Samovolne vypínanie HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Magnetko
Začátečník
Začátečník

Samovolne vypínanie HDD

Příspěvek od Magnetko »

Dobrý deň vedel by mi niekto poradit co by mohlo byt pricinou jakmile zapnem PC asi po 5-10 minutach mi vypne disky. Toto sa mi zacalo diať od vtedy ako som do PC zapojil nove SSD. Moja zostava pre informaciu:
MB: Gigabyte P35T-DQ6
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz
RAM: A-DATA 1333MHZ 8GB DDR3 Gaming Series
VGA: XFX HD5870 1GB
SSD: OCZ Agility3 128GB SATA3
HDD: WD Caviar 320GB SATA2
2x WD Caviar 160GB Raid Edition SATA2
Zdroj: Thermaltake EVO-750AL3CC
Aktualne mam zapojene len SSD, WD 320GB a jeden 160GB. Skusal som reinstalovat windows updatnut drivery a prenastavit bios no zatial nic nepomohlo. Nieco podobné sa mi dialo ked som mal 600W zdroj tak som nemohol mat zapnute tie 2 WD Raid edition lebo to sustavne padalo takze som musel ist len na tom 320GB a jednom 160GB WD-cku. Jakmile som zmenil zdroj za 750W vsetko bolo v pohode dokonca ten 320GB WD som posielal na reklamaciu nakolko som si myslel ze ide o mechanicku zavadu. A ako som uz vyssie spominal zacalo sa mi to znova diat akurat teraz zo vsetkymi diskami okrem SSD samozrejme a teraz neviem ci je to sposobene tým ze som tam pridal to SSD ktore ma SATA3 a nejako to kolabuje alebo mam vadne SATA porty na doske. Pokial sa niekto s takym niecim stretol a nejako to vyriesil poprosil by som o ctenu radu ako na to :) dakujem.
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Samovolne vypínanie HDD

Příspěvek od ToxicTears »

Jestli máš WIN 7 tak Možnosti napájení - změnit nastavení - pokročilé nastavení a je tam Pevný disk na 20 minut nastavený - stačí sjet na NIKDY! .... Zbytečný reinstally.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Magnetko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magnetko »

Diky moc za radu toto ma vobec nenapadlo. Vyskusam to hned jak sa dostanem domov :)
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

pokud to bude vypinat porad,stahni si HDtune a v nastaveni vypni "setrici funkce"
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“