nastavení CCC

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
simikova
Začátečník
Začátečník

nastavení CCC

Příspěvek od simikova »

V CCC by mě zajímali dvě věci :

Nastavení openGL -) užití trojité vyrovnávací paměti mam mít zaplé nebo ne ? a kčemu je to dobré a kdy ?

Čekaní na souvislé obnovovaní mám mít nastavené na : vypnuto , ledaže aplikaci nebo zapnuto , ledaže aplikaci ?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: nastavení CCC

Příspěvek od DOC_ZENITH »

simikova píše:V CCC by mě zajímali dvě věci :

Nastavení openGL -) užití trojité vyrovnávací paměti mam mít zaplé nebo ne ? a kčemu je to dobré a kdy ?

Čekaní na souvislé obnovovaní mám mít nastavené na : vypnuto , ledaže aplikaci nebo zapnuto , ledaže aplikaci ?
Pokud nevíš co to je otestuj si co to dělá.

"Čekaní na souvislé obnovovaní" ala Vsync, dělá to že když je offline, vše jede rychle jak má, nemáš inputlag, ale hrazí horizontální tearing. Když dáš toto na online, tak nebude tearing ale můžše bejt horší výkon a bude inputlag. Když to necháš na ON a ještě k tomu zapneš tripple buffering bude výkon OK ale inputlag se ještě zvětší + framebuffer bude žrát o 1/3 více Vram.

Asi tak se to dá popsat. Já bych dal u všeho vypnuto. Ale to je můj styl protože nemam rád inputlag (líné ovládání s lagem). Spoiusta lidí zase ale nesnáší tearing tak dělaj kompromisy jinde. Proto to tam jde nastavovat protože neexistuje žádné obecné "ideální" nastavení.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“