PHP - problém s isset při použití javasriptu...

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

PHP - problém s isset při použití javasriptu...

Příspěvek od Václav Sedlář »

Ahoj, na svém webu mám jedno tlačítko, které když uživatel stiskne, tak se pomocí javasriptu zobrazí upozornění. Po odsouhlasení se provede příkaz submit(), jenže dál v php se mi neodchytí podmínka isset(post...)

Nevíte jak to vyřešit? Posílám kod který nefunguje a narychlo provedené řešení, které se mi ale zdá takové divné (nicméně funkční):

toto nejde:

Kód: Vybrat vše

html tlačítko:

<form action='pages/zobrazit_log.php' method='post' name='smazat_log' class='smazat_log_form'>
<input type='button' value='Smazat log' id='submit_log' name='smazat_log' onClick=\"Potvrdit3('Opravdu si přejete smazat celý LOG?');\" />
</form>

php:

if(isset($_POST['smazat_log'])){
...
}
kostrbaté řešení-přidání skrytého pole:

Kód: Vybrat vše

html tlačítko:

<form action='pages/zobrazit_log.php' method='post' name='smazat_log' class='smazat_log_form'>

<input type='hidden' name='smaz_log' value='smaz_log' />

<input type='button' value='Smazat log' id='submit_log' name='smazat_log' onClick=\"Potvrdit3('Opravdu si přejete smazat celý LOG?');\" />
</form>

php:

if($_POST['smaz_log']=="smaz_log"){
...
}
Díky...
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PHP - problém s isset při použití javasriptu...

Příspěvek od Exp »

V tom prvním případě by tam afaik muselo bejt input type submit, a ne input type button, aby ti to odchytlo post formuláře.
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

ok,díky...zkusím...
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Nejsem si 100% jistý, ale některé prohlížeče skryté pole neodesílají. Nebo jsem se spletl a byly to readonly?

Jinak isset nefunguje přesně kvůli toho co psal Exp
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

jj, už vyřešeno...

arxeiss: no to sis asi spletl - k čemu by tam pak to skryté pole bylo, když se neodesílá... - já zkoušel skryté pole na IE, FF,Chrome, Opera a ještě na nějakém linuxovém prohlížeči a ve všech to odesílá....
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Některé prohlížeče neodesílají inputy, které jsou v HTML až PO tom submitu.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

2OndraSter: Jo, s tím už jsem se taky setkal...

2Václav: spletl jsem to, není to hidden ale disabled, viz http://www.jakpsatweb.cz/html/formulare.html#input

Pokud chceš odesílat ten submit, tak to tlačítko předělej na type="submit" a pak ten onclick na konec dej return false; čím zrušíš normální akci, tj odeslání formu
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“