vliv frekvence pamětí na HD 4000
- Pulecz
- Nováček
vliv frekvence pamětí na HD 4000
Googlil jsem, hledal jsem zde ale nějak mi zdejší hledání neposlouchá, ale nikde jsem nenašel test jaký má vliv rychlost pamětí na výkon HD 4000.
Zde http://extrahardware.cnews.cz/forum/vie ... =2&t=23396
je malý test vlivu pamětí na výkon integrované grafiky v AMD Triniy A10-5800K.
Rozdíly jsou dost znatelné, ale jak to funguje u Intelu?
Předpokládám, že integrovaná v Ivy Bridge konkrétně u (i5 3570k s HD 4000) využívá paměť RAM a kdesi se nastavuje kolik jí ma využívat. Tak tedy stejně jako u intengrované grafiky v AMD hádám, že paměti na 2400mhz budou o "něco" rychlejší než 1600mhz.
Otázka kolik je to něco a jestli se vyplatí investovat do Kingston HyperX Predator 2x4gb na 1200Mhz a nebo Corsair Vengeance 1600Mhz, a ty se pak pokusit přetaktovat, jestli se teda bude mít smysl hnát za tím "něco".
Tohle řeším protože chci několik měsíců fungovat jen na HD 4000 a při nákupu komponentů mě zajimá jestli se těch pár stovek navíc a hrůzné chladiče vyplatí.
Našel by se nějaký tester s HD 4000 a pamětmi co zvládnou 2400Mhz nebo víc a projel by pár testů např v Deus Ex Human Revolution, Skyrim, nebo Unreal Tournament 3 nebo i něco více CPU náročného Supreme Commander, Shogun Total War 2, World in Conflict atd?
Zde http://extrahardware.cnews.cz/forum/vie ... =2&t=23396
je malý test vlivu pamětí na výkon integrované grafiky v AMD Triniy A10-5800K.
Rozdíly jsou dost znatelné, ale jak to funguje u Intelu?
Předpokládám, že integrovaná v Ivy Bridge konkrétně u (i5 3570k s HD 4000) využívá paměť RAM a kdesi se nastavuje kolik jí ma využívat. Tak tedy stejně jako u intengrované grafiky v AMD hádám, že paměti na 2400mhz budou o "něco" rychlejší než 1600mhz.
Otázka kolik je to něco a jestli se vyplatí investovat do Kingston HyperX Predator 2x4gb na 1200Mhz a nebo Corsair Vengeance 1600Mhz, a ty se pak pokusit přetaktovat, jestli se teda bude mít smysl hnát za tím "něco".
Tohle řeším protože chci několik měsíců fungovat jen na HD 4000 a při nákupu komponentů mě zajimá jestli se těch pár stovek navíc a hrůzné chladiče vyplatí.
Našel by se nějaký tester s HD 4000 a pamětmi co zvládnou 2400Mhz nebo víc a projel by pár testů např v Deus Ex Human Revolution, Skyrim, nebo Unreal Tournament 3 nebo i něco více CPU náročného Supreme Commander, Shogun Total War 2, World in Conflict atd?
- ArgCZ
- Začátečník
Re: vliv frekvence pamětí na HD 4000
ne, nemá vůbec smysl cokoli nad 1600MHz k tomu dávat, ty Predatory jsou super k Trinity kde jde hlavně o frekvenci, ale s časováním na tom nejsou dobře, takže lepší ty 1600MHz + agresivnější časování
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
U Intelu jsou taky velké rozdíly, ale tam nikdo nebere CPU aby hrál na jeho IGP, takže je to méně zdokumentováno, ale rozdíly jsou obdobně velké jako u AMD.
Ale to jest jen když se na ní hraje, normálně 1600 a co nej časování + diskrétní GK.
Ale to jest jen když se na ní hraje, normálně 1600 a co nej časování + diskrétní GK.
- Pulecz
- Nováček
Kdysi jsem podle testu Neutrácejte zbytečně – výkonem stačí levnější DDR3 paměti usoudil, že časování nemá na výkon až takový vliv jako má frekvence.
Těch cca 330 Kč na 8gb paměti není zase tak moc, ty vysoké chladiče se mi nelíbí, co jsem četl tak ani nejsou tak potřeba, ale kvůli tuctu procentům nárustu bych do toho šel.
Těch cca 330 Kč na 8gb paměti není zase tak moc, ty vysoké chladiče se mi nelíbí, co jsem četl tak ani nejsou tak potřeba, ale kvůli tuctu procentům nárustu bych do toho šel.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
no ten test je naprosto správný, tak to v praxi je. Vliv pamětí se projeví jen když chceš hrát na integrované grafice, jinak je zanedbatelnej. A ty jsi se ptal právě na to, na výkon samotné HD4000, ne CPU jako takového.Pulecz píše:Kdysi jsem podle testu Neutrácejte zbytečně – výkonem stačí levnější DDR3 paměti usoudil, že časování nemá na výkon až takový vliv jako má frekvence.
- ifkopifko
- Začátečník
-
Nie, tie nárasty pre HD4000 nie sú ani omylom obdobné ako u AMD Llano či Trinity.DOC_ZENITH píše:U Intelu jsou taky velké rozdíly, ale tam nikdo nebere CPU aby hrál na jeho IGP, takže je to méně zdokumentováno, ale rozdíly jsou obdobně velké jako u AMD.
http://www.anandtech.com/show/6372/memo ... h-gskill/8
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
- ArgCZ
- Začátečník
já ještě přidám jeden pokus z bjorn3D na Sniper Elite V2 s HD4000 v i7-3770K

vliv je evidentně v rámci chyby měření, nárůst 00nic

vliv je evidentně v rámci chyby měření, nárůst 00nic
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- Pulecz
- Nováček
Tak je to jasné, zůstávám u 1600Mhz.
Díky.