GTX 480 - po delší zátěží nižší FPS

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

maxcz
Červená karta
Červená karta

GTX 480 - po delší zátěží nižší FPS

Příspěvek od maxcz »

Všechno mi jede , zatim se nic neseká a když muj pc jede tak hodinu vkuse a chci si zapnout hru tak mam mensi fps nez kdybych hral hned po zapnuti a nebo se mi všechno seká čím to může být ? GTX 480 . 4gb ram , i3 2120 , fortron blue storm II .
Naposledy upravil(a) Krteq dne čtv 8. lis 2012, 18:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun do odpovídající podsekce + úprava názvu vlákna
tridem
Začátečník
Začátečník

Re: GTX 480 - po delší zátěží nižší FPS

Příspěvek od tridem »

Môže to byť teplotama - karta sa podtaktováva.
Aj CPU je tak akurát na limite k tejto karte - asi ... :)
Aké hra hrávaš?
Presnejší ty zdroja?
PC:CPU:delid i5 3470@3,9/4,1GHz+2×CLU+Gelid Tranq. rev.2, MB:Asrock Z77Pro3, VGA:Gainward GTX750Ti GS2@1,4/6,7GHz+CLU+AC AcceleroMonoPlus, RAM:4×4GB 1,3@1,8GHz/cl9, PSU:Seasonic M12II-520, CASE:Zalman Z1+3×AC F12/400ot, SSD:Crucial BX100/250GB, HDD:S.Bar 7200.12 1TB, WiFi:TendaW302P(pci), LCD:19"Philips 190C(1440×900), OS:Win10, DVD/RW:lg
Book1:Asus A9Rp:Core2DuoT5300(2×1,73GHz-0,975V),2×1GB,60GB ata 5400ot,WiFi Edimax,WinXPh
Book2:Acer Aspire E1-410 white:ADATA Premier Pro SP600 128GB+4GB ram,Win7
maxcz
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od maxcz »

Fortron Blue Storm II FSP 500w . i3 2120 . Už mě to jebe , furt musím reset pc ..
maxcz
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od maxcz »

Jinak na CPU mám chladič CoolerMaster HYPER 212
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Měj na pozadí zaplej MSI afterburner a sleduj, jestli frekvence karty zůstávaj jaké maj bejt, a taky, jestli je GPU load vysokej, pokud by se ten snižoval, nebude problém na straně GPU. Mohl by to klidně bejt sajrajt v OS, viry, antiviry, atd.
maxcz
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od maxcz »

Windows 7 mám nově nainstalovaný + teplota 79 stupnu ted co jsem hral FIFU 13. Jinak žádný sajrajty nemám a ani antivir .
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tak to se těžko dá vysvětlit. Dělá to ve všech hrách? Jaký ovladače jsi zkoušel? Já jedu 306,97 bez problémů.
maxcz
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od maxcz »

Přesně 306,97 víš co mi to dělá ? Počítač zapnu , neseka se mi nic prostě pořídil jsem si full hd a jede to v pohodě a jak pc nechám jet delší dobu bez restartu a pustím jsi uplně jedno jakou hru , tak mám normálně menší FPSka a obraz se trhá a pomůže jen reset,nebo reinstall ovladačů . Nevím čím to je ,ale rád bych to vyřešil
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No, nevypadá to na HW problém vzhledem k tomu že to jede ok a pak se to random "podělá" i když jseš v 2D mimo hru (tak to dle tvého popisu chápu).

Zkus ještě kouknout, jestli máš v driverech nastaveno "prefer maximum performance" místo "adaptive" power modu. Kdyby ani to nepomohlo, zkus driver 275.xx, ten byl nejspolehlivější a hned tim odhalíš jestli je problém tam či ne. Kdyby ani to nepomohlo, tak až se to příště podělá, tak obenchmarkuj CPU, jestli zpomalejní nenastává na jeho straně.
maxcz
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od maxcz »

