/NoExecute=OptIn na konci v boot.ini

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
martin148
Začátečník
Začátečník

/NoExecute=OptIn na konci v boot.ini

Příspěvek od martin148 »

takto vyzera moj boot .ini
chcel by som sa vas opytat ci neviete co znamena to za poslednym lomitkom lebo sa mi vidi ze som to tam nemal stale,
dakujem moc

[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Já to tam mám taky, ale nevím co to znamená. Podle mě to tam přibylo po instalaci SP2. Možná to má něco společnýho s NX u nových CPU :? .
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
martin148
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od martin148 »

diki
nevedel som co to je skor som si myslel ze by to tam nemalo byt
tak to asponom nevymazem
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

dopiste si tam /sos start widli se o neco zrychli (jinak program Bootvis)
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

je to "switch" pro Data Execution Prevention (DEP), AlwaysOff=vypnuto, OptIn=zapnuto
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Dony píše:je to "switch" pro Data Execution Prevention (DEP), AlwaysOff=vypnuto, OptIn=zapnuto
... proč to komplikovat a nedopsat, že na webu Microsoftu je to na odkazu http://support.microsoft.com/kb/875352.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

kazdopadne bych doporucil nastavit /NoExecute=AlwaysOff
samozrejme pokud mate dobre nastaveny firewall (kerio :) ), a AVP
DEP (Data Execution Prevention) je děsivý příklad toho, jak Microsoft na Windows XP neřeší příčiny problémů, ale jen jejich následky, a to tak, že tím otravuje uživatele a zpomaluje celý počítač. Místo aby byla uplatněna skutečná bezpečnostní koncepce, která znemožní virům dostat se do systému, tak byla napsána rutina, která neustále sleduje procesy v systému, a pokud usoudí, že daný proces je virus, tak jej bez milosti sestřelí. Zabírá to zdroje a výkon počítače, a způsobuje to nestabilitu.
DEP se naštěstí dá úplně zakázat, postačí, pokud do řádky, kterou se spouští Windows XP v boot.ini přidáte následující:

/NoExecute=AlwaysOff

Tímto se člověk zbaví, denifitivně, nepříjemnosti zvané DEP, kterou Microsoft zavedl v neslavném SP2 pro Windows XP. Počítač bude potom fungovat rychleji a spolehlivěji.
//edit: jinak DEP najdete (XP sp2) - tento pocitac - pravy klik - vlastnosti - upresnit - vykon nastaveni - DEP
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Je to tedy opravdu bezpecne hodit tam AlwaysOff?
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

howard píše:Je to tedy opravdu bezpecne hodit tam AlwaysOff?
v SP1 to nebylo, a taky se svet nezboril. Jak rikam pokud mas dobre zabezpeceny komp tj. dobry firewall (jiny nez v SP2) + dobry AVP + neco na spyware, + jeste doporucuju par uprav v utilitce "xp antispy" :wink:

uz tak nakou chvili jedu a jedine co jsem pocitil je zrychleni systemu :)

//edit: co konkretne dela ten "/sos" ?
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Dobre, zkusim to.

/sos - vypis souboru jadra + nabeh win neni v grafice (jako v NT 4.0), je to asi subjektivni, ale zda se mi, ze win rychlejc nabihaj, kazdopadne sem si to tam dal
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“