Chtěl bych se zeptat, jaké máte defaultní nastavení napětí na této kartě.
Já mám 1.21 V a zdá se mi to moc, když si čtu, že tolik nemáte ani na přetaktované kartě.
Bios mám F3 a když jsem nahrál F5_A tak jsem měl 1.23
Děkuji za pomoc
Gigabyte HD 7850 OC
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Waleron
- Začátečník

-
- Arm0r!
- Začátečník

-
Re: Gigabyte HD 7850 OC
Zdravím. Nejsem si jistý, ale mám takový pocit, že pouze GigaByte u této grafické karty ( nevím jak u HD 7870 ) nastavuje jako STOCK voltáž na 1.2v (+/- nějaký setiny v závislosti na vytíženosti a kusu), dle mého názoru je toto napětí ještě bezpečné.
Přeci jenom, když ho nastavil sám výrobce tak by to mělo být v pohodě.
Z doslechu a z různých zdrojů co jsem četl by mohl nastat problém kdyby napětí překročilo 1.3v, to už by byl fakt problém.
Doufám, že ostatní, pokud zde také napíšou svoje vyjádření toto jen potvrdí nebo podrobněji vysvětlí.
Přeci jenom, když ho nastavil sám výrobce tak by to mělo být v pohodě.
Z doslechu a z různých zdrojů co jsem četl by mohl nastat problém kdyby napětí překročilo 1.3v, to už by byl fakt problém.
Doufám, že ostatní, pokud zde také napíšou svoje vyjádření toto jen potvrdí nebo podrobněji vysvětlí.
CPU : AMD Ryzen 9 9950X3D @ 5.2GHz all-core, CPU Cooler : MSI MAG Core Liquid A13 360, RAM : 2x48GB 6000MHz, CL32, GPU : MSI GeForce RTX 5080 Ventus, MB : ASUS TUF B850 Plus Wifi, PSU : Be Quiet! 1200w Pure Power 12 M, SSD : 1x Samsung 2TB 9100 Pro., Case : Fractal Design Mesihify 3 XL.
- Riku
- Začátečník

Re: Gigabyte HD 7850 OC
Taky mám 1.21V , do 1.25V je to prý naproste bezpečný.
PS5 Pro | LG OLED CX55