a když se disk načetl do PC (usb 1.0) tak sem zjistil že disk je samozřejmě ve formátu FAT32 který jak si vzpomínám tak je dobrý na hodně malých souborů (např fotky nebo písničky) a on by ho chtěl na filmy tedy do NTFS přeformátovat to umím nicméně se bojim že když disk zformátuju tak se těch 36kb které tam jsou (asi už od výroby )smaže a disk by nemusel fungovat...nebo se jen zbytečně obávám a data se tam obnoví??? vím že jsem jednou zformátoval jednu flashku a potom už se nenačetla nwm čím to bylo ale stejnak to byla 1gb a našel jsem ji na ulici...
Formátování disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
Formátování disku
CS lidi kamarád si koupil (přeze mě) tento disk http://www.czc.cz/a-data-hd710-1tb-cern ... r1000-1999
a když se disk načetl do PC (usb 1.0) tak sem zjistil že disk je samozřejmě ve formátu FAT32 který jak si vzpomínám tak je dobrý na hodně malých souborů (např fotky nebo písničky) a on by ho chtěl na filmy tedy do NTFS přeformátovat to umím nicméně se bojim že když disk zformátuju tak se těch 36kb které tam jsou (asi už od výroby )smaže a disk by nemusel fungovat...nebo se jen zbytečně obávám a data se tam obnoví??? vím že jsem jednou zformátoval jednu flashku a potom už se nenačetla nwm čím to bylo ale stejnak to byla 1gb a našel jsem ji na ulici...
ale todle je disk za 2000 a u toho se už bojím 
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Formátování disku
proč by měl HDD přestat po formatu fungovat?
pokud tam jsou nějaké soubory proč je prostě nezkopíruješ jinam a pak nevrátíš?
pokud tam jsou nějaké soubory proč je prostě nezkopíruješ jinam a pak nevrátíš?
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
ptz ty data tam nejsou vide ani ve skrytejch a když smažu nejakej kondiguracni soubor disku tak se do nej taky pak uz nemusim dostat a te sougor bych tam uz teda nemusel dostat
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Žádnej kondigurační sougor na disku neni, formát paměťovýho zařízení je běžná věc a nezpůsobuje žádný poškození nebo nefunkčnost. Akorát logicky "maže" obsah paměti.
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
pravda.
Nehledej problém tam kde není.
Nehledej problém tam kde není.
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- Voracek
- Mírně pokročilý

-
ja sem si to myslel jen když disk není muj tak se bojim delat neco cim si nejsem jistej
kdyby byl muj tak to udelam okamzite
diks