[W7 x64] Problémy s rychlostí počítače

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Capioca
Začátečník
Začátečník

[W7 x64] Problémy s rychlostí počítače

Příspěvek od Capioca »

Zdravím,

mám sestavu:
AMD Athlon 64 x2 5200+ 2,83Ghz
RAM: 4,00GB
Grafická karta: Nvidia GeForce GT 440

Problém je v tom že když např. rozzipavám jeden soubor co má asi 5gb, tak se dekompresuje nejdrív normalne ale pak ta rychlost zacne pomalu klesat. Takhle jsem rozzipával do 79 procent a to uz jelo tak ze jedno procento trvalo asi 2 minuty. A takhle je to skoro se všim když je ten počítač puštenej treba pres 8hodin tak nektery hry jedou pomalejc. Nebo i přesouvání souborů začne prostě takhle postupně spomalovat až to jede treba 2kb/s (když maj ty soubory třeba 4gb a víc.
Podle mého se zahlucuje nějaká pamět ale nevím, prosím vás o radu.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: [W7 x64] Problémy s rychlostí počítače

Příspěvek od LoCo99 »

disk, udělej kontrolu HDD
Capioca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Capioca »

Udelal jsem kontrolu pres licensovanou verzi IOBit Advance system care ale nic mi to nenaslo.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Neni mozny ze pri rozbalovani se neco uklada do ramky(neco jako vyrovnavaci pamet). Ta kdyz dojde tak to zacne swapovat?
To je asi jedinne co by me napadlo.

S rozbalovanim takto velkych souboru zkusenost nemam, ale zkus se podivat normalne pres spravce uloh na vykon.....
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Capioca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Capioca »

No pravda je ze pocitac je pri tom rozbalovani hrozne spomalenej. Jakoby reakce dobry ale nez se neco spustí např. spravce uloh to trva tak minutu dve. Jinak v spravce uloh mi to ramky nezere ale procák je vytizenej na nejakejch 75%.

PS:. Ted jsem to skusil znova dekompresovat a misto toho aby se zbyvajici cas odecital tak se vterinu po vterine pridava. Uz z toho mam hlavu v oblacich :D
Capioca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Capioca »

A disk neswapuje...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Predpokladam ze ten soubor co rozbalujes uz mas na disku a jedes na NTFS.
Taky ze obsahem je vice malych souboru a neni to jeden velkej.
Aby jsi to treba nemel na nejakym USB exteraku a na compu mel FAT32(nevezme vetsi soubor nez 4GB) Pak by se to treba zpomalilo a nakonec vyplivlo chybu ze to nejde dokoncit...

Samo muze byt i vadny disk, kdyz je vadny povrch a system zacne z toho mista cist tak se take rychlost drasticky zpomali. Na to muzes dat hd-tune, pomaly test povrchu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Capioca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Capioca »

Vse mam na NTFS tak timto by to bejt nemelo ale skusim teda stáhnout a projet to tim HD Tunem. Pak napíšu výsledek
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

vcelku klasická otázka, memory leak nemáš?
proste sa to zaplní ram a potom neuvolní...
čo sa dekompresie týka tak defaultne sa rozbaľuje na disk, najčastejšie do temp, a potom zkopíruje do určeného adresára
aký máš HDD?
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

me tohle delal IDE disk a byl problem v ide radici na desce (asus p5qse2).
Taky zacal jsem kopirovat.. a vykon sel postupne do kopru. Porad to v event logu (ovl panely >admin) hlasilo chybu na atapi/port0..
Zacalo to po snaze oc procesor.. par krat mi i zmizli vsecky data..

potom jsem reklamoval desku (z jineho duvodu) a na stejne desce, jinej kus je to OK. disk jede jak ma.
Obrázek
Capioca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Capioca »

Tak jsem udella par testů tim HD tunem. Vůbec se v tom nevyznám takže tady jsou výsledky:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Chcípá ti disk.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Capioca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Capioca »

Jojo když jsem precetl par diskusí a článku zjistil jsem ze mi fakt asi odchází. Kazdopadne mam tenhle mesic dostat penize od rodicu takze si hned koupim nejakej novej.

Diky vsem za reakce ;)
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“