Rozdílné moduly, dedikované GPU a Rezervováno Hardwarem
- LanceVDance
- Nováček
-
Rozdílné moduly, dedikované GPU a Rezervováno Hardwarem
Zdravím, zkusím popsat svůj problém... měl jsem 5 let sadu pamětí A-Data viesta DDR2 800mhz 2x1GB, před měsícem jedna z nich umřela. S 1 giga v dnešní době nelze existovat, tak jsem přikoupil sadu Zeppelinů, ty jsem píchl do Dual-Chanellu a do dalšího slotu jsem vložil tetu Adatu. Dohromady to nejdříve nefungovalo, tak jsem stáhl poslední verzi BIOSu a rozběhal jsem to. Chvíle radosti byla vystřídána frustrací. CPU-Z načte informace ze všech pamětí dokonce ukazuje že mám instalováno 3gb. Windows ukazuje že mám 3gb, ale použitelné jen 2gb. Chtěl jsem tomu přijít na kloub a ve sledování prostředků jsem zjistil že celých 1024mb mám rezervováno hardwarem, mám samostatnou grafiku s vlastní pamětí, tak jak je to možné?
- Butch
- Středně pokročilý
Re: Rozdílné moduly, dedikované GPU a Rezervováno Hardwarem
Zkus najit v Biosu neco jako Memory remap.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- LanceVDance
- Nováček
-
Nic takového tam není, ani s rožšířeným nastevením (CTRL + F1) jedná se o chipset P31 a myslím že Memory Remap mají jen desky s integrovanou grafikou nebo ne? Tak či tak jsem tam nic takového nenašel. Mám takové tušení, že Adata se Zeppelinama prostě nepojede jen nemůžu přijít na nějaké logické vysvětlení, když Windows ukazuje její parametry jen ji rezervuje pro hardware. Dokonce při Setupu mi to napíše Memory runs at dual-channel with 2096.... kdyby běžela i ta Adata tak by to vypsalo kolem 30.... mno jsem v koncích, někdo nějaký nápad?
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jop to by moéhol byť problém z memory remap
ale môže to mať aj iný názov
z grafikami to nič nemá ale určuje to ako sa to má správať pri použití x86 win a 4GB ram
ale môže to mať aj iný názov
z grafikami to nič nemá ale určuje to ako sa to má správať pri použití x86 win a 4GB ram
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,2GHz CL38 Patriot Extreme, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X