zvuk z hry do av receiveru
Moderátor: CageJ
- Luda
- Začátečník
-
zvuk z hry do av receiveru
ahoj,chtel sem se zeptat.da se nak dostat zvuk z PC hry do AV receiveru tak aby to receiver rozdelil do beden hardwerove a ne jen softwerove?proste aby mi sepl dekoder v receiveru?nektere hry totit maji i treba dolby digital ale receiver to nedokaze precist i kdyz to mam pres hdmi.
Dekuji
Dekuji
CPU : Ryzen 7 7800X3D | RAM : G.Skill FLARE X5 32GB@6000MHz cl: 28 | MB : ASUS STRIX B650E-F | GPU : RTX 4070Ti Super (Gigabyte) OC 2950/24400 MHz | Chladič : noctua nh-d15 chromax | Zdroj : Corsair RM850x | Zvuk : Xonar Phoebus | SSD : Samsung 990 Pro 1TB | Skříň : Fractal Design 7 | Monitor : Alienware QD-OLED 34"
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: zvuk z hry do av receiveru
Zvukovka musí mít digitální výstup (digital out), kterým se posílá nezpracovaný signál do externího dekodéru (DAC). Receiver musí mít digital in.
- Luda
- Začátečník
-
vsak to pisu ze to tak mam napojene.vystup z pc mam z grafiky pres hdmi do receiveru ktery ma svuj dekoder.ale receiver to nedokaze dekodovat.i kdybych to propojil pres optiku tak to podle me nepujde.dokaze to rozlozit jen softwarove.nebo to chapu spatne?
CPU : Ryzen 7 7800X3D | RAM : G.Skill FLARE X5 32GB@6000MHz cl: 28 | MB : ASUS STRIX B650E-F | GPU : RTX 4070Ti Super (Gigabyte) OC 2950/24400 MHz | Chladič : noctua nh-d15 chromax | Zdroj : Corsair RM850x | Zvuk : Xonar Phoebus | SSD : Samsung 990 Pro 1TB | Skříň : Fractal Design 7 | Monitor : Alienware QD-OLED 34"
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi uplně nerozumim tomu "rozdělil do beden hardwarově a ne softwarově". HDMI je digitální výstup, tzn. aby z receiveru lez nějakej zvuk, vždycky ten signál musí konvertovat. Jakej máš receiver?
- Luda
- Začátečník
-
Onkyo tx-sr 508.no myslim to tak ze kdyz si pustim film treba z HTPC,receiver mi to (taky pres HDMI) dokaze dekodovat hardwarove.nevin jak se ta komponenta presne jmenuje,ale vzdycky v nem cvakne a zobrazi se mi cervene na receiveru treba DTS nebo DD ze je aktivni,ale kdyz to nedokaze dekodovat nic necvakne,nezobrazi se prislusny dekoder a pousti to jen jako jakousi simulaci prostoroveho zvuku.pak uz podle toho co mu nastavim za rezim.
- Luda
- Začátečník
-
jestli to chapu spravne tak hry at maji jaky koliv zvuk stereo nebo prostorovy tak nedokazou poslat informaci o tom zvuku do receiveru a ten pak nevi co vlastne prijima.takze se to snazi simulovat prostorove,nebo jak mu nastavim.coz me trosku stve protoze to pak neni to prave orechove.ale jen naka nahrazka prostoroveho zvuku
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Něco sem o tom našel
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2251442The ONLY way to do what you're asking is to get a card that supports DTS Connect or Dolby Digital Live which has the sound card encode the audio in real time as DTS or Dolby Digital and output that to your receiver via optical or digital coax. When you use PowerDVD or other software to watch movies they can pass the encoded signal through HDMI to your receiver to decode, or it can decode it in software and send it as PCM. It's not the same. No games are encoded in DD or DTS.
- Luda
- Začátečník
-
aha takze jestli sem to z google prekladace pochopil dobre tak to nepujde.dik za pomoc.
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel, byla by potřeba zvukovka.
- Luda
- Začátečník
-
necetl sem vsechno.doma se na to podivam.takze rikas ze by to melo jit pres zvukovku?tak to by nemuselo byt nejhorsi.mrknu se na to
- Petyr
- Nováček
-
no mam stejný problém
Akorad to mám zapojené přes optyku ze zvukovky do avpřímače
zvuk z Blu-ray filmu mi pobere protože mám nastavený dekoder v MPC ale uher to proste pouští jen stereo což je naprd
dase stím něco uělat
Akorad to mám zapojené přes optyku ze zvukovky do avpřímače
zvuk z Blu-ray filmu mi pobere protože mám nastavený dekoder v MPC ale uher to proste pouští jen stereo což je naprd
dase stím něco uělat