NF7-S - vypínání myši a klávesnice

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Boresprut
Začátečník
Začátečník

NF7-S - vypínání myši a klávesnice

Příspěvek od Boresprut »

Zdravim. Dá se někde na desce nebo v biosu týhle desky nastavit aby myš a klávesnice po vypnutí PC nesvítily????
Abit NF7-S - nVidia nForce2, Athlon XP 2800+ Barton @2300MHz, Sapphire Atlantis ATI Radeon 9800 Pro, 2x 512MB DDR 450MHz A-DATA, Seagate Barracuda - 120GB SATA, Combo Teac DW-548DB , FDD mechanika, ,KME MiddleTower ATX CX-5759 P4-400W, Windows XP Profesional, Logitech Z-2200 http://boresprut.borec.cz/
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

takhle se myslim chovají všechny ATX desky, myslim že s tim nic udělat nejde (střelim - souvisí to podle mě s zapínáním počítače myší nebo klávesnicí)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Boresprut
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boresprut »

zombux píše:takhle se myslim chovají všechny ATX desky, myslim že s tim nic udělat nejde (střelim - souvisí to podle mě s zapínáním počítače myší nebo klávesnicí)

No já nevim no ale kámošům se normálně vypne a nesvítí.
Abit NF7-S - nVidia nForce2, Athlon XP 2800+ Barton @2300MHz, Sapphire Atlantis ATI Radeon 9800 Pro, 2x 512MB DDR 450MHz A-DATA, Seagate Barracuda - 120GB SATA, Combo Teac DW-548DB , FDD mechanika, ,KME MiddleTower ATX CX-5759 P4-400W, Windows XP Profesional, Logitech Z-2200 http://boresprut.borec.cz/
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nemají kámoši desky s VIA chipsetem?
Boresprut
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boresprut »

zombux píše:nemají kámoši desky s VIA chipsetem?
joo hele tak to fakt nevim
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Uz som to tu pisal niekolko krat.... :evil:
Pozry do manualu (hardware setup / wake-uz header )..... najdes jumper KBPWR1: ( pri konektoroch PS2 nad CPU..... )
1-2-3 ....
standartne je 1-2 co znamena Enable wake-up function support at keyboard/pouse port
Prepnes 2-3 - Disable wake-up function support at keyboard/pouse port
Prepnes do polohy 2-3 a je po probleme ...... :wink:

Standartne je nastavenie 1-2 ..... a tento problem rozhodne nemas sam ....... osobne som ho na vsetkych doskach ktore som predal daval do opacnej polohy.......
Toto nema uplne nic spolocne s cipovou sadou...... ale prave s nastaveniami Wake-up ( kazda lepsia doska ma toto moznost nastavit ci uz je to cipova sada VIA,nVidia,Intel,SiS..... ) ....... :wink:

To iste mozes povolit aj pre USB zariadenia cez USBPWR1 ( 1-2 enebled, 2-3 disable ) .....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

random > no já mám pocit že VIA chipsety neumějí startovat z klávesnice, nebo aspoň dřív to neuměly, oprav mě jestli kecám :?
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

zombux píše:random > no já mám pocit že VIA chipsety neumějí startovat z klávesnice, nebo aspoň dřív to neuměly, oprav mě jestli kecám :?

No neviem podla mna to je skor zalezitost vyrobcu dosky ako cipovej sady...... Moj stary Abit KD7E KT333 to bez problemu vedel..... presne tak aj Abit KD7 KT400 a KV7 KT600 ( tam je zas jumper PS2-PWR1 ..... ) ...... :wink: ....
( ako to je na starsich cipovych sadach od VIA to si naozaj nepamatam.... :oops: )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Boresprut
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boresprut »

random píše:Uz som to tu pisal niekolko krat.... :evil:
Pozry do manualu (hardware setup / wake-uz header )..... najdes jumper KBPWR1: ( pri konektoroch PS2 nad CPU..... )
1-2-3 ....
standartne je 1-2 co znamena Enable wake-up function support at keyboard/pouse port
Prepnes 2-3 - Disable wake-up function support at keyboard/pouse port
Prepnes do polohy 2-3 a je po probleme ...... :wink:

Standartne je nastavenie 1-2 ..... a tento problem rozhodne nemas sam ....... osobne som ho na vsetkych doskach ktore som predal daval do opacnej polohy.......
Toto nema uplne nic spolocne s cipovou sadou...... ale prave s nastaveniami Wake-up ( kazda lepsia doska ma toto moznost nastavit ci uz je to cipova sada VIA,nVidia,Intel,SiS..... ) ....... :wink:

To iste mozes povolit aj pre USB zariadenia cez USBPWR1 ( 1-2 enebled, 2-3 disable ) .....

Jj díky. Pomohlo to a vše je OK :-D
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Boresprut píše:Jj díky. Pomohlo to a vše je OK :-D
To som rad... :) ......
Pre modov by som len rad doplnil ze by bolo dobre keby sa o tomto probleme ( vlastnosty ) napisalo niekde do Faq .... uz v minulosti sa to niekolko krat riesilo ( samozrejme nielen s doskami nForce ) ..... a vysvetlenia problemu boli dost rozporuplne (casto oznacovane ako normalna vlastnost ATX dosiek ...... atd. .....)......
Pritom u 95% dosiek je riesenie podobne tomuto.... :) .. ( tj. uplne jednoduche popisane v manuali k doske.... ) ......
( ak to niekde je tak sorry za moju nepozornost....... )
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“