SSD Disk nešlape, prosím pomoc
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Mendocino
- Nováček

-
SSD Disk nešlape, prosím pomoc
Prosím o pomoc, protože už jsem vyzkoušel asi všechno. Koupil jsem si SSD disk od OCZ Agility 3, 60GB a chtěl jsem na něj hodit Windows 7. Po zapojení do desky ( ASUS M4N72-E) a nastavení AHCI v Biosu, se začnou okna instalovat. Potud dobré...jenže... jen co se začne bootovat z SSD disku okamžitě padne BSOD. To trvá dokud v BIOSu nenastavím po restartu IDE. Pak to funguje bez problémů, jenže právě pouze na IDE. Už jsem zkoušel Flashovat BIOS, Upravovat registr MSAHCI, ale porad nic. Nakonec jsem přišel na to, že když je v systému zapojený vedle SSD ješkě klasický disk, okna se nabootují z SSD normálně i s AHCI. Ale pouze s ním. Jenže zase nefunguje například ASUS Express Gate, která by měla nabíhat hned po zpuštění počítače. Ta funguje jen v IDE modu
Přiznám se že už fakt nevím, už to řeším dva dny...poraďte 
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: SSD Disk nešlape, prosím pomoc
1) Pokud na najaký disk instaluješ systém, měl bys mít datové kabely všech ostatních disků odpojené.
Jinak hrozí, že se GPT tabulka uloží na jiný disk a že když ten jiný disk vyndáš, do systému na tomhle disku se nedostaneš.
2) Zkus jiný datový a napájecí kabel (disku na který instaluješ i mechaniky ze které instaluješ, ev.jinou mechaniku). Taky jiné instalační médium - DVD, flashku nebo co máš.
Můžeš zkusit i dodat AHCI driver do instalace, pokud ho samostatně máš.
3) Express Gate na dobu instalace v BIOSu zakaž. Čert ví, co může při spuštění nehotové instalace Windows vyvádět.
Jinak hrozí, že se GPT tabulka uloží na jiný disk a že když ten jiný disk vyndáš, do systému na tomhle disku se nedostaneš.
2) Zkus jiný datový a napájecí kabel (disku na který instaluješ i mechaniky ze které instaluješ, ev.jinou mechaniku). Taky jiné instalační médium - DVD, flashku nebo co máš.
Můžeš zkusit i dodat AHCI driver do instalace, pokud ho samostatně máš.
3) Express Gate na dobu instalace v BIOSu zakaž. Čert ví, co může při spuštění nehotové instalace Windows vyvádět.
- Mendocino
- Nováček

-
Když jsem to zkoušel poprvé, tak jsem měl v počitači pouze SSD dik, žádný jiný. A instaloval jsem to nejdříve s CDcka a pak z fleshky. No a Express gate jsem povolil, až když mě na něj upozornil kolega, že je to dobrá věc:-( Nemůže být vadný disk, popřípadě deska? O dodatečnám dodání ovladače jsem přemýšlel, ale nemůžu ho nikde sehnat:-(
- Lokomotiva
- Začátečník

Instalace Windows je velmi citlivá na stabilitu PC.
Příčin nestabilty ale může být mnoho.
Ať už starý zdroj na odchodu, nebo deska.
Někdy stačí vyndat jednu paměť a vše proběhne OK.
Pochopitelně je třeba vydat z mechaniky disketu - pokud ji zrovna nepoužíváš, USB připojený disk, USB hub a podobně
Nevím, kde jsi disk kupoval.
Pokud jako starší, je pravděpodobnost jeho vady vyšší než pokud je koupený jako nový.
Ale připojit ho jako druhý disk a otestovat je snadné.
Já bych ráda vyloučila ty datové kabely - ty SATA konektory na nich a na desce jsou takové viklavé.
Byla některá instalace W7 - z těch co máš k dispozici - někdy někde jinde úspěšná?
Příčin nestabilty ale může být mnoho.
Ať už starý zdroj na odchodu, nebo deska.
Někdy stačí vyndat jednu paměť a vše proběhne OK.
Pochopitelně je třeba vydat z mechaniky disketu - pokud ji zrovna nepoužíváš, USB připojený disk, USB hub a podobně
Nevím, kde jsi disk kupoval.
Pokud jako starší, je pravděpodobnost jeho vady vyšší než pokud je koupený jako nový.
Ale připojit ho jako druhý disk a otestovat je snadné.
Já bych ráda vyloučila ty datové kabely - ty SATA konektory na nich a na desce jsou takové viklavé.
Byla některá instalace W7 - z těch co máš k dispozici - někdy někde jinde úspěšná?
- Mendocino
- Nováček

