Eizo L367, L465 atd.
Moderátor: maXXmilian
- shadow
- Středně pokročilý

Eizo L367, L465 atd.
Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat na vaše zkušenosti s 15" LCD Eizo Flexscan L367 a L465. 15" mi vyhovuje jak svým nativním rozlišením (1024x768), tak relativně i svou velikostí - 17" LCD mi připadají až příliš moc velké. Stejně tak jejich nativní rozlišení. V tomto smyslu by mě možná zajímal i 16" Eizo L465. Sice rovněž s nativním rozlišením 1280 x 1024, ale dle ůdajů na stránkách Eizo - "Nižší rozlišení jsou metodou interpolace opět přepočítávána na celou plochu obrazovky. Aby se zabránilo rozmazávání obrysů obrázků v důsledku interpolace, je L465 vybaven funkcí "Smooth". Doporučované rozlišení 1280 x 1024. U nižších rozlišení možnost zvětšení nebo zobrazení v původní velikosti. - by snad šlo obstojně i nižší rozlišení. S koupí LCD váhám zejména proto, že nedokáží kvalitně zobrazit nižší rozlišení. Je tato 465 výjimkou ? Taky jak je to s odstíny na tomto LCD ? L367 používá 10-bit. korekci gama-křivky, takže by měla být asi teoreticky mnohem lepší. Nebo mi doporučíte jinou značku ? LCD bych chtěl používat jak na word/excel atd, filmy i hry. Cena max. tak kolem 20000. 16", resp. 17" bych koupil, jen jestliže umí dobře zobrazit nižší rozlišení - tedy bez nějakých viditelných rozmazaností. Dík.
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

kvůli starším hrám nebo vlastně i kvůli hrám vůbec - abych si zase za rok nemusel kupovat novej comp, který by mě ta vysoká rozlišení utáhl
. Ale jak to tak vidím, tak asi zůstanu u té své dosavadní 17" IIyamy VMP411 1024x768*100Hz. LCD mě zajímá hlavně kvůli šetrnosti očí, ale jak se tak dívám na plusy a mínusy této technologie, tak to za to nestojí, mínusy pořád převažují - potřebujete-li využívat monitor komplexněji.
Ze 100Hz už oči nebolí, i když po nějakých 10 hodinách už to cítit je. Takže to vidím asi na tu 367ku (jde mi taky o ty odstíny) nebo status quo. Nebo vůbec nejlepší by bylo mít oba - CRT i LCD

Ze 100Hz už oči nebolí, i když po nějakých 10 hodinách už to cítit je. Takže to vidím asi na tu 367ku (jde mi taky o ty odstíny) nebo status quo. Nebo vůbec nejlepší by bylo mít oba - CRT i LCD
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Souhlasim a taky jsem to tak po dlouhym rozhodovani vyresil - na zabavu mam iiYamu VM a na "praci" jsem vzal LCD samsung syncmaster 151N.... doufam, ze uz je timto muj problem ohledne kompromisu HRY vs. PRACE na nejaky čas vyresen. 
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: