Kolik RAM na programy jako je Cinema 4D, Adobe programy, CAD

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Djmartini
Nováček
Nováček

Kolik RAM na programy jako je Cinema 4D, Adobe programy, CAD

Příspěvek od Djmartini »

Zdravim..Plánuju si koupit pc ale nevim jestli tam dát 8GB nebo 16GB nevim jestli to dokážu využít. Plánuju dělat v Photoshopu, After Effects, Cinemě 4D, CAD a něco na střih nejspíš sony vegas a nebo využiju zase Adobácký programy + hry. Teď se mi často se stane že mám otevřenej PS i Cinemu najednou a je znát že by to chtělo přidat teď mám 4GB. Nevim jestli třeba pokud bude víc ram jestli se zvýší rychlost renderingu i když vim že to hlavně závisí na CPU. Tady je seznam komponent (zatim tam mám danou 16GB)

http://www.czc.cz/1oou35vtpuhtb8r7oq5ocdhrna/seznam

Pochopim že mě asi odkážete na jiný téma ale chtěl bych znát váš názor přímo na tenhle problém. Díky za všechny odpovědi ;)
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik RAM na programy jako je Cinema 4D, Adobe programy, CAD

Příspěvek od Suke001 »

Tak si kup 8 gb a uvidíš, težko říct kolik využiješ, někdo zlvádne v těch programech využít i více. Záleží na projektu.
Jinak k sestavě, co máš za repro ? Opravdu potřebuješ zvukovku ?
Stačí ti box chladič nebo http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt , tak noctua je zbytečná, když nebudeš taktovat.
CPU http://www.czc.cz/intel-core-i5-3570/109768/produkt
Pokud budeš hrát i hry, tak bych si připlatil za Gigabyte 7850.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

100% vem 16GB. dle velikosti sceny ci obrazku mozna i vice...
Djmartini
Nováček
Nováček

Příspěvek od Djmartini »

Plánuju si koupit pořádný sluchátka..hlavně dělám i svoje písničky a budu i příležitostnej DJ takže se zvukem dělat budu. Chladič hele taky jsem na něj koukal ale profesor co mě učí na informatiku tak má tu Noctucu a nemůže si stěžovat tim nechci říct že ten Gelid je špatnej to určitě ne ale Noctuu chci radši a taktovat neřikám že nebudu trošku tomu zvednu ale zase v možnostech MB a CPU. A grafárnu jedině od Nvidie čekám na řadu 6xx (něco levnějšího třeba 660). Jinak redrovat plánuju v rozlišení 1920x1080 záleží jak a co bude potřeba
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

tak u renderu nezalezi az tak na velikosti pameti jako na rychlosti cpu (poctu jader vs. co nejvyssi frekvenci).
Djmartini
Nováček
Nováček

Příspěvek od Djmartini »

To je jasný to jsem taky napsal :D ale jestli to nějak znatelně pocítim v programech obecně. Ale když tak nad tim přemýšlim možná bude stačit 8 GB 2x4 a dalších 2x4 si můžu dokoupit potom
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Procesor, co sis vybral, moc velké možnosti taktování teda nemá, protože se jedná o model se zamčeným násobičem. Co se RAM týče, tak když už chceš vyzkoušet, jestli ti bude stačit 8 GB, vzal bych spíš 8GB modul a v budoucnu kdyžtak přikoupil další.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

možná zbytečná poznámka, ale pro využití víc než cca 3GB paměti potřebuješ 64bit systém, a aby aplikace dovedla využít víc než 2GB na svůj vlastní proces, tak je třeba její 64bit verze.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

POkud v tom Photoshopu nebudes delat nejaky profi velky upravy velkych fotek. Tak ti staci 8GB RAM. Nejlepe 2x4GB. Pokud bys Photoshop vyuzival nejak hoooodne intezivne ,tak 16-32GB. U videa to je jedno, tam na velikosti RAM moc nezalezi. 4GB je ale samozrejme malo.
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Pocitac relativni delo a monitor takova (pod)prumerna 23ka. Jeste navic s tim, ze by se na tom mela delat grafika :|

LG IPS

Dell IPS 23" 1920*1080

Dell IPS 24" 1920*1020 (vhodny na praci)

Samsung s VA panelem, pouze na praci

CPU: Ryzen 5900x + Fera3 RGB, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Odpovědět

Zpět na „Paměti“