-
ted asi uplne nevim jak to myslis? No disk je OCZ Agility 3, coz je "pomerne" novy typ. A jako kus je uplne novy, kupoval jsem ho pred dvema tydny. zdroj mam novy asi dva mesice, a s ramkami take nikdy zadne problem nebyl:-( co se tyce instalace, tak mam originalni WIN7 Ultimate. Kdyz je instaluji na klasicky (neSSD) disk, je vsechno bez problemu i se zapnutym AHCI...
Jen kdyz se to snayim nainstalovat na SSD se zapnutym AHCI je problem. Kdyz to na SSD vykousim s IDE modem, jede to normalne:-( neni to reba jen nejak nastavene v Biosu?
- Lokomotiva
- Začátečník

Jak to myslím?
Napsal jsi:
"Koupil jsem si SSD disk od OCZ Agility 3, 60GB "
Z toho ale nelze poznat, jestli jsi ho koupil od někoho třeba po roce používání, nebo jako úplně nový.
Zkoušel jsi naflashovat novější BIOS, dobře.
A s úspěchem? Máš tedy na desce nejnovější BIOS (verze 2501)?
Když do jednoho a toho samého SATA portu desky připojíš klasický disk, nainstaluješ, ale když stejným kabelem do stejného SATA portu desky připojíš SSD disk, tak ne?
Když to řeknu jinak:
- odpojíš klasický pevný disk po úspěšné instalaci W7 v AHCI modu a na konec stejného datového a napájecího kabelu připojíš SSD disk.
- beze změny nastavení BIOSu a čehokoliv jiného spustíš instalaci W7
Povede se nebo ne?
Napsal jsi:
"Koupil jsem si SSD disk od OCZ Agility 3, 60GB "
Z toho ale nelze poznat, jestli jsi ho koupil od někoho třeba po roce používání, nebo jako úplně nový.
Zkoušel jsi naflashovat novější BIOS, dobře.
A s úspěchem? Máš tedy na desce nejnovější BIOS (verze 2501)?
Když do jednoho a toho samého SATA portu desky připojíš klasický disk, nainstaluješ, ale když stejným kabelem do stejného SATA portu desky připojíš SSD disk, tak ne?
Když to řeknu jinak:
- odpojíš klasický pevný disk po úspěšné instalaci W7 v AHCI modu a na konec stejného datového a napájecího kabelu připojíš SSD disk.
- beze změny nastavení BIOSu a čehokoliv jiného spustíš instalaci W7
Povede se nebo ne?
- Mendocino
- Nováček

-
Bios bezi na verzi 2501 a disk je prave uplne novy, nepouzivany, tak predpokladam, ze snad bude v poradku. Deska je starsi, mam ji cca dva roky, ale nikdy s ni nebylz problemy. Prave ze kdyz tam napojim ssd dik a zkousim instalovat v AHCI modu,tak to bohuzel nejde, spadne to do BSOD:-( Klasicky pevny disk se v AHCI nainstaluje v poradku a bezi...
napadla me jeste varianta, ze nemam spravne nainstalovany chipset, ale to se mi nezda. Zkousel jsem bootovat CD s ovladacema, co jsem dostal k desce pri spusteni a nacetly se moznosti pro Raid a AHCI, ale bohuzel jen pro win XP:/
napadla me jeste varianta, ze nemam spravne nainstalovany chipset, ale to se mi nezda. Zkousel jsem bootovat CD s ovladacema, co jsem dostal k desce pri spusteni a nacetly se moznosti pro Raid a AHCI, ale bohuzel jen pro win XP:/
- Lokomotiva
- Začátečník

AHCI driver je pro diskový řadič ve W7 pořád stejný - je jedno jestli je disk takový nebo jiný.
Instalace W7 obsahuje drivery pro cca 10 000 zařízení a zřejmě i funkční AHCI driver, když na jiný disk nainstaluješ.
Tak se nedá nic dělat - musíš disk reklamovat.
Instalace W7 obsahuje drivery pro cca 10 000 zařízení a zřejmě i funkční AHCI driver, když na jiný disk nainstaluješ.
Tak se nedá nic dělat - musíš disk reklamovat.
- Mendocino
- Nováček

-
To pesne jsem slyset nechtel:-(
- Broxik
- Začátečník

Ja bych ti priste doporucil spise neco od intelu nebo jineho vyrobce. OCZ jsou hrozni lajdaci. Vice lze nacist i v tomto forku.
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph