Noctua nh-u12p se2 REGULACE
Moderátor: morke
- Shooty09CZ
- Nováček

-
Noctua nh-u12p se2 REGULACE
Zdravím, koupil jsem si chladič noctua nh-u12p se2 a chtěl bych se zeptat jestli se dá nějak regulovat, příjde mi že na normální brouzdání po netu je hodně když běž na 1200 otáček, základní desku mám Asus P8Z77
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Re: Noctua nh-u12p se2 REGULACE
V balení máš redukcie resp. kábliky (odpor) - 2x L.N.A. (cca 1100rpm) a 2x U.L.N.A (cca 900rpm).
Kedže tie venil. nie sú pwm, tak neviem či tá doska vie regulovať cez V.
Kedže tie venil. nie sú pwm, tak neviem či tá doska vie regulovať cez V.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- Shooty09CZ
- Nováček

-
No přes ty káblíky to vím , deska by to měla umět ale já nevím jak bych to měl právě nastavit, potřeboval bych někoho kdo s tím má zkušenosti.
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Čo chceš nastavovať? chceš regulovať podľa teploty...
Tie redukcie/kábliky fungujú ako odpor (http://cs.wikipedia.org/wiki/Elektrick%C3%BD_odpor)
...nabudúce trochu viac googli. Čiže to prepojíš a ventil. pôjde na cca 900/1100ot.
Tie redukcie/kábliky fungujú ako odpor (http://cs.wikipedia.org/wiki/Elektrick%C3%BD_odpor)
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- Shooty09CZ
- Nováček

-
No já nevím jak přesně to jde ale co jsem někde četl tak ta deska umí regulovat otáčky napětím. no chtěl bych regulovat podle teplotynebo si to nastavit i manuálně v programu fan xpert 2 od asusu.
- Prometheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No mě se Noctuy taky točí na 1200-1300 a už to neřeším. Sysfan vaginoval, zázračný ASUS Thermal Radar mi vypínal fany i v burnu, vůbec nereflektoval nějaké nastavení, tak jsem to napevno nastavil naplno v biosu a hotovo.
A jinak čím nižší teplota, tím delší životnost - ovšem u pc to asi moc nepoznáš, pokud jej neplánuješ používat 10+y.
A jinak čím nižší teplota, tím delší životnost - ovšem u pc to asi moc nepoznáš, pokud jej neplánuješ používat 10+y.
Vždy prodávám i jinde.
- Shooty09CZ
- Nováček

-
Tak to neplánuju ale prostě když jenom tak sem na netu a hučí mi to tady tak to není zas tak moc příjemné. Stačilo by ubratna polovinu.
- Prometheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak si pusť Winampa (nebo jiný přehrávač) a nebudeš muset poslouchat "hučení" ventilátorů, na které si stejně časem zvykneš.
Vždy prodávám i jinde.
- just
- Začátečník

MB: ASUS Maximus IX Hero (Intel Z270) CPU: Intel Core i7-6700K CPU Cooler: NZXT Kraken X62 RAM: 16 GB Kit Kingston HyperX Predator @ 3333 MHz VGA: ASUS ROG Strix Gaming GTX 1080Ti 11GB SSD: Samsung 970 PRO 512 GB SSD 2: Samsung 960 EVO 250 GB HDD: Western Digital Red 14 TB ODD: LG BD-RE BH16NS55 Audio: Creative Sound Blaster ZXR + Magnat MA 900 + Sonus Faber Sonetto V + Aune X7s + Focal Clear Mg PSU: Seasonic Prime SSR-650TD 80 Plus Titanium Case: be quiet! Dark Base 900 Silver LCD: ASUS MX32VQ Mouse: Logitech MX Master + Razer Destructor White Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard K740 CZ OS: Windows 7 Ultimate 64 SP1
- shelby_nr
- Čestný člen

