PC nestartuje
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- PaulCZE
- Začátečník
-
PC nestartuje
Zdravím kolegové, můj počítač si postavil hlavu a nehodlá nastartovat. Před dvěma měsíci začaly první problémy se spouštěním, kdy jsem musel několikrát zmáčknout tlačítko startu, než se sestava uráčila naběhnout. Postupně se proces prodlužoval. avšak po třech minutách se přeci jen uráčil. Dnes je to poprvé, kdy ani po dvou hodinách pokusů nehnul ani brvou. Prozatím jsem otevřel case a zkontrolovat zapojení všech kabelů, vizuálně jsem prohlédnul desku a komponenty, kam oko dohlédlo, nic jsem však nenašel. Žádná spálená místa, čpavý smrad, uvolněné kabely apod. Zdroj, deska? Co si o tom myslíte vy?
- tmaven
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: PC nestartuje
zkus vypojit zdroj a hod na nej jen ventilator + zapni ho na volno (spojeni pinu) a uvidis jestli to je zdrojem
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- PaulCZE
- Začátečník
-
Jeden ventilátor (postranní) mám na volno celou dobu, ani se nehnul. Toto minění potvrdil vzápětí i kamarád, takže tu máme další krachlý Fortron BlueStorm II Dík za tip.
- Voracek
- Mírně pokročilý
-
Zkus zkontrolovat kondíky.. mě se jednou stalo u staršího PC že se vždy jen protočili ventilátory a nic,stačilo vyměnit 1 kondík ve zdroji a je to OK i když ty bluestromy se prej docela serou...
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- PaulCZE
- Začátečník
-
Zdroj je už komplet vyměněný, nicméně, kamarád jej ihned rozdělal a objevil několik zbuchřelých kondíků. Tato skutečnost opravdu potvrzuje nevalné renomé zdrojů Fortron. Dal by se ten zdroj repasovat, ale jelikož má už něco za sebou, tak bych neriskoval jeho zapojení do sestavy, i když je v jinak netknutém stavu.
- Voracek
- Mírně pokročilý
-
sem si myslel.. já sem měl to samé - vit příspěvek výše
ale bylo to u sestavy s 1,8Ghz sempronem takže v PC z roku 123
ale zdroj to byl taky už několik let starý a oprava byla docela fuška ale funguje dodnes to skus taky opravti a zapojit ho do nejaky historicky sestavy a uvidíš
ale bylo to u sestavy s 1,8Ghz sempronem takže v PC z roku 123
ale zdroj to byl taky už několik let starý a oprava byla docela fuška ale funguje dodnes to skus taky opravti a zapojit ho do nejaky historicky sestavy a uvidíš
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC