Problém s MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- dwo613
- Nováček

-
Problém s MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC
Rád bych věděl, než se v tom začnu vrtat kladivem, zda-li někdo neřešil stejný problém a sice, zda-li jde o chybu ovladačů, či to spíše dle popisu vypadá na HW problém:
V poslední době se karta nechce přepínat do 3D, tzn. cokoliv co vyžaduje akceleraci a je náročnější než upočítá samotný procesor je nepoužitelné. Řešením je restart počítače, poté vše funguje OK, fps běžně vysoké, bezproblémový chod, normální teploty. Po restartu to funguje bez problémů i několik dnů, co se stability týče, ustojí to puštěné např. WoT i 24h v kuse bez sebemenšího škobrtnutí. Počítač nevypínám ani neusínám, resp. než nastal onen problém měl jsem uptime vždy cca měsíc (od poslední aktualizace) a vše fungovalo bez výhrad od nákupu karty cca půl roku. Nepodařilo se mi vypozorovat co by mohlo být příčinou.
V poslední době se karta nechce přepínat do 3D, tzn. cokoliv co vyžaduje akceleraci a je náročnější než upočítá samotný procesor je nepoužitelné. Řešením je restart počítače, poté vše funguje OK, fps běžně vysoké, bezproblémový chod, normální teploty. Po restartu to funguje bez problémů i několik dnů, co se stability týče, ustojí to puštěné např. WoT i 24h v kuse bez sebemenšího škobrtnutí. Počítač nevypínám ani neusínám, resp. než nastal onen problém měl jsem uptime vždy cca měsíc (od poslední aktualizace) a vše fungovalo bez výhrad od nákupu karty cca půl roku. Nepodařilo se mi vypozorovat co by mohlo být příčinou.
- Wiruz
- Pokročilý

Re: Problém s MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC
jestli to bez aktualizace SW fungovalo v poradku, tak to bude spise SW problem. Nestahnuli se ti automaticky i novejsi ovladace na grafickou kartu?
Jakmile toto nastane zkusil bych karte pres nvidia ovladace vnutit maximalni vykon. Je to pod Nastaveni 3D / Spravovat 3D nastaveni / Rezim rizeni napajeni -> tam z "Adaptivni" zkusit "Preferovat Maximalni vykon"... to by melo nakoponout 3D takty i bez resetu.
Pak to vrat zpatky nebo se ti karta nebude podtaktovavat bez zatizeni...
Jakmile toto nastane zkusil bych karte pres nvidia ovladace vnutit maximalni vykon. Je to pod Nastaveni 3D / Spravovat 3D nastaveni / Rezim rizeni napajeni -> tam z "Adaptivni" zkusit "Preferovat Maximalni vykon"... to by melo nakoponout 3D takty i bez resetu.
Pak to vrat zpatky nebo se ti karta nebude podtaktovavat bez zatizeni...
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Kyselinka
- Začátečník

Nenapisal si ake mas drivre. Mne to tiez par krat uz karta urobila, ale nic co by som zatial mal riesit. Je to SW problem, nie karty 
- dwo613
- Nováček

-
Ovladače poslední, ale dělalo to právě i před aktualizací ovladačů. Zkusil jsem úpravu nastavení napájení, ale bez efektu.
- Alfajk
- Začátečník

-
zdroj? teploty? vetraky se tocej? zkus ji lehce pridat napeti,kazdopadne je to MSI,coz znaci ze by mohla bejt po smrti...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- NeoPlex
- Začátečník

-
nepere se ti to s integrovanou grafikou v CPU?
- dwo613
- Nováček

-
Zdroj Enermax a má min. 30% rezervu ve špičce. Teploty jsou velice mírné, větráky se točí
, mám odhlučněnou fulltower case, kvalitní a tiché ventilátory s filtry, žádná lamárna. Nemám integrovanou GPU, je to C2D E8500 (netaktovanej). Vrazím do toho jiné SSD s čistou instalací W7 a uvidíme.