Modifikace Twin Frozr III - prosím o radu - uprava ULN

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Modifikace Twin Frozr III - prosím o radu - uprava ULN

Příspěvek od HacIPex »

Zdravím,
vlastním MSI 6870 Hawk s chladičem Twin Frozr III. Jelikož jsem měl štěstí na na "polodefektní" větrák, rozhodl jsem se o výměnu. Ačkoli v normalní sestavě nejde poznat vada, v ULN už ano a to mírné vrčení. Nejmenší cesta trápení vede přes výměnu obou za nové - větráky jsou spájeny v konektoru. Jde mi hlavně o ticho mimo zátěž, v zátěži už můžou šumět (což splnují i tyto, mimo idle... ). Z výberu asi vezmu Arcticy PWM a připojím je přímo na grafiku, at je můžu regulovat přes Afterburner.

Na internetu jsem našel jednoho člověka, co již takovou úpravu dělal (ačkoli s TF II, který je podobný). Větráky po drobné modifikaci není problém přichytit (pokud chceme maximalně šetřit místem, je potřeba odstanit rámeček)

Original:
Obrázek

Úprava:
Obrázek
ZDROJ

A nyní moje otázky:
A.) Jaké ventilátory použít? V základu jsou 2x 75mm low profile
1.) 2x 8cm fan bez rámečku s horním plechem
2.) 2x 8cm fan bez rámečku bez horního plechu
3.) 2x 9cm fan i s rámečkem (nevejdou se do "žlábku") bez horního plechu

B.) V případě 8cm fanu, má význam tam nechávat ten plech? Pomůže to trochu nebo bude dělat jenom aerodynamický hluk (větráčky budou trochu čouhat, nebudou low profile)

C.) Bude velký rozdíl v chlazení, když použiju variantu šetření místem (8cm fany vnořené do chladiče) nebo variantu s normálními 9cm fany (přijdu minimalně o slot, možná dva)

D.) Mělo by cenu tam cpát 2x 12cm? Už jsem četl i takovou variantu, ale heatsink není tak široký, takže by 1/3 větráku foukala mimo kartu.

Budu rád za každou radu a zkušenost.

Díky za odpovědi
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Modifikace Twin Frozr III - prosím o radu - uprava ULN

Příspěvek od Butch »

Pokud se da na tuto grafiku nacpat Accelero S1 rev2 + na to 12cm fan, tak bych nerozmyslel jak upravit stavajici chlazeni a vymenil bych to cele.

Jinak ze tvych variant bych vybral 2x 90mm normalne fany i s tim klasickym hranatym rameckem. Budou nahore na tech zebrech.
Myslim si ze neni nutne mit male a zapustene. Zalezi jestli nevadi ze ti to zabere vice slotu v PC.
Horni plech vyhodit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“