Zdravim, chtěl bych se jen optat kámoška má tenhle notebook, kterej kupovala s origo vistama a nějakej "strejda" jí tam nainstaloval win7 (nevim proč) každopádně by mě zajímalo kde stahoval ovladače jelikož tento typ má ovladače jen na vistu, tže jestli instaloval vista drivery na win7 ? (jde o to že jí přestal jít zvuk který šel a když kouknu do správce zařízení (ani jeden otazník) tak tam zvukové zařízení vůbec neni...a píše že pro výchozí zařízení žádný ovladače naninstalovaný nejsou.
HL. otázky:
1) Jak je možný že zvuk fungoval když neni a NEJDE nainstalovat ovladač zvuku na Vistu?
2) Co s tim?
Díky za odpověďi rady
HP PAVILION DV6550EC technická...
Moderátor: Don
- Zlord
- Začátečník
HP PAVILION DV6550EC technická...
PROCESOR:AMD Vishera FX-6300 , CHLADIČ: Arctic Freezer A30. , RAM: Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600 , GRAFICKÁ KARTA: Sapphire R9 270X 2GB GDDR5 OC, ZAKLADNI DESKA:GIGABYTE GA-990XA-UD3 - AMD 990X, SSD: Samsung SSD 840 EVO - 250GB. REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000.
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: HP PAVILION DV6550EC technická...
Ano, Vista drivery bývají totožné i pro Win 7.
Tedy navštívit web výrobce notebooku a doinstalovat chybějící ovladač na zvuk.
Chápu dobře, že zvuk šel na Vistě a na Win 7 nejde od začátku...
Tedy navštívit web výrobce notebooku a doinstalovat chybějící ovladač na zvuk.
Chápu dobře, že zvuk šel na Vistě a na Win 7 nejde od začátku...
Asus Rog Strix G18
- Zlord
- Začátečník
Právě že ne fungoval na win7 i když nebyl nainstalovanej a neni a nejde...
btw. tváří se to jako by repráky vůbec neexistovaly..
btw. tváří se to jako by repráky vůbec neexistovaly..
PROCESOR:AMD Vishera FX-6300 , CHLADIČ: Arctic Freezer A30. , RAM: Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600 , GRAFICKÁ KARTA: Sapphire R9 270X 2GB GDDR5 OC, ZAKLADNI DESKA:GIGABYTE GA-990XA-UD3 - AMD 990X, SSD: Samsung SSD 840 EVO - 250GB. REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000.
- orgasmic
- Začátečník
-
A co se stalo mezitim, co zvuk sel a pak zahadne prestal jit?
Ne u vsech notebooku musim instalovat zvuk samostatne...byva soucasti treba chipsetu.
A co je k vyberu vpravo dole vedle hodin, kdyz kliknes na ikonu repracku?
Ne u vsech notebooku musim instalovat zvuk samostatne...byva soucasti treba chipsetu.
A co je k vyberu vpravo dole vedle hodin, kdyz kliknes na ikonu repracku?
Asus Rog Strix G18
- Zlord
- Začátečník
Nestalo se nic..nevim jak to myslíš. Prostě zvuk hraje a pak nehraje. Ikona zvuku na liště je přeškrtnutá s hláškou "není nainstalováno zádné výstupní zařízení" a tudíž možnosti žádný (konfigurace,aktualizace ovladače atp.) jestli je zvuk součástí chipsetu to nevim (mrkni na stránky driverů, třeba se dočteš víc než já), každopádně ovladač zvuku z oficiálních stránek nainstalovat na win7 nejde.
Ještě mě napadlo když tam byly origo visty je možný přes recovery ve win7 dostat notebook do původního stavu? Tedy zpátky na Visty?
Ještě mě napadlo když tam byly origo visty je možný přes recovery ve win7 dostat notebook do původního stavu? Tedy zpátky na Visty?
- orgasmic
- Začátečník
-
Jestli mas Recovery na zaloznim mediu nebo na Recovery oddilu, tak to mozne je.
Muzes si i stahnout jinou instalaci Vist (stejneho typu) a aktivovat licencnim kodem na spodku notebooku.
Slo mi o to, co se s notebookem delalo mezi tim, co zvuk sel a nasledne nesel...treba se odinstaloval/nainstaloval nejaky software nebo se pripojil pres HDMI na TV atd?
Zkus jeste kliknout pravym tlacitkem na tu ikonu repro a dat vlastnosti...a zkus, jestli neni na vyber jine zarizeni na prehravani zvuku.
Uz jsem videl, ze po pripojeni pres HDMI zustal i po odpojeni zvuk nastaveny na HDMI output a zvuk nesel.
Stacilo tedy jen prepnout spravne zarizeni a bylo to.
Muzes si i stahnout jinou instalaci Vist (stejneho typu) a aktivovat licencnim kodem na spodku notebooku.
Slo mi o to, co se s notebookem delalo mezi tim, co zvuk sel a nasledne nesel...treba se odinstaloval/nainstaloval nejaky software nebo se pripojil pres HDMI na TV atd?
Zkus jeste kliknout pravym tlacitkem na tu ikonu repro a dat vlastnosti...a zkus, jestli neni na vyber jine zarizeni na prehravani zvuku.
Uz jsem videl, ze po pripojeni pres HDMI zustal i po odpojeni zvuk nastaveny na HDMI output a zvuk nesel.
Stacilo tedy jen prepnout spravne zarizeni a bylo to.
Asus Rog Strix G18