Pokud bych věděl, kde jsou tyto informace uloženy, tak bych je také mohl změnit abych si nastavil nějaké rozumné hodnoty a nemusel užívat na to Lantency CFG program

Také by mně strašně zajímalo, kde Windows/základní deska bere ty nápady jako užít IRQ 7 pro všechny intenzivně užívané zařízení, jako grafika, zvukovka a síťovka:

No není to šílené?
A jak by se to dalo změnit? V nastavení zařízení ve Windows je to neaktivní... A mně by zajímalo, jak to změnit. Mám dojem, že jsem slyšel něco o přepnutí Windows z plug&play módu na manuelní, ale už si nejsem jist... Jak to udělat? V BIOSu jsem nechal i nastavení jako "alokovat IRQ pro USB" (a VGA), ale stále to vše používá IRQ 7...
A nevidím, že by cokoliv používalo IRQ 2, 3, 4, 5, 10 a 11.
Je mi známo, že IRQ 2 je pro jakýsi "cascade interrupt" pro IRQ 8-15, ať už to znamená cokoli. A že IRQ 3 a 4 jsou hlavně pro COM 2 a COM 1. Ovšem já nepoužívám ani jeden COM port a rád bych tedy tyto IRQ lépe využíval.
Ovšem nejpodstatněji, IRQ 5 je typicky pro zvukovou kartu a já bych rád viděl ho takto používat. Jenže jak?
IRQ 7 je pro paralelní port (zase nepoužívaný) a jak to tak vidím, jeho nepoužívání způsobuje, že se vše nacpalo na IRQ 7...
A stále máme ještě IRQ 10 a 11 volné pro použití na grafickou kartu a síťovku, což by zanechalo IRQ 7 pro USB porty.
( http://www.webopedia.com/quick_ref/IRQnumbers.asp )
Takhle by to znělo velmi dobře, ale jak toho ve skutečnosti dosáhnout? Jak změnit tyto IRQ?
(Windows 2000 SP4, JetWay V266B, AXP 150x12.5, 1024MB 2-2-2-5 ram, Realtek RTL8183(A) PCI síťovka, AGP GF2MX400 grafika)