Na jednom PC je pomalý internet a na ostatních ne.
Moderátor: Don
- muliku
- Začátečník

Na jednom PC je pomalý internet a na ostatních ne.
Zdravím, mám takový problém - mám wifi router a k němu připojené PCčka jak přes kabely, tak přes wifi. Pokud jede PC přes wifi, rychlost internetu je něco okolo 4Mbit/s, po kabelu je to asi 4,5Mbit/s... Ale u jednoho PC (ten, který používám nejvíce) rychlost dosáhne maximálně něco okolo 970Kbit/s (i přes stejný kabel, přes který u jiného PC bylo těch 4,5Mbit/s, takže kabelem to neni). Přeinstaloval jsem ovladač k síťovce, ale to nepomohlo a nic jiného mě nenapadlo. Proto se zde ptám, nevíte někdo kde by mohla být chybička? Díky.
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
- Lancelot
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Na jednom PC je pomalý internet a na ostatních ne.
A připojit to PC kde je ten net pomalejší přímo na WAN, tedy vynechat router, si zkoušel?
Či proházet zapojení na routeru.
Či proházet zapojení na routeru.
Naposledy upravil(a) Lancelot dne sob 11. srp 2012, 16:48, celkem upraveno 1 x.
- muliku
- Začátečník

Vidíš, to mě ani nenapadlo. Ale teď jsem to vyzkoušel a výsledek je stejný, takže routerem to není.
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A není někde nastaveno nějaké omezení ať an firewallu tak na routeru ?
Nestahuje PC nebo nebo něco neposílá (P2P, BitTorent)?
Nestahuje PC nebo nebo něco neposílá (P2P, BitTorent)?
- Lancelot
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A na místní síti jsou jaké rychlosti, zkus po kabelu mezi dvěma PC (přes router), stačí skrz win a kouknout se kolik to běhá třeba u nějakého 700MB filmu, pokud to bude okolo 10-11MB/s, tak je síťovka jako taková ok a bude problém někde jinde.muliku píše:Vidíš, to mě ani nenapadlo. Ale teď jsem to vyzkoušel a výsledek je stejný, takže routerem to není.
I když zdá se mi divné, že bys měl třeba od providera nastavené omezení rychlosti, protože to by se týkalo všech PC.
Kdy to začalo dělat a jaký máš typ připojení?
- muliku
- Začátečník

Omezení od providera to nebude, už jen proto, že je to známý. Pokud se nepletu, tak mi to PC začal dělat ve chvíli, kdy jsem na jiný PC instaloval novou wifi kartu (tam je rychlost připojení cca 4Mbit/s), ale přijde mi divný, že by mezi tím byla nějaká spojitost. Jinak síťovka je v pohodě, kopírování běhá v pohodě. A věci jako torrent nebo podobně taky zapnuté nemám.