Modrá smrt při hraní her

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Mickthemagic
Nováček
Nováček

Modrá smrt při hraní her

Příspěvek od Mickthemagic »

Dobry den
V posledních asi 3 dnech se mi v pc objevil tento problem-Vždy když si spustím nějakou hru tak mi po chvilce hraní zamrzne obraz a zanedlouho mi pc vyhodí tzv.Modrou smrt a pc se samo restartuje,ona modrá smrt se objeví jen na poměrně krátkou dobu tudíž nejsem schopen přesně určit jakou chybu to tam vypisuje.Pc sem projel antivirem,přes Hw monitor zběžně zkontroloval teploty a vše se zdá být (minimálně na první pohled) ok.Ještě jsem také zkusil zkotrolovat Ram paměti přes program Memtest86,nechal jsem jím to projet asi 2 a pul hodiny,a vysli mi 3 passy a žádný error.Nevíte něko v čem by mohl být problém? Osobně si myslím jestli třeba není něco se zdrojem,pc už je skoro 5 let staré.Předem děkuju za jakoukoli pomoc.

Moje pc je -intel core 2 duo E6750-2.66ghz , 4 gb ram -667mh(či tak nějak) a grafiku asus geforce 8800gt - 512 mb,Windows Xp home edition během dne zkusím ještě přiložit screen z Hw monitoru(pokud se mi to povede)+detailnější popis pc pokud by to bylo třeba .

Hladis//Spatna sekce-presun
Naposledy upravil(a) Mickthemagic dne pon 15. říj 2012, 16:44, celkem upraveno 1 x.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Re: Modrá smrt při hraní her

Příspěvek od Wiruz »

1) vypni si automaticke restartovanim pri bluescreenu - je to pod nastaveni systemu
2) otestuj stabilitu CPU/RAM pomoci programu OCCT - sleduje vse do grafu a vyborne simuluje zatez - 2h idealne
3) otestuj stabilitu VGA pomoci programu Furmarku - 20 min idealne
4) pripadne muzes nasledne pustit oba programy naraz aby jsi zajistil maximalni odber ze zdroja a maximalni produkovane teplo v casu
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Mickthemagic
Nováček
Nováček

Wiruz píše:1) vypni si automaticke restartovanim pri bluescreenu - je to pod nastaveni systemu
2) otestuj stabilitu CPU/RAM pomoci programu OCCT - sleduje vse do grafu a vyborne simuluje zatez - 2h idealne
3) otestuj stabilitu VGA pomoci programu Furmarku - 20 min idealne
4) pripadne muzes nasledne pustit oba programy naraz aby jsi zajistil maximalni odber ze zdroja a maximalni produkovane teplo v casu
-provedl jsem OCCT test a (po asi 2 a pul h) mi to vyjelo asi 18 grafů ze kterých ale nejsem schopen vyčíst jestli je vše ok či nikoliv.
-test ve Furumarku jsem taktéž provedl,ten už mi ale onen graf nikam neuložil(pro jistotu jsem si ho print screenul),myslím že test snad proběhl v pořádku.

Grafy a obrázky z oněch testů jsem uploadnul sem : http://leteckaposta.cz/195302868
,cili kdyby se na to nekdo kouknu a cosik z toho vyčeltl byl bych vděčný.
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Upni soubory ze složky Windows\Minidump na www.leteckaposta.cz
Mickthemagic
Nováček
Nováček

MiliNess píše:Upni soubory ze složky Windows\Minidump na http://www.leteckaposta.cz
http://leteckaposta.cz/396734532
Tady,treba z toho neco vyctes.
shipo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od shipo »

Zkusil bych pro jistotu nechat jen jeden RAM modul (i když jsi použil Memtest86).
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal.kolesa »

Pokud jsou RAMky v Dual Channel tak v jednom modulu nemusí pracovat.

Záleží na vzájemné kompatibilitě mezi modulem RAM a základní deskou a možností BIOSu, např. vypnutí Dual Channelu
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“