Co jde osadit do desky ASUS K8N?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
alisan
Začátečník
Začátečník

Co jde osadit do desky ASUS K8N?

Příspěvek od alisan »

Ahoj.
Použil jsem starý "šrot" na stavbu PC pro mou malou dcerku.
Teprve se učí na PC pracovat a hrát si, tak jsem použil starou desku ASUS K8N.
Mám v ní Semprona 2500+ a vše by bylo OK, až na přehrávání flash videí na internetu.
A to bude asi nejčastější akce tohoto PC :)

Co se do té desky dá osadit za nejsilnější CPU?
Podporu už na ASUS stránce nevidím, tak prosím o radu zde.
Díky předem moc.

PS: Předpokládám správně, že zátěž u přehrávání flash videa bude na straně CPU a ne GPU? Grafiku tam má tuším starou GeForce MX4 4000 (nebo něco takového). Má případně smysl kvůli videu osadit nějakou silnější GK?
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Re: Co jde osadit do desky ASUS K8N?

Příspěvek od Wiruz »

dle neoficialnich stranek jsem nasel nasledujici podporu:
http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/K8N.html

bohuzel do socketu 754 toho moc vykonejsiho nenajdes, lepe receno upgrade nebude skoro poznat. Na stejny vykon se da dostat i pomoci pretaktovani, kde muzes nabrat alespon nejake skusenosti...

Co se tyce flashe, dle nvidia stranek vsechny novejsi VGA pocinaje Geforce 8 rodiny podporuji HW akceleraci flashe... muzes mrknout na link
http://www.nvidia.com/object/gpus_suppo ... flash.html
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16G @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Když ten CPU změníš nebo hodně vytaktuješ, nebudeš potřebovat plnou akceleraci flashe. na se dělí na 2 části.

1. Akcelerace renderingu a resizingu, kterou dnes umí všechny Geforce 6 a novější. Možná by to fungovalo i na FXkách ale upřímě jsem to netestoval.

2. Akcelecari dekódingu video formátu, což právě umí nové karty (které se ale do AGP nedělajkí s vyjímkou několika většinou předražených Radeonů HD2000a výše). Nicméně bod 1 je zásadnější a pokud to funguje, měl by jsi přehrávat Youtube i v 720p plynule.

Nicméně.... to je řeč o youtube. Drtivá většina webů žádnou akceleraci ničeho přes GPU nepodporuje a jde tam steně o CPU a tam jsi v háji protože to chce aspoň Core2 Duo +- 2Ghz.
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Díky, chlapi. Myslel jsem si, že to tak nějak bude. Taktovat ten dětský počítač se mi nechce, je tam box chlazení a dávat tam něco nového smysl nemá. Na svém si pohraju rád, ale tam to taky má význam i pracovně.

Ještě jednou díky za rady a mějte prima večer.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“