Boot chyba
Moderátor: Loki5567
- petrcz94
- Nováček

-
Boot chyba
Zdravím dneska jsem kamosovi u sebe v pc preinstalovaval win 7 komple i s formatem ale nak se mi to nevedlo ale to je jedno protoze chci pomoct s něčím jiným furt to v pulce instalace napsalo chibu a skocilo tam ze to vraci do puvodniho stavu jenze po odpojeni jeho hdd mam furt v pc toto http://cdn.cztorrent.net/image/original ... YYhpX91eFO a musim vzdy dat vim kdyz dam odvolani tak se to restartovava dokola jinak mi pc jde uplne normalne ale tohle me proste stve nevi prosím jak se toho zbavit 
- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Boot chyba
automatické restarování zruší tak, že při startu Window 7 (než se objeví logo Microsft Windows 7) se stiskne F5 a vybere se volba Zakázat automatické restartování.
Pak si lze přečíst co je za chybu
Mám pocit, že se 2 Windows ja jednom PC ze dvou disků nepohodli a navzájem si přepsali zaváděcí záznamy na pevných diskách.
Teď si nejsem jistý: Mám pocit, že se to obnovovalo Fdisk /MBR.
Počkej na odpověď někoho zkušenějšího.
Osobně bych přeinstaloval z originální médii s recovery se zrušením současného oddílu na pevném disku a následně vytvoření nového oddílu, jeho formátem a do něj obnovení instalace Windows.
Osobně nemám recorvery instalace rád, protože na ně čtu jen negativa a problémy při upgrade HW a zastarolost ovládačů (u notebooků není co inovovat až na pevný disk a paměť, ale u stolního PC je situace jiná)
Pak si lze přečíst co je za chybu
Mám pocit, že se 2 Windows ja jednom PC ze dvou disků nepohodli a navzájem si přepsali zaváděcí záznamy na pevných diskách.
Teď si nejsem jistý: Mám pocit, že se to obnovovalo Fdisk /MBR.
Počkej na odpověď někoho zkušenějšího.
Osobně bych přeinstaloval z originální médii s recovery se zrušením současného oddílu na pevném disku a následně vytvoření nového oddílu, jeho formátem a do něj obnovení instalace Windows.
Osobně nemám recorvery instalace rád, protože na ně čtu jen negativa a problémy při upgrade HW a zastarolost ovládačů (u notebooků není co inovovat až na pevný disk a paměť, ale u stolního PC je situace jiná)
- petrcz94
- Nováček

-
mo tak to mam radost ten pocitac mam pul roku a kvuli takoví prkotine delat format winu to se mi nezda jinak mam 2 hdd jeden data a druhy sistem zadny druhy tady nemam nebo to blbe chapu
neni naka jednodusi varianta aby se mi to neukazovalo, nepomuze treba jen oprava winu ?
neni naka jednodusi varianta aby se mi to neukazovalo, nepomuze treba jen oprava winu ?
- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A do nouzového režimu Windows se lze dostat ?
Můžeš zkusit obnovení systému klikneš na start a vypíšeš "Obnovit systémové soubory a nastavení z bodu obnovení"
Můžeš zkusit obnovení systému klikneš na start a vypíšeš "Obnovit systémové soubory a nastavení z bodu obnovení"
- petrcz94
- Nováček

-
no a když dam aby se to automaticky nerestartovavalo tak si pomuzu jak jen mi to napise chyby nebo co ? a do nouzoviho rezimu se da dostat ale ne pres ten obnovovaci ale musim dat normalne win 7 hp
a ja myslel ze bych vlozil CD s winem a dam je opravit win kdybych to dal myslite ze by to pomohlo me jde o to ze nechci prijit o data
a ja myslel ze bych vlozil CD s winem a dam je opravit win kdybych to dal myslite ze by to pomohlo me jde o to ze nechci prijit o data
- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
O data při obnovení z DVD by jste přijít neměl (je to podobné jako upgrade tbižší verze pokud se nepůrovádí čistá instalace), ale osobně bych si raději data zazálohoval..
Stačí si stáhnout např =http://www.hirenbootcd.orgHiren's Boot CD, vypálil obra ISO na CD zasunul do mechaniky CD, zvolil MiniXP, pak průzkumníka a vytahal data ze složek User\profil\dokuments Video,Music, picture/image na externí disk USB.
Ze složek ProgramData (zase v rootu pevného disku) bych si tuto sožku taky zachránil jsou tam konfiurační data aplikací.
Osobně bych Windows přeinstaloval na čistý PC a znovu aktulioval Service Pack, hotfixy a drivery od hardwaru.
Stačí si stáhnout např =http://www.hirenbootcd.orgHiren's Boot CD, vypálil obra ISO na CD zasunul do mechaniky CD, zvolil MiniXP, pak průzkumníka a vytahal data ze složek User\profil\dokuments Video,Music, picture/image na externí disk USB.
Ze složek ProgramData (zase v rootu pevného disku) bych si tuto sožku taky zachránil jsou tam konfiurační data aplikací.
Osobně bych Windows přeinstaloval na čistý PC a znovu aktulioval Service Pack, hotfixy a drivery od hardwaru.
- jakubom
- Začátečník

-
Píšeš, že máš dva disky.. jeden data a druhý systém.. jaký je teda problém s tím, udělat formát toho disku na systém a hodit tam systém znovu ?
Všechny data máš na durhém disku ne ?
Všechny data máš na durhém disku ne ?
- petrcz94
- Nováček

-
jo na jedno mam sistem a na druhym data ale me jde o to aby ty programy fungovali o to mi jde
- petrcz94
- Nováček

-
tak sem udelal jen upgrade winu a už je to pryč