GTX670 a core 2 quad Q9400

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Yarissek
Nováček
Nováček

GTX670 a core 2 quad Q9400

Příspěvek od Yarissek »

Zdravím, potřeboval bych poradit, mám tuto sestavu:

MB: ASUS P5N64 WS PRO/WIFI, Základní deska - nForce790i Ultra SLi DDR3 2000, 4xPCIe x16, SATA II RAID, USB2.0, FW, 2x GLAN, 8ch audio, ATX, sc775
CPU: Intel Core 2 Quad Q9400, Procesor 2.66GHz, 1333MHz FSB, 2x 3MB cache, socket 775, EM64T BOX (Yorkfield)
Chladič: Cooler Master Hyper 212
GPU: 2 x Asus ROG ENGTX285 Matrix
MEM: Kingston 2 x 2GB DDR3 1066MHz

chtěl bych nahradit stávající ROG ENGTX285 grafy novou 670tkou hlavně kvůli spotřebě ale nevím jestli bych 670ku nelimitoval procesorem, zatím se mi nechce dělat upgrade celé sestavy. Díky všem za radu ;)

PS: ve sli už je nepoužívám a hraju na FullHD monitoru.
Frky
Začátečník
Začátečník

Re: GTX670 a core 2 quad Q9400

Příspěvek od Frky »

Bržděná někde bude i ta GTX 285, natož gtx 670.
Silnější než Gtx 285 bych tam nedával. Na Aukro, to celkem slušně prodáš a upgraduj na 1155 :-) Nejlepší řešení, pokud jsi ochotný platit za Gtx 670, tak když to prodáš + peníze co by šly do GK, tak máš solidní výkon.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

skus pretaktovat cpu aspon na 3,5
90% singleplayer hier ti to cpu brzdit nebude ak hras vo fullhd + AA..(vlastna skusenost,mam spusteny OSD display a grafika ide takmer furt na 100%)

brzdenie nastava az ked budes hrat strastegie,alebo multiplayer hry,popripade mmorpg ..

ja som spozoroval brzdenie len v bf3 a starcraft 2..mierne aj v bad copmany 2
v bf 3 sa vytazenie grafiky pohybovalo v caspian border okolo 90%..v SC2 to zacalo limitovat cpu len ked tam bolo milion jednotiek...

su hry kde ti na cpu vobec nezalezi a zmyka sa len grafika..

teda,zalezi co budes hravat..
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

na to CPU je GTX670 slabá i v min.fps ve hrách a tak oproti GTX285 bys rozdíl vůbec nepoznal v rychlosti.
A ani overlock CPU by nepomohl, jenom minimálně.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Je nesmysl davat takhle vykony grafarny na takovy staricky platformy. Nema to zadny smysl. To C2Q je uz vykonostne historie a tu grafarnu bude brzdit. Uz pro ty stavajici GPU co tam mas je to brzda.
Yarissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yarissek »

A tak nějak jsem tyhle odpovědi čekal hraju hlavně BFBC2 a teďka BF3 na jedný 285ce to nešlape nejhůř a i když mám na medium detaily přes 40FPS je tam propad hodně na minimálních FPS a taky mi přišlo, že už to limituje i ten C2Q, kurník :( ta sestava mě tehdá stála prachy a mám k tomu asi citovej vztah bo proč se toho nchci zbavovat :D no dobrá tedy ..... tak přejdeme dále, děkuji všem za radu.

PS: myslel jsem že kdybych trochu nataktl procák tak by to šlapalo ještě chvíli ale je pravda, že když půjdu do nový grafy tak to vyměním Complete :D
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

potaktit mozes..sak uvidis :roll: ..ale na bf3 je ten procak LOW
Ohladom bc2..ja som menil tiez z 285 na 6970 a fps sli pekne hore...cize neda sa povedat ze tam by ti ta nova karta nepomohla,ale na bc3 a karkand uz NIE..hral som betu metro a caspian border sli velmi slusne..ale nove mapy,kde je kopec destrukcie uz to stihat ten cpu urcite nebude
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

V BF3 te to CPU limituje dosti slusne a s novymi DLC s velkymi mapami to bude jeste horsi. Taktovani ti pomuze ,ale krici to cele o vymenu. Minimalni FPS jsou prave zalezitost CPU a sice si v prumernych fps s lepsi GPU pomuzes ,ale minimalky budou stale stejne spatne ,coz ti na hratelnosti neprida.
Yarissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yarissek »

jj BC2 hraji protože to je podle mě super gamesa ale už to je taky Old, a tak přeci jen začínám víc sedět u BF3 ;) ne, já jsem jen potřeboval utvrdit abych nespekuloval a můj mozek měl klid, chce to změnu a tak poskládám NEW bednu ;) jinak jestli se ještě můžu zeptat, za kolik by se dali tyhle věci co mám v prvním přízpěvku prodat, na grafy už bych kupce měl za 4000,- je veme obě ale co s tím zbytkem asi za to moc nebude co? .... :)

PS: omlouvám se jestli někoho štvu ale už jsem díky práci vypadl ze světa IT a nemám moc přehled o cenách ... ;) díky
Yarissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yarissek »

Jo a Hladis díky za pomůcku pro výběr sestavy to se velice hodí ;)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Na vyber sestavy a inspiraci tu je kdyztak sekce Pocitacove sestavy.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“