Graficke problémy

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Gaunnik
Nováček
Nováček

Graficke problémy

Příspěvek od Gaunnik »

Ahoj, předem se omluvám za umístění tématu, jelikož netuším kde je problém software/hardware.
Po tříletém užívání PC nastal problém. Bohužel jsem nezaznamenal nějakou změnu v softwaru, které bych to mohl dávat za vinu(hardware samozřejmě nebyl vůbec změněn). A proto se obracím na Vás zkušenější členy. Takže zpět k problému. Nenadálé problikávání monitoru (zhasne/sepne). Ve hrách problikávání textur ((vyděl jsem program pod hrou (oklo kurzoru problikával program v pozadí, například prohlížeč. Řešil jsem to minimalizováním všech programů, které mohli být na pozadí, což jsem úplně nebral jako řešení, ale pro chvilku jsem to přcházel)). Při přehrávání videí na youtube nastal problém se zvukem (nešlo nastavit jakukoliv hodnotu). Problém se zvukem není jediný, videa se načítají a nepřehrají. Když už se začnou přehrávat, tak se po pár sekundách zaseknou, nebo se přehrávají dále, ale na videu vidím stále např. čas 1:04 a buffering na začátku videa. Dále se při přehrávání videí na filmu "ukazovali" čtverečky. Stáhl jsem benchmark a spustil test. První dva testy proběhly s problikáváním obrazovky a "zčtveřečkováním videí", následní testy ani nedošli konce(počítač se prostě sesypal(modrá smrt, bohužel jsem nestihl vyfotit přímo zápis, ale vím že proběhla vždy nějaká hláška o "memory". Problém i po přeinstalování systému přetrvával. Usoudil jsem, že nejspíše bude grafika v háji, a pořídil jsem novou. Nově jsem nainstaloval systém a hned nastal problém s flash playerem, jelikož youtube začal "zlobit" videa se ani nezačla přeharávát, nebo při kliknutí na hlasitost se nastavila maximální a nedala se změnit. Nainstaloval jsem hru leauge of legends, hru jsem v pořádku spustil a hrál zhruba hodinu. Po dvou dnech nejsem bohužel schopech spustit hru (hra začně házet critical error), problikávání obrazovky se vrátilo, youtube vůbec nejde. Už dálé nevím co zkoušet, abych mohl zjistit co je špatně. Předem děkuji za každou radu
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Re: Graficke problémy

Příspěvek od Kyselinka »

Pekne si sa rozpisal, no musim sa priznat, ze som to vobec necital, lebo tam nevidim kompletny popis HW a SW. Tym padom ti asi s tym nik nepomoze :P

P.S: este tam vidim nejake BSOD, tam by sa zisiel rovno vypis z minidump (C:\Windows\Minidump)
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

muzes vyzkouset jestli mas vic modulu ram nechat vzdy jen jeden,pokud mas moznost zkusit jiny zdroj,pokud mas integrovanou grafiku,no ale hlavne jestli ti tu ma nekdo poradit tak sem dej ty informace co psal kyselinka
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
Gaunnik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gaunnik »

Moje chyba,
Phenom II x3 720, odemčené čtvrté jádro (stabilní, odemčené od koupě)
Geforce gtx 560 1GB / Sapphire HD 4870 1Gb (nová a stará grafika)
ZEPPELIN 4GB(2x2gb) DDR2 800MHz
Gigabyte MA770-UD3
Zdroj 500W (bližší info momentálně nevím)

Windows 7 64bit
ovladače k grafice Geforce gtx 560 1GB použité nejnověší, ale i 286.52. Také bez změny. K Sapphire HD 4870 1Gb použité jen nejnověší.

Ram jsem zkoušel vyndat a střídavě použít, žádná změna. Bsod po přeinstalaci systému už žádná neproběhla.
Možnost vyměnit zdroj nemám, grafiky jsem na novém systému nezkoušel prohazovat. To samozřejmě také zkusím
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“