Jaký notebook?
Moderátor: Don
- JohnyStone
- Začátečník
-
Jaký notebook?
Zdravím,
hledám všestranný notebook, který bude dostatečně výkonný, vydrží na baterii, ale hlavně bude dobře udělaný. Něco co není z lesklých plastů, které "křupají", když zamačkáte na jednotlivé části těla notebooku. Kvalitou zpracovaní mi například sedí všechny Lenovo ThinkPad (určitě víte, co myslím, takový ten pocit, že nedržíte v ruce něco, s čím když budete zacházet jen trochu nešetrně, tak se to rozbije ) Cenově tak do 30 000,-, ale samozřejmě čím levnější, tím lepší. Mechanika není podmínkou, může se tedy jednat o ultrabook (ale tam je to horší s výkonem a celkově mi supertenké ultrabooky moc nesedí)
Zatím mě zaujal Dell XPS 14, který je ale spíš módní, než použitelný, a taky dost drahý:
http://www.czc.cz/ultrabook-dell-xps-14 ... 15/produkt
Dále všechna možná Lenova z řady T, anebo z jiné řady, moc nevidím rozdíly:
http://shop.lenovo.com/cz/cs/products/l ... index.html
Co myslíte?
Díky!
hledám všestranný notebook, který bude dostatečně výkonný, vydrží na baterii, ale hlavně bude dobře udělaný. Něco co není z lesklých plastů, které "křupají", když zamačkáte na jednotlivé části těla notebooku. Kvalitou zpracovaní mi například sedí všechny Lenovo ThinkPad (určitě víte, co myslím, takový ten pocit, že nedržíte v ruce něco, s čím když budete zacházet jen trochu nešetrně, tak se to rozbije ) Cenově tak do 30 000,-, ale samozřejmě čím levnější, tím lepší. Mechanika není podmínkou, může se tedy jednat o ultrabook (ale tam je to horší s výkonem a celkově mi supertenké ultrabooky moc nesedí)
Zatím mě zaujal Dell XPS 14, který je ale spíš módní, než použitelný, a taky dost drahý:
http://www.czc.cz/ultrabook-dell-xps-14 ... 15/produkt
Dále všechna možná Lenova z řady T, anebo z jiné řady, moc nevidím rozdíly:
http://shop.lenovo.com/cz/cs/products/l ... index.html
Co myslíte?
Díky!
CPU: i7 4790K/MB: ASUS Maximus VII Ranger Z97/RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB/GPU: Asus GTX 780 DC2OC/SSD: Crucial M500 240GB/PS: Seasonic S12G 650W
- Vesel
- Začátečník
-
Re: Jaký notebook?
Myslim ze mi daji ostatni za stejno. Pokad se neuvede na co ma byt notebook pouzit je to jako hledat jehlu v kupce sena
- JohnyStone
- Začátečník
-
Škola, lehký modelování (Cinema 4D, 3DSMax), CAD, občas méně náročná hra, multimédia. Ale jak jsem již psal, jedním z nejdůležitějších aspektů je mobilita a schopnost fungovat za jakýchkoli podmínek.
CPU: i7 4790K/MB: ASUS Maximus VII Ranger Z97/RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB/GPU: Asus GTX 780 DC2OC/SSD: Crucial M500 240GB/PS: Seasonic S12G 650W
- orgasmic
- Začátečník
-
- JohnyStone
- Začátečník
-
Tenhle ZenBook mi nesedí klávesnicí, připadá mi, že se chová jako kdyby v ní byl písek. Nejspíš půjdu do ThinkPadu T430, nebo Dellu XPS 14. Potřeboval bych názor nějakýho "dobrodruha", protože výkonný jsou dneska tyhle stroje všechny, ale co se do kvality šasi týče, není těžké se zmýlit.
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Chces T430 s nvidii? Jestli si dobre pamatuju, tak Swarm docela kritizoval chlazeni 14" Thinkpadu. A T430 s nvidii se pry v plne zatezi nestaci uchladit a po dosahnuti limitni teploty se podtaktovava
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- JohnyStone
- Začátečník
-
To je zajímavý postřeh! Ale podle mě to nebude tak hrozne, asi dost záleží na okolnostech. Jinak ještě existuje tenká verze těhle Téček.... Ještě by mě zajímal názor na to XPS. Trochu se bojím, ze to je moc peněz za málo výkonu...