Jestli myslíš NVIDIA CONTROL PANEL ,tak tady mám toto , http://www.2i.cz/d20ef2d80b promin za kvalitu
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Nastav u Akcelerace více GPU / monitorů "Režim jednoho monitoru" a Režim řízení napájení přehoď na "Maximální výkon".
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Krteq píše: Režim řízení napájení přehoď na "Maximální výkon".
Taky bych mu to poradil, ale tohle spíš dělalo problémy s hrama který nevyužily naplno výkon grafiky - tak jí sekly na nižším P state, to se mě na jedněch ovladačích (ale byly to bety) u GTX580 stalo, ale spíš než ten přepínač to vyřešil jiný ovladač. Ona pak totiž ta grafika i při brouzdání po netu nebo přehrávání videa se přepínala rovnou na maximální takty, protože těch slabých 50MHz na 2D nestačilo = zbytečně to žralo! Aby při brouzdání po netu vylítla spotřeba o cca 100W nahoru? To není zrovna 2x super řešení :|
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Já celou dobu žiju v domnění, že se ta volba týká pouze 3D P-states.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Krteq píše:Já celou dobu žiju v domnění, že se ta volba týká pouze 3D P-states.
Ano, týká, ale tím způsobem, že se spojí v jedno P state. Takže ta karta buď jede na 50MHz nebo na 772MHz, nic mezi. Při adaptive Fermi jinak využívá i ty mezistupně, ale když dáš max. perf. tak lítá na maximum protože těch 50MHz to neudrží.
Proto jsem tu vždycky byl proti tomu přepínači... :wink: - řešení to sice je, ale nouzové.

U takového keplera už smysl ztrácí úplně, tam frekvenci určuje boost a zapnutím max. perf. se jen docílí toho, že to nepadá pod base-clock = zbytečná spotřeba u nenáročných her.

EDIT: Viz. ten test v unrealu: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 3#p8396803

EDIT2: Prostě kromě toho záseku frekvence v beta ovladačích (přesněji to bylo že jsem po dlouhém hraní mafie - 405MHz state pustil jinou hru a frekvence zůstala na 405MHz max.), jsem u WHQL nikdy na nic podobného nenarazil, takže bych prostě nejdřív doporučil reinstal ovladačů (nejlépe jinou WHQL verzi)
Naposledy upravil(a) Ache dne čtv 8. lis 2012, 23:03, celkem upraveno 2 x.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Dobrá tedy :)

@maxcz: Nech si při hraní na pozadí puštění monitoring MSI Afterburneru, jak psal DOC_ZENITH, a po dohrání sem postni screenshot. Uvidíme jestli ve 3D nepadají frekvence nebo se neděje nějaká jiná nekalost.

Ještě prosím definuj, co je pro tebe delší doba (2h, 5h, 12h, 24h, ...?) ať máme aspoň trochu představu.
maxcz
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od maxcz »

http://www.2i.cz/c64ab69c4f zde přidávám obrázek , zase horší kvalita , je to problém tak po hodince prostě třeba surfuji po netu a najednou si řeknu zahraji si MW3 Multiplayer a najednou 60fps a mene a normálně mám 91fps . Jestli to bude přetrvávat dál , zkusím tedy reinstall ovladačů na verzi 275xx , jinak prominte,ze vas timhle prudim :D
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Vyfotil jsi velký kulový, potřebujeme vidět ty grafy,ne ten bordel kolem....
maxcz
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od maxcz »

Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Koukám že GPU usage se nedrží moc vysoko, jak není 98-99% tak je něčím limitována grafika (nevyužívá se její výkon naplno). Frekvence vypadá že se drží na 701MHz, takže možná se ti v klidu spustí na pozadí nějaký bordel v systému. mrkni jak je na tom při hraní procesor, pokud bude hodně zatížen (aspoň jedno jádro bude 100% vytížený). Core i3 2120 je jenom dvoujádro (s Hyper Threadingem - ale to nic na tom nemění že se to v podstatě chová jako dvojjádro), i když na hru samo o sobě stačí, tak když by ho něco navíc zatížilo, tak už nemusí stíhat.

Nebo když zase tohle nastane, tak se mrkni do správce úloh jestli ti tam něco nezatěžuje procesor (v klidu by měl být na 0-5%
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Neni ani uvedeno o jakou hru se jedna a jaky bordel jede v pozadi. Pravdepodobne se jedna o nejaky neporadek bezici v pozadi ,co dal vytezuje CPU. i3-2120 by mela GTX480 nakrmit bez problemu.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“