Problém pri fixovaní "NTLDR is missing..."

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
chester_93
Nováček
Nováček

Problém pri fixovaní "NTLDR is missing..."

Příspěvek od chester_93 »

Dobrý deň, mám nasledujúci problém:
Po štarte PC sa objavila hláska NTLDR is missing...
To by nebol problém keďže som vedel ako to vyriešiť (skopírovaním NTLDR a ntdetect.com z inštalačného cd windowsu cez konzolu).
Pri spustení kozoly by malo vypísať C:\WINDOWS a opýtať sa ku ktorej inštalácii systému chcem prístup následne by som mal zadať administrátorské heslo a potom by som mohol vykonať opravu.
ALE problém je v tom že mne vypíše po spustení konzoly iba C:\ a k ničomu ma nevyzve.
Chcel som skúsiť tzv. "opravnú" reinštaláciu windowsu pri ktorej by som neprišiel o dáta z disku C, lenže je tu znova ďalšie ALE. Inštalácia windowsu sa pokúsi vyhľadať nainštalovaný systém, ale nenájde žiaden a ponúkne mi akurát novú inštaláciu na disk ktorý je ALE podľa inštalátora windowsu nenaformátovaný a prázdny. Nabootoval som Live CD linuxu a v ňom pekne vidím obe moje partície C, aj D so všetkými dátami. Takže som teda vyskúšal skopírovať NTLDR a ntdetect.com na disk C z inštalačného CD windowsu pomocou linuxu. Teraz zapnem PC, naskočí logo windows XP systém sa akože bootuje a v momente keď má zmiznúť logo windows XP a nabehnúť "Vitajte" tak sa počítač reštartne.

Naozaj neviem čo s tým, tak by som Vás chcel poprosiť o pomoc, nechcem to totiž riešiť čistou inštaláciou windowsu keďže by som musel naformátovať celý disk a nemám možnosť si z neho niekde zálohovať dáta.

Vopred ďakujem za odpovede a nápady
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“