.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

skousel si na zakladni desku hodit posledni aktualni bios? to same pokud je na strankach gigabyte bych udelal s grafikou tj taky posledni BIOS a pro 100% sichr ze to neni v OS bych udelal cistou instalaci..
eddiex
Nováček
Nováček

Příspěvek od eddiex »

No posledny bios na zakl dosku som este nedaval a taktiez ani na graficku. Mozem to skusit a uvidim co to spravi. Inac akurat som dokoncil stability test v msi kombustor - direct 3d10 1600x900, 2xmsaa, ktory bezal hodinu a pol uplne stabilne pri 66 stupnov, priemernych 60 fps a vytazeni 99%. Pri tom ked hram dotu 2 tam je vytazenie gpu iba 45-50% a pada to.

Este by som dodal ze na guru3d.com fore som nasiel viacero threadov ktore poukazuju na ten isty problem aky mam ja, teda cierna obrazovka alebo farebne pasy cez obrazovku a opakujuci sa zaseknuty zvuk pocas hrania. Dam vam link, tam ludia skusali hocico a stale mali problem. Jednalo sa ci uz o HD 7870/50 alebo aj 7900 series.

tu je link na jeden z tych threadov : http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=364498

Zacinam uvazovat ze kupa hd 7000s bola chyba :x
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hmm hlavne Sapphire meli problemy. Koukam ze tedy ten problem bude jaksi napric vsemi. Gigabyte se neprodalo tolik jako Sapphire a ted je maj jen ve Vision Studio ,kde spis vede ASUS. On ten problem vypada ,jakoby se neco prehrivalo ,ale to to asi nebude. Zkusils PCI-E hodit na GEN2 ?
eddiex
Nováček
Nováček

Příspěvek od eddiex »

No vies co ja sa v tychto veciach az tak moc nevyznam, teda neviem ktory je pci-e a gen2. Prehrievanie urcite nie, pretoze som testoval kartu v plnej zatazi hodinu a pol v programe msi kombustor a teplota bola stabilych 66 stupnov. Problem mam iba pri hrani hier, kde su teploty iba okolo 50 stupnov. Skusal som kartu aj podtaktovat na 925 a aj tak to padalo. Rozmyslam ci zvukovy ovladac realtek nemoze robit neplechu alebo ja neviem uz. Inac k tomu nahadzovaniu noveho biosu, ja s tym nemam skusenosti tak ak by niekto poradil ako to spravit.
Luka5870cr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Luka5870cr »

kdysi jsem měl stejný problém ještě s AGP HD3650 v desce K7N2 s Athlonem XP 2500+
Prostě jsem hrál (Crysis) a najednou zčernala obrazovka a zvuk většinou ještě chvíli šel.. potom jsem musel Pc restartovat.
Zkoušel jsem různý ovladače na desku i na grafiku a nepomohlo to.
Tak jsem na zkoušku vyměnil základní desku za ASUS A7V8X-LA a bylo po problému.
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Mám úplně stejný problém s touto kartou. Při záteží u náročnějších her se pc zaskne a na obrazovce se objeví vertikální pruhy. U starší hry co hraji (warcraft 3) se to nestává. Težko říct jestli je to způsobeno nekompatibilitou se základní deskou, problémem v ovladačích nebo se jedná o hw problém na grafické kartě. Nechtělo se mi s tím moc laborovat tak sem to reklamoval, uvidím jak to dopadne ....

Sestava:
i5-3570k
MSI Z77A-GD65
Kingston HyperX T1 2133mhz DDR3 8GB
Seasonic M12II 520W
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

zkus pridat napeti na jadru... me tohle dela hd 7870 pri hodne velkym oc.. ale je zajimavy, ze to delalo jen pri Diablu 3 a prehravani filmu, Bf3 bezelo vzdy stabilne a to bylo vytizeni 99% u diabla kolem 40.
eddiex
Nováček
Nováček

Příspěvek od eddiex »

Zdravim vsetkych, takze chcel by som vas informovat o najnovsej situacii. Po dlhom testovani sa doslo na to ze pravdepodobne bude problem medzi kompatibilitou karty s zakladnou doskou. Este sa vyskusa graficka karta v inom pc, ak tam pojde normalne je jasne ze problem je v doske. Vzhladom k tomuto problemu bude asi nevyhnutne vymenit zakladnu dosku. S tym ale nastava dalsi problem a to kompatibilita novej dosky zo starsim procesorom quad core Q9550.

Kedze som uz skor spominal ze planujem v buducnosti aj vymenu procesoru, vzhladom k tejto situacii bude vhodne vymenit procesor uz teraz. Moja otazka na vas je, ci sa mi oplati vymenit stary Q9550 za novy core i5 vzhladom aj na graficku kartu HD 7850 OC. Novy procesor by mal mat dobry pomer cena/vykon. Z tych co som zatial pozeral sa mi najviac pozdaval core i5 3570 alebo i5 2500. Taktovat procesor neplanujem. Taktiez by som vas poprosil o radu pri vybere zakladnej dosky v dobrej cenovej hladine k tomu procesoru.
Diky za odpovede
eLzyx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eLzyx »

ještě můžeš zkusit nastavit nějakou pevnou freq pro PCIe - třeba na 101MHz (v Performance > Bus Overrides). Tam taky můžeš zkusit lehce zvednou napětí na PCH Core Voltage.
Taky bych v záložce Power vypnul PCIe ASPM Support (disable).
To je asi tak vše, co by se mohlo týkat zvýšení stability PCIE
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

To mi nerikejte ,ze 7850 nejsou kompatibilni s celou skalou desek od 775 do 1155 :? Priklad: nekdo ma MSI desku Z77 a 7850 tam funguje a v druhe zase nefunguje. Zkusim nejak zjistit vice informaci ,ale je to divne a vypada to ze 7850 jsou nejaky rozchrochtany a pokud by se projevila nejaka nekompatibilita ,tak to je vcelku pruser.
eddiex
Nováček
Nováček

Příspěvek od eddiex »

No vies co, na guru3d fore som nasiel niekolko threadov ohladom problemov s HD 7800 seriami, islo najma o oc verzie od saphire alebo gigabyte. Spominali sa tam presne tie iste problemy ktore som uz vyssie popisoval. Pokial je cela rada 7800 takto postihnuta tak je to dost velky pruser a problem. Ati to asi nevyslo a myslim si ze dost vela nasratych zakaznikov prejde ku konkurencii.

Zajtra budem testovat tuto gigabyte HD 7850 oc na inom pc s core i5 3570. Som zvedavy na vysledky, ci to bude padat alebo nie. Pokial sa potvrdia problemy ktore mam teraz, okamzite budem pozadovat vymenu za nejaku geforce. Toto by sa proste stavat nemalo a je mi jedno ze za x mesiacov vyjde konecne nejaky ovladac ktory to odstrani...dost to totizto otriasa doverou.

edit : Skusal som v mojom pc hd 7750 a v hre dirt 3, ktory mi na HD 7850 padal uz po 2 minutach, isla tato hra bez jedineho padu hodinu.
Naposledy upravil(a) eddiex dne čtv 19. črc 2012, 17:53, celkem upraveno 1 x.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

A při výměně jsi odinstaloval stávající ovladače a hlavně pročistil registry? Pokud ne, tak to udělej.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“