ATI RAGE 128 - dont open OpenGL

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
mikos
Nováček
Nováček

ATI RAGE 128 - dont open OpenGL

Příspěvek od mikos »

Mám kartu ATI RAGE 128 PRO ultraGL AGP, WinXP,DirectX 9.1. Při spouštění Color of Duty(popř. Medal of Honor) mi hlásí chybu že nemůže otevřít openGL a že mám nainstalovat nejnovější ovladače. Ty co sem stáhnul na stránce ATI nejdou nainstalovat(hlásí neshodu HW).Přitom mi ty hry jely na originálních ovladačích dodaných k sestavě. Teď jsem přeinstaloval WinXP a nejede to. V čem by moh být problém. Předem dik za konstruktivní připomínky.
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

a jakej tam mas Direct. Call of duty vyzaduje minimalne Direct9b. Pokud jsem ho tam nemel, tak me to hlasilo taky seky.
....ze by to byl MELOUN
Jara
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jara »

Tento problém jsem řešil ve Win 98 Se a problém byl následující.

Zjistil jsem, že ve složce Windows/system mi chybí soubor opengl32.dll.

Tento soubor jsem doinstaloval a to extrakci z archívu "Win98_38.cab" na instalačním CD W98. Lze to provést např. programem Powerarchiver.
Pak vše jelo bez problémů.
NAS4Free:Procesor: Atom 330, MB:Zotac IONITX A-E, RAM: 2x2GB Zeppelin Gold 800MHz, 2TB HDD:,
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

je prostě třeba tam hodit poslední ovladače... když nejedou ty z oficiálních stránek, zkus hledat jinde.

v windows\system32 koukni jestli máš soubory opengl32.dll případně atioglxx.dll
ignorelist: kremrole a dezoláti
mikos
Nováček
Nováček

Příspěvek od mikos »

Dll files si snad stahnu z netu, ale byl bych rad kdyby mi někdo poslal konkrétní odkaz na funkční ovladače k téhle kartě ať se netrápím, internet jedu z domu po normálním modemu, takže si dovedete představit že když hodinu stahuju ovladače a pak zjistím že nejedou, sem happy :oops:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“