HP probook 4510s - divné pískání od procesoru/chladiče

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
jiriczek234
Začátečník
Začátečník

HP probook 4510s - divné pískání od procesoru/chladiče

Příspěvek od jiriczek234 »

Ahoj,
mám takový dost velký problém... To, že ten notebook vydával nějaký skřeky už od koupení jsem si zvykl... To, že mi zdroj začal neuvěřitelně po roce používání pískat, pípat a bůh ví co ještě jsem si po 2 letech zvykl... Ale teď tomu ten notebook nasadil korunu! Prostě píšu ve wordu, chladič jede na minimum - logické... Jenže pak občas někdy dostane ten notebook hysterický záchvat a třeba na 10 minut začne ,,větrákovat,, naplno... Teploty byly vždy v rozmezí 45-55 stupňů... Takže k tomu neměl žádný důvod... no nic méně, na toto už jsem si taky tak nějak zvykl... Ale teď mi to začalo neskutečně pískat... Vždy v intervalech 1 minutu nic, pak 1 minutu divně píská... Není to vyloženě pískání, ale prostě když se začne ten větráček víc točit, tak to vydává úplně šíleně nepříjemný zvuky... Když větráček jede na plno, nic se neděje a prostě se to jenom hoodně nahlas točí... Ale nepíská... Co s tím mám udělat ? To, že si při práci na notebooku musím nasadit sluchátka s hudbou jsem si už taky zvykl... Takže by mi klidně stačilo, kdyby mi někdo poradil, jak udělat aby jel ten větráček furt na 100%... Protože jinak z toho zešílím!!
Děkuji za případné rady.

PS: spěchá, než to dostane pěstí a já pak toho budu litovat...

UP: notebook starý cca 3 roky (za měsíc)
Xeigen
Nováček
Nováček

Re: HP probook 4510s - divné pískání od procesoru/chladiče

Příspěvek od Xeigen »

možno by stálo za zváženie to skúsiť prepastovať... + a nespúšta ti nejakú kravinu windows, čo vytažuje grafickú kartu ? = skus to odsledovat cez Task manager (alebo ci je procesor vytazeny na 100%)....
hrochhonza
Nováček
Nováček

Příspěvek od hrochhonza »

Milý soukmenovče
Mám taky tento přístroj, ale nic podobného mi to nedělá. Ba naopak. Je to tak tiché, že často ani nevím, kde ten klump vlastně leží a zda je ta potvora pod proudem. Jako můj předřečník Ti mohu doporučit projet Task managerem spuštěné programy. Mně se někdy zase stane, že mi zatuhne to polohovací zařízení, které vzhledem k neustálému používání lupy hodně používám. Už jsem si na to taky zvyknul a stačí jen na chvíli přiklopit víko, čímž se uvede stroj do stavu Růženky Šípkové. Po probuzení mi pak kursor funguje zas a opět správně. Tak jestli by nepomohlo třeba toto. Sice uvažuju o koupi něčeho novějšího a onačejšího, ale dokud to tak nějak fachčí, tak s tím zas až tolik nespěchám. Tomu mému cvalíkovi byly již tři roky v září.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Nevim jestli ti to pomuze, ale treba Lenovo R61 7732-4SG kvileji vsechny.
Vetsinou pry pomuze prenastavit power management na cpu v biosu.
Delaji to hlavne kdyz jedou na baterii. Takove piskani civek nebo ceho, jako je slyset i obcas z normalniho compu.

Zkusil bych si pohrat se sporicima funkcema, vycistenim nb a prepastovanim take nic nezkazis.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“