Hláška nefunkční CPU Phenon X4 955

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
michaelgelo
Nováček
Nováček

Hláška nefunkční CPU Phenon X4 955

Příspěvek od michaelgelo »

Ahoj potřebuji poradit jestli mám reklamovat nebo co dělat.
Po zapnutí PC a prohlížení netu nebo hraní mi to spadne do win7 a objevý se hláška, že CPU přestalo pracovat vypněte PC a aplikace. Občas to jde do restartu samo jinak to stornuju a je vše o.k., ale tak za dvě hodky to naběhne 2x-3x. Přitom teplotu mám cca 35-44°C a je na základních taktech. Nevíte co s tím?

Tady je sestava: CPU Phenom II X4 955 BE, VGA ATI Radeon 5830 1Gb, chladič Zalman CNPS9000, RAM A-DATA CL7 4GB 1600+ serie, HDD Western 320GB 7200 Sata II, HDD Segagate 160GB PATA, MB M4A785TD -V EVO, DVD -RW LG, skříň EuroCase ML 550-F25 černo/stříbrná - Middletower 550W, Win 7 ulti.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Hláška nefunkční CPU Phenon X4 955

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Cože? CPU přestalo pracovat? To kdyby se stalo tak to prostě vytuhne a konec, nemáš to takle náhodou jenom ukrutně zavirovaný? Zkoušel jsi reinstall windows?
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

To nebude procesorem, ale pirátským OS. "CPU přestalo pracovat vypněte PC a aplikace" je nějaký amatérský překlad. :D
michaelgelo
Nováček
Nováček

Jo, překlad není doslovně. Ale pravda je, že to jednou nebo dvakrát vytuhlo a musel jsem dělat restart. Systém jsem ještě nepřeinstaloval, tak to asi udělám a uvidím. Šlo mi spíš o to jestli to není v CPU. :?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ne nemůže to být v CPU. Neříkalo ti to náhodou že GPU přestalo pracovat?
michaelgelo
Nováček
Nováček

Tak jsem dnes tu hlášku skopíroval a přeložil a píše to o nesprávné funkci CPU ventilátoru. Což nechápu, protože na ploše mám program PC Probe a tam jede bez problémů cca na 2000 ot.
Takže díky.
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

na tyhle hovadiny funguje se ve správci úloh podívat na proces, tam pravým tlačítkem a otevřít umístění souboru a pak ve vlastnostech souboru změnit vlastníka na admina a všem uživatelům včetně systemu i admina zakázat spouštět. Mě vyhazují nějaký eror AMD ovladače od grafiky, na funkčnost to u mě nemá vliv, jen mě to buzerovalo a tímhle jsem problém vyřešil. Soubor bych raději nemazal, mohl by se ti někdy hodit a tak je možné, že by ho něco chtělo znovu vytvořit, kdybys ho smazal, takhle tam zůstane, ale nemůže ho nic spustit ani přepsat. (pochopil jsem, že tvůj problém není typu bluescreen)
michaelgelo
Nováček
Nováček

Modrou smrt nemám, ale vždy mě to hodí do win a to mě ser.. Když koukám na film nebo hraju, tak než se vrátim jsem tuhej. jinak díky.

//EDIT froxic – přesun do správné sekce
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“