Zvukovka do nove, prevazne herni sestavy

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
sfinga
Nováček
Nováček

Zvukovka do nove, prevazne herni sestavy

Příspěvek od sfinga »

Prosim o radu pri vyberu zvukove karty do noveho PC. Tu co mam v podpisu tam uz nenarvu kvuli absenci PCI. Vyuziti je prevazne na hry (cisty a prostorovy zvuk). Je sice pravda, ze obcas i striham video, nebo skladam hudbu, ale ta obycejna SB co mam ted to zvladala bez problemu (i nahravani pres ASIO). Hudbu posloucham maximalne z radia pri praci, obcas MP3. Filmy skoro vubec.

Puvodne jsem si rikal, ze pujdu do Xonaru STX, ale asi by to v mem pripade bylo vyhazovani penez. Nejsem audiofil, FLAC me nezajima a bedny mam prumerne 5.1 logitech t6060. Coz je dalsi problem - pripojuji se pres 3 jacky, coz ty lepsi/drazsi zvukovky pochopitelne ani nemaji. Jinak jeste casto pouzivam sluchatka Creative Fatality, coz je taky takovy prumer - nic extra, ale me staci.

Predbezne mam vybran Sound Blaster Recon3D s tim, ze pokud bych se chtel nekdy zabyvat hudbou vazneji, porizoval bych stejne druhou externi zvukovku (M-Audio apod) a k ni monitory.

Co si o tom myslite, co doporucujte? Diky za nazory.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Re: Zvukovka do nove, prevazne herni sestavy

Příspěvek od ÿthren »

to si myslím, že by ti i do budoucna k nějakým těm levnějším studiovým monitorů stačila http://www.czc.cz/asus-xonar-dgx/106718 ... q-first=18 má teda jenom mikrofonní a ne linkový vstup.
Každopádně pro to co máš teď by ti prakticky stačila i integrovaná zvukovka.
sfinga
Nováček
Nováček

Příspěvek od sfinga »

Diky. Takze moje stara zvukovka je na urovni dnesnich integrovanych? Tak pak asi nema smysl neco kupovat. Mozna zatim budu fungovat s tou integrovanou a casem, az odezni finacni sok z nakupu cele sestavy, poridim neco poradneho. Mimochodem, na jake cene nebo typu zacinaji zvukovky, kteryma ma smysl nahradit integrovanou?
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

stávají nejspíš bude lepší než integrovaná, problém je že to s těma reproduktorama a sluchátkama nemáš skoro možnost poznat, Lepší by to jistě bylo s novou zvukovkou ale s tvou sestavou to prostě nedá rozdíl, který by se dal vycenit na 1500, takže bude lepší se zvukovkou počkat až budeš chtítš chtít kupovat lepší zbytek.
no zvukovky překonávající integrovanou jsou někde na těch 1000 ale k tomu potřebuješ adekvátní reproduktory nebo sluchátka. S rostoucí cenou už roste další užitek zvukovky míň ale násobně roste cena repro/sluchátek které bys potřeboval abys z toho něco měl.
sfinga
Nováček
Nováček

Příspěvek od sfinga »

Je mi to jasny. Na druhou stranu, vcera jsem schvalne vyzkousel Realtek® ALC888/ALC888T co mam ted na desce. Zkusil jsem Battlefield 3 se sniperkou v otevrenem prostranstvi. Zvuk po vystrelu mi nejak nesedel. Bylo to jen takove neprijemne trisknuti. Dlouho jsem to nehral, takze uz jsem zapomnel jak ma znit. Prepnul jsem zpet na SB, pustil BF3, nahodil stejne podminky a ... zvuk byl totalne odlisny! Vystrel byl mekky a hlavne mel ozvenu, ktera u realteku uplne chybela! Nevim cim to presne bylo, ale rozdil byl tedy sakra znat i na mych nic moc sluchatkach (ktera ale mimochodem slouzi bez problemu uz nejaky ten rok). Dnes jsem zkusil na obou zvukovkach pustit MP3 (320kbps) do tech 5.1 repro - jak stereo, tak virtual surround a opet byl rozdil znat. SB mela mnohem lepsi podani a znela mohutneji, plneji.

Myslim, ze se tomu budu jeste chvili venovat a poridim rovnou i poradnou zvukovku. A casem mozna lepsi repro/sluchadla. Ted jen jak poresit, abych na ni pripojil stavajici repro jack konektory a v budoucnu neco lepsiho? Mimochodem, co a jak pripojit v budoucnu pro kvaltni prostorovy vystup? Podotykam, ze je to pracovni/herni PC, takze jde hlavne o hrani (proto chci prostorovy zvuk), normlani poslech hudby a obcas i strihani videa a skladani hudby (kytara, midi klavesy, VST).

Diky.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

tak pokud ti ten zvuk příde vyádřitelný penežně, tak si myslím, že bys byl na dlouhá léta spokojený s jednou z těhle
http://www.czc.cz/asus-xonar-dx-xd-reta ... r8t3rgot54
http://www.czc.cz/creative-sound-blaste ... position=2

popravdě nevím jak moc se u té kreativky projevují nějaké herní fíčury, to už by bylo spíš na tvém studovaní a porovnávání co bys potřebovalal a co ne. Ale já osobně bych zvolil tu aususku (ale je to tím, že mě hry moc netrápí), která bude přeci jen zvukově lepší a má taky nějakou tu herní podporu. a vydržela by ti dlouho i kdyby jsi koupil studiové monitory nebo podobně. Ale obě budou jistě dobré. Taky má výborné vlastnosti co se týče nahrávání zvuku.
obě mají přinejmenším 5.1 tak s připojováním nebude problém. a ani do budoucna bys opravdu nemusel kupovat žádnou lepší.

povaluje se i na aukru http://pocitace.aukro.cz/asus-xonar-dx-i2609426635.html
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Určitě, něco jako Xonar Essene pro tebe postrádá smysl.
Osobně bych vybral nějaké starší X-Fi (Titanium třeba) nebo něco na způsob Xonaru DX, popřípadě se dají použít i tarší M-Audio zvukovky, apod. :)
Na tvoje plasťáčky Fatal1ty nebo Entry level monitory to bude víc než dost. :)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“