-
No neviem či tá doska vie tak regulovať cez V, musíš vyskúšať. To chce PWM ventil.
Ak by nevadilo manuálne nastavovanie tak - http://www.czc.cz/zalman-fan-mate-2/34180/produkt
A si si istý, že najviac hučia práve tie Noctuy?
Ak by nevadilo manuálne nastavovanie tak - http://www.czc.cz/zalman-fan-mate-2/34180/produkt
A si si istý, že najviac hučia práve tie Noctuy?
- Shooty09CZ
- Nováček

-
No jasný to si jistej sem protože všechny větráčky vypnu přes ten fan xpert 2 noctuy jednou docela hlasitě. Přemýšlel jsem nad témto http://www.softcom.cz/produkt/primecool ... y/?flist=1 . Jeden větrák bych napojil na tento a druhej z chladiče bych hodil normálně na ten cpu fan optional - a ten bych snad už mohl nastavit přímo v tom programu. Takže by se mi jeden větrák kterej to tahá z chladiče ven směrem dozadu s case reguloval podle teploty a ten co to tlačí do chladiče tak ten bych dal na ten regulátor a při zatížení bych ho hodil na plno a při brouzdání po netu bych ho frknul třeba na polovinu. Snad to půjde
- just
- Začátečník

Precitaj si toto...
http://www.czc.cz/primecooler-pc-afsc3b ... 98/diskuse
Je tam napr. aj nieco taketo:
Tak jsem si ho dones domu, reguluje sice obstojne, ale obvod piska jak kdyby nekdo v mistnosti stal a piskal na pistalku(tak na pul huby), takze bacha na to.
Ked uz to chces len na jeden fan tak potom ten Fan Mate 2 od Zalmanu je vinikajuci,mal som ho isteho casu na regulovanie grafiky a bol som s nim uplne spokojny.
Inak tiez som si neni isty,ze ten hluk ti vydavaju vetraky z tej Noctui.
Mne idu skoro stale na full vykon a urcite to neni ako ty pises,ze by to hucalo.
Je ich pocut samozrejme,ale nie aby ma to nejak extra rusilo.
A aj to neni pocut tie vetraky,ale len prietok vzduchu takze tak...
A ked uz ti vadi aj taky slaby hluk tak si treba nabuduce postavit pasivne chladene PC a mas po probleme
http://www.czc.cz/primecooler-pc-afsc3b ... 98/diskuse
Je tam napr. aj nieco taketo:
Tak jsem si ho dones domu, reguluje sice obstojne, ale obvod piska jak kdyby nekdo v mistnosti stal a piskal na pistalku(tak na pul huby), takze bacha na to.
Ked uz to chces len na jeden fan tak potom ten Fan Mate 2 od Zalmanu je vinikajuci,mal som ho isteho casu na regulovanie grafiky a bol som s nim uplne spokojny.
Inak tiez som si neni isty,ze ten hluk ti vydavaju vetraky z tej Noctui.
Mne idu skoro stale na full vykon a urcite to neni ako ty pises,ze by to hucalo.
Je ich pocut samozrejme,ale nie aby ma to nejak extra rusilo.
A aj to neni pocut tie vetraky,ale len prietok vzduchu takze tak...
A ked uz ti vadi aj taky slaby hluk tak si treba nabuduce postavit pasivne chladene PC a mas po probleme
MB: ASUS Maximus IX Hero (Intel Z270) CPU: Intel Core i7-6700K CPU Cooler: NZXT Kraken X62 RAM: 16 GB Kit Kingston HyperX Predator @ 3333 MHz VGA: ASUS ROG Strix Gaming GTX 1080Ti 11GB SSD: Samsung 970 PRO 512 GB SSD 2: Samsung 960 EVO 250 GB HDD: Western Digital Red 14 TB ODD: LG BD-RE BH16NS55 Audio: Creative Sound Blaster ZXR + Magnat MA 900 + Sonus Faber Sonetto V + Aune X7s + Focal Clear Mg PSU: Seasonic Prime SSR-650TD 80 Plus Titanium Case: be quiet! Dark Base 900 Silver LCD: ASUS MX32VQ Mouse: Logitech MX Master + Razer Destructor White Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard K740 CZ OS: Windows 7 Ultimate 64 SP1