Jaké ramky můžu použít pro mou MB?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Sobi26
Nováček
Nováček

Jaké ramky můžu použít pro mou MB?

Příspěvek od Sobi26 »

Dobrý den

potřeboval bych poradit jaké ramky mi budou fungovat s mou deskou. Jsem v tomhle nováček a nerad bych koupil špatně.. :)

V současnosti mám tuto sestavu:
Operační paměť: 2GB, 400Mhz (2x Transcend 1024MB DDR2)
Typ CPU: QuadCore AMD Phenom II X4 820, 2.8 GHz (14 x 200), 4 jádra, L3 Cache, socket AM2
Základní deska: MSI KA780G (MS-7551)
http://www.msi.com/product/mb/KA780G.html#/?div=Detail

Rád bych ty 400MHz ramky vyměnil za rychlejší a více, ale nevím jaké. Někde jsem četl, že mi 1066MHz asi nepojedou, protože je nepodporuje můj procesor (i když MB ano). Je to možné? Já myslel, že to závisí pouze na MB..

Mohli by jste mi tedy poradit, jaké by pro mne byly vhodné?

Děkuji Vám za rady. :)

Jirka
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jaké ramky můžu použít pro mou MB?

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Je to závislé na MB + CPU + jak si to vše sedne + voltáži NB v CPU, atd.

Tvoje současné paměti jsou pravděpodobně 800Mhz DDR2, ne 400. DDR totiž běží efektivně na dvojnásobku své base frekvence a většina programů detekuje pouze tu base frekvenci.

A dále, frekvence pamětí ti výkon PC prakticky neovlivní, co tobě by se hodilo je více paměti. Rychlé být nemusí. Prostě ňáké DDR2 co najdeš. 2x2GB.
Sobi26
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sobi26 »

Děkuji za radu, měl jste pravdu. Opravdu je to 800MHz. Jednu jsem vytáhl a podíval se.

Můžu tedy ty současné nechat v pc a dokoupit další 4gb (2x2), 800MHz, DDR2? Měl bych přitom dodržet nějaké pravidlo, aby mi spolu dohromady jely? Díky.. :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

No, pravidlo ehm, ani moc ne pokud netaktuješ, prostě to tam narvi a uvidíš jestli to bude stabilní.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“