Zdravim..Plánuju si koupit pc ale nevim jestli tam dát 8GB nebo 16GB nevim jestli to dokážu využít. Plánuju dělat v Photoshopu, After Effects, Cinemě 4D, CAD a něco na střih nejspíš sony vegas a nebo využiju zase Adobácký programy + hry. Teď se mi často se stane že mám otevřenej PS i Cinemu najednou a je znát že by to chtělo přidat teď mám 4GB. Nevim jestli třeba pokud bude víc ram jestli se zvýší rychlost renderingu i když vim že to hlavně závisí na CPU. Tady je seznam komponent (zatim tam mám danou 16GB)
Tak si kup 8 gb a uvidíš, težko říct kolik využiješ, někdo zlvádne v těch programech využít i více. Záleží na projektu.
Jinak k sestavě, co máš za repro ? Opravdu potřebuješ zvukovku ?
Stačí ti box chladič nebo http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt , tak noctua je zbytečná, když nebudeš taktovat.
CPU http://www.czc.cz/intel-core-i5-3570/109768/produkt
Pokud budeš hrát i hry, tak bych si připlatil za Gigabyte 7850.
Plánuju si koupit pořádný sluchátka..hlavně dělám i svoje písničky a budu i příležitostnej DJ takže se zvukem dělat budu. Chladič hele taky jsem na něj koukal ale profesor co mě učí na informatiku tak má tu Noctucu a nemůže si stěžovat tim nechci říct že ten Gelid je špatnej to určitě ne ale Noctuu chci radši a taktovat neřikám že nebudu trošku tomu zvednu ale zase v možnostech MB a CPU. A grafárnu jedině od Nvidie čekám na řadu 6xx (něco levnějšího třeba 660). Jinak redrovat plánuju v rozlišení 1920x1080 záleží jak a co bude potřeba
To je jasný to jsem taky napsal ale jestli to nějak znatelně pocítim v programech obecně. Ale když tak nad tim přemýšlim možná bude stačit 8 GB 2x4 a dalších 2x4 si můžu dokoupit potom
Procesor, co sis vybral, moc velké možnosti taktování teda nemá, protože se jedná o model se zamčeným násobičem. Co se RAM týče, tak když už chceš vyzkoušet, jestli ti bude stačit 8 GB, vzal bych spíš 8GB modul a v budoucnu kdyžtak přikoupil další.
možná zbytečná poznámka, ale pro využití víc než cca 3GB paměti potřebuješ 64bit systém, a aby aplikace dovedla využít víc než 2GB na svůj vlastní proces, tak je třeba její 64bit verze.
Pfizer & Moderna inside ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
POkud v tom Photoshopu nebudes delat nejaky profi velky upravy velkych fotek. Tak ti staci 8GB RAM. Nejlepe 2x4GB. Pokud bys Photoshop vyuzival nejak hoooodne intezivne ,tak 16-32GB. U videa to je jedno, tam na velikosti RAM moc nezalezi. 4GB je ale samozrejme malo.