Eizo L367, L465 atd.

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Eizo L367, L465 atd.

Příspěvek od shadow »

Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat na vaše zkušenosti s 15" LCD Eizo Flexscan L367 a L465. 15" mi vyhovuje jak svým nativním rozlišením (1024x768), tak relativně i svou velikostí - 17" LCD mi připadají až příliš moc velké. Stejně tak jejich nativní rozlišení. V tomto smyslu by mě možná zajímal i 16" Eizo L465. Sice rovněž s nativním rozlišením 1280 x 1024, ale dle ůdajů na stránkách Eizo - "Nižší rozlišení jsou metodou interpolace opět přepočítávána na celou plochu obrazovky. Aby se zabránilo rozmazávání obrysů obrázků v důsledku interpolace, je L465 vybaven funkcí "Smooth". Doporučované rozlišení 1280 x 1024. U nižších rozlišení možnost zvětšení nebo zobrazení v původní velikosti. - by snad šlo obstojně i nižší rozlišení. S koupí LCD váhám zejména proto, že nedokáží kvalitně zobrazit nižší rozlišení. Je tato 465 výjimkou ? Taky jak je to s odstíny na tomto LCD ? L367 používá 10-bit. korekci gama-křivky, takže by měla být asi teoreticky mnohem lepší. Nebo mi doporučíte jinou značku ? LCD bych chtěl používat jak na word/excel atd, filmy i hry. Cena max. tak kolem 20000. 16", resp. 17" bych koupil, jen jestliže umí dobře zobrazit nižší rozlišení - tedy bez nějakých viditelných rozmazaností. Dík.
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

ted jedu na PCT na L465 800x600 a obraz (hlavne pismo) je nepatrne rozmazly, ale tezko rict pro nekoho to muze bejt priserny...ale divat se na to da jestli te neco zajima konkretne tak to klidne vyzkousim :) jinak je to skvelej monitor muzu jen doporucit
It's free software and it gives you freedom!
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

kvůli starším hrám nebo vlastně i kvůli hrám vůbec - abych si zase za rok nemusel kupovat novej comp, který by mě ta vysoká rozlišení utáhl :) . Ale jak to tak vidím, tak asi zůstanu u té své dosavadní 17" IIyamy VMP411 1024x768*100Hz. LCD mě zajímá hlavně kvůli šetrnosti očí, ale jak se tak dívám na plusy a mínusy této technologie, tak to za to nestojí, mínusy pořád převažují - potřebujete-li využívat monitor komplexněji.
Ze 100Hz už oči nebolí, i když po nějakých 10 hodinách už to cítit je. Takže to vidím asi na tu 367ku (jde mi taky o ty odstíny) nebo status quo. Nebo vůbec nejlepší by bylo mít oba - CRT i LCD
:)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Souhlasim a taky jsem to tak po dlouhym rozhodovani vyresil - na zabavu mam iiYamu VM a na "praci" jsem vzal LCD samsung syncmaster 151N.... doufam, ze uz je timto muj problem ohledne kompromisu HRY vs. PRACE na nejaky čas vyresen. :-D
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nejaky eiza maji ve vyprodeji v proce... 15" za 10000 bez dane
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“