Nový Pentax K-30/K-7 - set nebo jen tělo + pevný objektiv?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nový Pentax K-30/K-7 - set nebo jen tělo + pevný objektiv?

Příspěvek od Vivec »

Chci manželce koupit zrcadlovku, hodně fotí a stěžuje si, že kompaktem jí to tak nebaví, že si s tím nemůže vyhrát. Tělo máme víceméně vybrané, Pentax K-30, nebo K-7 (cenově stejné, co bude lepší?). Otázkou je, jestli vzít set s 18-55 (nebo K-30 s 18-135??, už trochu drahý), nebo radši jen tělo a nějaký (i třeba bazarový) lepší objektiv s pevným ohniskem kolem 50mm - fotí hlavně naší dceru a pak taková ta klasická rodinná fota. Ono vůbec těch setů je tolik, že v tom mám guláš...
Po jakých objektivech v bazarech bych se kdyžtak měl koukat?
Celkově se chceme vejít tak do 22k za tělo + objektiv
gck23
Začátečník
Začátečník

Re: Nový Pentax K-30/K-7 - set nebo jen tělo + pevný objektiv?

Příspěvek od gck23 »

ja bych se do tech 18-135, to je takovej turistickej univerzal, navic je utesnenej, samotnej ten objektiv stoji 16000, pak bych k tomu koupil 35, 50, nebo 40 pancake, ja ma na k pentaxu k-r DA35 a max mi vyhovuje, ta 50 by mi prisla napr pri foceni nekde u stolu moc dlouha.
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“