Zdravím,
už mám dost nechtěného smazání dat z HDD, hlavně když jsou to velmi cenná a nenahraditelná data. Nechci zde řešit zálohu dat na další HDD, ale chtěl bych vás poprosit o typy jak zabránit nechtěnému smazáni dat, typ na nějaký software.
Taky mě napadá, zda-li není možný si nějak uložit soubor na HDD, který má v sobě zapsaný, kde jaký data má uložený. Protože, když smažu velké množství dat, tak se vlastně z HDD hned nesmaže, ale jen se jakoby zneviditelní a čeká na přepsání?
Programy na obnovu dat nejsou špatné do doby, než potřebuju obnovit nějaký velký soubor nebo video. Protože ten souboru je uložen ve více sekcích (clustrech) HDD a on mi vytáhne jednotlivý ty sekce, takže v případě videa mám film na části.
Existuje něco, co by můj problém vyřešilo?f
Zamezit nechtěnému smazání dat
- Harold
- Začátečník

-
- zombux
- Odborník PCT

Re: Zamezit nechtěnému smazání dat
zvětšit v nastavení Koše maximální velikost co to dá a je po problému. pokud někdo i takhle vytrvale maže cenná data aniž je zálohuje jinam (což už samo o sobě je demence, sorry za ten výraz) tak už mu nepomůže nic.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mám taky otázku (nadpis sedí). Mam v tabletu s win 7 ve slotu sd kartu jako rozšíření 30gb ssd disku. Nastavení koše pro tento "disk" neni přístupné, takže se všechno na kartě rovnou maže. Dá se to nějak vyřešit - umožnit koš i na té kartě? (v podstatě jí tam mám pořád a nevyndavám jí)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Alfajk
- Začátečník

-
ne,na karte neni moznost mit "kos"
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- pepak.net
- Začátečník

-
Na to nepotřebuješ žádný extra software. NTFS (souborový systém, se v počítačích s Windows setkáš nejčastěji, a pokud náhodou jsi ta výjimka, co ještě má FAT32, tak to můžeš na NTFS převést pomocí systémové utilitky CONVERT) umí přístupová práva, se kterými si můžeš dost podrobně řídit, kdo co s jakými soubory může a nemůže. Takže svůj problém bys mohl vyřešit tak, že k souborům nastavíš práva RWX (čtení, psaní, zápis) pro sebe a F (všechna práva) pro jiný uživatelský účet. Pak můžeš soubory volně číst a také editovat, ale nemůžeš je mazat; kdybys je potřeboval mazat, tak se přihlásíš jako ten druhý uživatel a tam ti půjde i mazání. Případně si jde pohrát i s DENY právy (zakazují něco, co bys normálně měl povolené). Viz CACLS /?.Harold píše:chtěl bych vás poprosit o typy jak zabránit nechtěnému smazáni dat, typ na nějaký software.