Rozbití CPU termopastou? [VYŘEŠENO]
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- jozifek
- Nováček
-
Rozbití CPU termopastou? [VYŘEŠENO]
Zdravim,
omlouvám se že píši znovu pokud zde bylo někdy podobné téma. Bohužel ale nemám moc čas na to abych to hledal protože už si fakt nevím rady. Včera večer jsem rozebíral počítač abych ho vyčistil od prachu atd. takže jsem vyndal úplně vše (i CPU). CPU jsem vzal do ruky a bohužel jsem se dotkl i termopasty kterou jsem omylem nevědomky nanesl na 2 kontakty CPU. Napřed jsem to nevěděl a CPU po očištění jsem vložil z5 do socketu (AM2). Vše jsem zapojil, zapl jsem pc a nechce se zobrazit obraz, Chlazení větráku je stále i po 5 minutách studené, HDD se zahřívá jak topení, a nemluvě o chalení na základní desce (také jak topení). Vyndal jsem CPU abych se přesvědčil zda jsem ho tam nenasadil špatně, či jestli jsem neohnul nějaký ten kontakt a všiml jsem si těch zašpiněných kontaktů. Očistil jsem je kapesníčkem a vložil z5. Jenže stále to nefunguje. Myslíte že by to mohlo být tímto zapříčiněný? Myslíte že mohla pasta zašpinit i kontakty přímo v socketu? Předem všem děkuji za všechny odpovědi.
omlouvám se že píši znovu pokud zde bylo někdy podobné téma. Bohužel ale nemám moc čas na to abych to hledal protože už si fakt nevím rady. Včera večer jsem rozebíral počítač abych ho vyčistil od prachu atd. takže jsem vyndal úplně vše (i CPU). CPU jsem vzal do ruky a bohužel jsem se dotkl i termopasty kterou jsem omylem nevědomky nanesl na 2 kontakty CPU. Napřed jsem to nevěděl a CPU po očištění jsem vložil z5 do socketu (AM2). Vše jsem zapojil, zapl jsem pc a nechce se zobrazit obraz, Chlazení větráku je stále i po 5 minutách studené, HDD se zahřívá jak topení, a nemluvě o chalení na základní desce (také jak topení). Vyndal jsem CPU abych se přesvědčil zda jsem ho tam nenasadil špatně, či jestli jsem neohnul nějaký ten kontakt a všiml jsem si těch zašpiněných kontaktů. Očistil jsem je kapesníčkem a vložil z5. Jenže stále to nefunguje. Myslíte že by to mohlo být tímto zapříčiněný? Myslíte že mohla pasta zašpinit i kontakty přímo v socketu? Předem všem děkuji za všechny odpovědi.
Naposledy upravil(a) jozifek dne stř 24. říj 2012, 15:09, celkem upraveno 1 x.
- Alfajk
- Začátečník
-
Re: Rozbití CPU termopastou? [SPĚCHÁ]
jde o to,jaka to byla pasta,ja bych nikdy nepouzil vodivou...jestli vodiva byla,muze to mit za sebou jak deska,tak cpu
pokud to byla ta od vyrobce,vodiva nebyla a spis jen zasrals socket,takze to proste nevodi a bude potreba ho ocistit,nic dramatickyho...urcite zadnej pin neohnuls ? obcas pomuze vse znovu vyndat(ram,grafiku...) a zase slozit
pokud to byla ta od vyrobce,vodiva nebyla a spis jen zasrals socket,takze to proste nevodi a bude potreba ho ocistit,nic dramatickyho...urcite zadnej pin neohnuls ? obcas pomuze vse znovu vyndat(ram,grafiku...) a zase slozit
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- jozifek
- Nováček
-
pasta je tato: http://www.komputronik.pl/product_pictu ... 5bc93b.png
a ne neohnul. koukal jsem se ze všech stran a všechny byli v řadě (žádnej nebyl vychýlen)
a ne neohnul. koukal jsem se ze všech stran a všechny byli v řadě (žádnej nebyl vychýlen)
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to mas vycistene dukladne a nemas ohnute nozicky, tak zbyva jedine reklamace.
- jozifek
- Nováček
-
Ten pc už mám déle než je reklamační doba. 

- Alfajk
- Začátečník
-
ty piny asi zustaly mastny,mozna budou chtit ocistit nejakym rozpoustedlem,ale to jsem nikdy nevidel delat,nevim jak moc dobre by to cpu snasel
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
A máš zapojené to přídavné napájení 12V (čtyřpinový konektor poblíž patice CPU)?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- jozifek
- Nováček
-
Ano, na takovéhle věci nezapomínám. Pc jsem už skládal po několikáté takže už na nic nezapomínám.
- jozifek
- Nováček
-
Asi to donesu do prodejny poblíž na to očištění. Celkem se toho bojim abych nic nepoškodil. Už tak jsem si to asi pěkně po****
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Pokud to bylo viditelně čisté, pochybuji že ta pasta bude problém, či že někdo bude něco čistit když neni co.
Pokud jsi něco špatně nezapojil, tak na 90% ti udešla deska, jak řikáš, už má po záruce, a tím že jsi to rozebíral, sundaval chaldič, CPU, atd. Tak se mohl projevit studeňák pod chipsetem kterej se tam už tvořil. Bohužel.
Můžeš to někam odnást, ale obávám se že závěr co ti řeknouz bude znít podobně.
Pokud jsi něco špatně nezapojil, tak na 90% ti udešla deska, jak řikáš, už má po záruce, a tím že jsi to rozebíral, sundaval chaldič, CPU, atd. Tak se mohl projevit studeňák pod chipsetem kterej se tam už tvořil. Bohužel.
Můžeš to někam odnást, ale obávám se že závěr co ti řeknouz bude znít podobně.
- jozifek
- Nováček
-
Tak jsem to zkusil Okenou. Zapojil jsem pc a už to funguje. Některým děkuji za zastrašováníAlfajk píše:ty piny asi zustaly mastny,mozna budou chtit ocistit nejakym rozpoustedlem,ale to jsem nikdy nevidel delat,nevim jak moc dobre by to cpu snasel

- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Jop, opravdu divné, gratuluji k funkcni. V PC se hrabu celej život a ještě se mi to nestalo, resp když se zašpinily piny, nikdy jsem neměl mastnou pastu.
- tmaven
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Okenou
dabel

ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- Krteq
- Čestný člen
-
Re: Rozbití CPU termopastou? [VYŘEŠENO]
Namísto isopropylalkoholu jsem už viděl lidi používat ledacos, ale okenu teda ještě ne.
Aspoň že to jede
Aspoň že to jede

- Dithius
- Pokročilý
ja jsem jednou byl nucen použít 60 % kalvados
naštěstí na IHS tam to nemá takový vliv 

Naposledy upravil(a) Dithius dne stř 24. říj 2012, 16:21, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury 96GB @6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- jiricek_k
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
asi opravdu použil co měl právě po ruce, hlavně že funguje...otázka jak dlouho
- jozifek
- Nováček
-
Můžu se zeptat co tím myslíte?jiricek_k píše:asi opravdu použil co měl právě po ruce, hlavně že funguje...otázka jak dlouho
- Krteq
- Čestný člen
-
Na čistění elektroniky by se měl používat především už zmiňovaný isopropylalkohol z toho důvodu, že neobsahuje žádné příměsi a nezpůsobuje korozi spojů.
- jozifek
- Nováček
-