Doučování po Skype - sdílení plochy

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Doučování po Skype - sdílení plochy

Příspěvek od michal.kolesa »

Kdybych chtěl někoho doučovat po Skype (pro jednoho účastníka je to zdarma, pro více už bohužel placené), prý je nějaká možnost, aby viděl dotyčný co mám na ploše - třeba puštěný LibreOffice Impress s připraveným výkladem.

Jak toho docílím, aby dotyčný viděl mojí plochu ?

Našel jsem na netu nějaké "návody", ale to jsou pro verzi 4 a já mám 5.10.0.116.

Na zkušební hovoru Echo / Sound Test Service to bohužel nasimulovat nejde, abych si s tím pohrál.

Je možné to tak nastavit, aby viděl jak LibreOffice Impress tak i mně? , když budu něco ukazovat s nějakou rekvizitou v ruce ?

Nehrozí nějaké riziko, že když budeme "propojeni" že se mi bude místo vzorného poslouchání hrabat v datech co mám uložených na disku ?

Legislativní stránku věci (dohoda o provedení práce + lékařská prohlídka "pro dohodu" + Daňové přiznání + Prohlášení o dani z příjmu), teď neřeším, jen mě zajímá technická stránka věci
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Doučování po Skype - sdílení plochy

Příspěvek od tmaven »

Ja ti nevim 100%, ale nova verze skypu to umoznuje sama. (Teda naposled se mi to podarilo)
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

uz od minimalne verze 4 jde na kontaktu nastavit sdileni plochy. Pak se dotycnemu zobrazi v okne tvoje plocha kterou pouze vidi, ale nemuze ovladat. Takze ti nic nemuzu v PC rozhodit. Pripadne se da nastavit pouze vyrez z obrazu, kdyz nechces aby byly videt treba podklady k prezentaci.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Blop79
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Blop79 »

Nové verze skype již tuto možnost obsahují. Stačí jen aby jste s dotyčným vedli skype hovor, v okně kde se zobrazuje jeho obrázek, informace o délce hovoru, a chat je taková hvězdička. Po kliknutí na ni se Vám zobrazí něaké možnosti. Vy zvolíte sdílení obrazovky.

Dotyčný, který je na druhé straně vidí vaši ploch pouze jako video, tudíž nemůže s vašim PC nic udělat.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“