Můj config (3 roky starý):
CPU Intel Core 2 Duo E7400,
Deska Gigabite EP45-UD3P,
paměti Corsaire 2x2GB DDR2 1066Mhz,
Disk WD 640GB SATA2,
zdroj SEASONIC 500W F3,
Windows 7 64bit origo,
grafika ATI Gainward HD4850.
Přibližně před třemi měsící mi vznikl tento problém- zapnu počítač Windows normálně naběhnou a třeba po minutě nebo hned co naběhne systém nebo taky za 5min se mi kousne a nic nejde dělat tak musím natvrdo restartovat, někdy se podaří na druhý pokus někdy i na čtvrtý že už se nesekne a potom už počítač běží bez problémů celý den, můžu restartovat a furt běží bez zamrznutí. Ale jak ho vypnu na noc a druhý den nahodím tak zase zamrzne a musím opět projít restartovací mánií.
Počítač jsem měl docela solidně nataktovaný, tak jsem myslel že problém je v nestabilitě nebo v přehřívání tak jsem vrátil vše do původního stavu, to bohužel nepomohlo, ještě jsem zkoušel test procesoru pamětí a grafika zda nejsou poškozeny, ty nevykazují žádné chyby. žádný nový hardware jsem nepřidával, ale pro jistotu jsem odpojil všechny nepotřebné věci jako jsou bluetooth, tiskárnu, headset... abych eliminoval chybu okolního hardware to taky nepomohlo, tak jsem zformátoval Windows to taky nepomohlo

Už fakt nevím čím by to mohlo být jediná věc co mě ještě napadá je že mám disk v AHCI modu jestli to nemůže nějak zlobit ale když to donedávna takhle běželo tak nevidím důvod, nebo že by byl hotovej zdroj to by padalo i při restartu nebo při hrách, nebo že by to dělal nějaký software ale to jsem v msconfigu povypínal takový ty různý srágory update atd. takže tím asi taky ne.
Je to opravdu záhada.
Kdyby jste mi někdo poradil jak dál postupovat byl bych velice vděčen.
Díky.