Zvětšení obrázku z obrazovkového rozlišení na tisk plakátu
- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zvětšení obrázku z obrazovkového rozlišení na tisk plakátu
Existuje nějaký program v licenci freeware či openSource nebo GPL varianty co umí zvětšit obrázek z rozlišešení pro obrazovku o rozměrech 1024x768 na tisk plakátu v životní velikosti postavy ?
(jako bonus k odpovědi můžete vysvětlit jaký je rozdíl mezi OpenSource a GPL)
Každý grafický program umí zvětšit obrázek, ale problém je, že se jenom přepočítají pixely a zvětšenina vypadá jak rastrový novinový tisk pod lupou.
Já potřebuji něco, aby to převedlo do vektoru, zvětšilo a zase převedlo na bitomapu.
Existuje něco takového, aby to bylo zdarma ?
(našel jsem na netu fotku mé bývalé třídní a chci si ji vytisknout v životní velikosti - moje tiskárna umí obrázek co se nevejde na papír rozkouskovat, vytisknout po částech na více papírů, které bych si slepil)
(jako bonus k odpovědi můžete vysvětlit jaký je rozdíl mezi OpenSource a GPL)
Každý grafický program umí zvětšit obrázek, ale problém je, že se jenom přepočítají pixely a zvětšenina vypadá jak rastrový novinový tisk pod lupou.
Já potřebuji něco, aby to převedlo do vektoru, zvětšilo a zase převedlo na bitomapu.
Existuje něco takového, aby to bylo zdarma ?
(našel jsem na netu fotku mé bývalé třídní a chci si ji vytisknout v životní velikosti - moje tiskárna umí obrázek co se nevejde na papír rozkouskovat, vytisknout po částech na více papírů, které bych si slepil)
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Zvětšení obrázku z obrazovkového rozlišení na tisk plakátu
Chces do ni hazet noze nebo sipky, pripadne airsoft?
Jinak v libovolnem programu muzes zvetsit dpi, to ti udela to co potrebujes pak pri vyslednem tisku.
Bude to trochu mazle, coz je jasne, z horsiho lepsi kvalitu neudelas.
Rozdily mezi licencemi - UTFG
Jinak v libovolnem programu muzes zvetsit dpi, to ti udela to co potrebujes pak pri vyslednem tisku.
Rozdily mezi licencemi - UTFG
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ne, líbila se mi, víc raději nebudu rozepisovat .....Butch píše:Chces do ni hazet noze nebo sipky, pripadne airsoft?
Právě toto máznutí nechciButch píše:Jinak v libovolnem programu muzes zvetsit dpi, to ti udela to co potrebujes pak pri vyslednem tisku.
Nejsem právník a ani by mě práva studovat nebavilo, jsem přísně technický typ tak potřebuji laické vysvětlení.Butch píše:Rozdily mezi licencemi - UTFG
Raději 4 hodiny počátám složený převod 3 ozubených kola v závěru s vyhledáváním hodnot ve strojnických tabulkách v diagramech a dosazováním do několika proměnného lomeného výrazu s odmocninami na kalkulačce a s psaním toho lomeného výrazu do Libreoffice Math do technické zprávy než se 4 hodiny učit znění paragrafů na zpaměť.
- Butch
- Středně pokročilý

Budto bude mazla, nebo kostickovana(tj, zachovas dpi a zvetsis jen velikost obrazu), tak si vyber....
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To je samozřejmě nesmysl. Převod bitmapa -> vektor je ztrátový, tudíž po převodu do vektoru už nikdy nebudeš mít tu samou kvalitu jako v originální bitmapě (pro pořádek - existují výjimky, ale to není tvůj případ). Vektor na bitmapu převedeš jednoduše a s mnohem menší ztrátou kvality než v opačném případě, ale je to k ničemu, protože původní informace se ztratily v průběhu procesu převodu bitmapy na vektor (tracing).michal.kolesa píše: Já potřebuji něco, aby to převedlo do vektoru, zvětšilo a zase převedlo na bitomapu.
- veteran13
- Začátečník

vectormagic.com - tady si můžeš zkusit jak to vypadá když převedeš bitmapu do vektoru, určitě jsou i lepší programy, ale tohle je online a pro představu to stačí
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsem to, ale to co to udělalo s naší překrásnou třídní:
(tento smajlík mluví za vše)
V čem je problém, že je to po převodu na vektor "hnus" ? Proč se nemůže každý pixem přepsat jako úsečka o délce 1 pixel ? - bod
V čem je problém, že je to po převodu na vektor "hnus" ? Proč se nemůže každý pixem přepsat jako úsečka o délce 1 pixel ? - bod
- LoCo99
- Začátečník

obrázky holt nejsou nafukovací
naštěstí pro třídní ti to teda nevyjde
naštěstí pro třídní ti to teda nevyjde
- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Když jde z obrázku vyhodit pixely, které jsou si podobné a lidské oko je nerozná (JPEG), tak by hohlo jít analogicky pixel přepsat matematicky na vektor s minimální ztrátou kvality jako to umí v některých případech JPEG
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Protože náročnost na systémové prostředky by byla astronomická.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
to zaprve, a za druhe. z jednoho pixelu urcis barvu, nikdy vsak vektor. a navic... mit choutky na tridni ci jakoukoli ucitelku mi neprijde moc "dobry"...
- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys ji viděl jak je překrásná, tak by jsi šel k lékaři pro sedativa
Tak se to může kreslit bod po bodu a po vykreslení bodů by se to znova z analyzovalo a přepsalo do úseček něco jako u piškvorek
Tak se to může kreslit bod po bodu a po vykreslení bodů by se to znova z analyzovalo a přepsalo do úseček něco jako u piškvorek
- Mastodont
- Černá karta

-
Hoď sem foto, ať si ji taky vytisknem.
- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Co zákon 101/2000 Sb., fotka je už osobní údaj
- LoCo99
- Začátečník

hlavně že ty si můžeš doma honit u svojí 1:1 pani učitelky....
- honzaik
- Nováček

-
něco takového Míšo? 

- michal.kolesa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ne a nebudeme tu dělat OT 
Už brzo by mi snad měl vypršet trest "žluté karty"