Windows 7 po nové instalaci a restartu nejdou - Blue Screen

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
saissan
Nováček
Nováček

Windows 7 po nové instalaci a restartu nejdou - Blue Screen

Příspěvek od saissan »

Zdravím, mám problém s W7 Ultimate, 32bit. Nainstaloval jsem W7, ovladače pro M-Audio MIDISPORT 1x1,2x2, 4x4, 8x8, Firewire 1814, Motu MIDI Express a USB/MIDI - MIDI Mate, tiskárnu a scaner HP, vše proběhlo v pořádku. Poté si W7 vyžádaly antivir, nainstaloval jsem AVG z DVD CHIP. Po restartu naběhla modrá obrazovka a již to nenastartovalo. Dostal jsem se na opravu systému, poté samovolný restart a konec. Ve WXP tahle sestava šlapala v pohodě.Pro W7 dodává M-Audio pouze jeden ovladač pro všechny typy MIDISPORTů. Instaloval jsem vše postupně, přidával jsem jednu komponentu po druhé, vždy až proběhla korektní instalace předchozí. Blue Screen vždy problikne velmi rychle, nestačím zjistit, co vypisuje. MemTest jsem dělal, je to OK. Dokáže někdo poradit? Předem děkuji za jakýkoliv příspěvek.
Intel Core 2 Duo E8400 3.00GHz, Gigabyte GA EP45 UD3, 4GB Kingston DDR2/1066 , GIGABYTE GeForce 9600 GT, M-Audio Firewire 1814, Motu MIDI Expres, M-Audio MIDISPORT,
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 po nové instalaci a restartu nejdou - Blue Screen

Příspěvek od michal.kolesa »

Zakaž automatické restartování.

Při startu PC než se objeví Windows logo tak stiskni F8 a vyber tu volbu co se týká automatického restartování.

Tak si budeš moc přečíst co chybu způsobilo.

Nejlépe to vyfoť na mobil a postni to se, abychom byli schopni poradit.

Taky lze nastartovat PC z nějakého live CD ať s Windows PE či nějakou variantou linuxu a vytáhnout sorubory minidump a poslat je sem.

Je v nich obsah paměti a taky se z nich dá vyčíst v čem je problém.

Mám pocit, že jedna verze AVG tento problém způsobovala.

Ještě by šlo prověřit ovládače programem verifier.exe (součást Windows)
saissan
Nováček
Nováček

Příspěvek od saissan »

Díky za tip, o víkendu to zkusím, teď to nestíhám.
Intel Core 2 Duo E8400 3.00GHz, Gigabyte GA EP45 UD3, 4GB Kingston DDR2/1066 , GIGABYTE GeForce 9600 GT, M-Audio Firewire 1814, Motu MIDI Expres, M-Audio MIDISPORT,
saissan
Nováček
Nováček

Příspěvek od saissan »

Tak jsem to o víkendu zkusil a W7 běží. Sice mi to třikrát po restartu (po různých instalacích programů) hodilo blue screen, ale pak to nabídlo start normálním způsobem a běželo to. Nějaký čas to psalo ve zprávě potíže s MIDISPORT 2x2 (USB/MIDI převodník), po nějakém čase zpráva zmizela a zbytek neděle to šlo dobře. Ten blue screen proběhl tak rychle, že jsem stačil přečíst jen memory dumping a to ještě stěží, natož to vyfotit. Tak jsem zvědavý, jak se to bude chovat dnes. Používám tento PC na muziku a nehraju hry, na internet mám jiný počítač. Pokusil jsem se také podívat na vygenerovanou zprávu o chybě - 081212-30170-01.dmp, ale v těch znacích se nevyznám. V každém případě díky za reakce.
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Tak ty soubory ze složky Windows\Minidump zaRARuj a někam upni (http://www.leteckaposta.cz)
.dmp soubory nejsou zprávy, ale výpisy paměti z doby havárie. K tomu potřebuješ debugger.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“