Mám tady NB Acer Aspire 5520 a v něm grafickou kartu nVIDIA GeForce 9500M GS.
Původně v tomhle NB byla grafika nV GF 8600M GS, nicméně odešla a stávající grafika je z NB AA 6920g.
A teď k problému - notes jede, grafika funguje, ale pouze na omezený nejnižší výkon. Nedaří se mi nainstalovat ovladače grafiky, vždy vyskočí chyba.
Bezprostředně po spuštění pc, před POSTem vyskočí chybové hlášení:
Kód: Vybrat vše
"ERROR: MXM Structure not found or invalid.
Reflash MXM ROM or add MXM Structure and associated callbacks to SBIOS!
POST will be halted for 30 seconds and performance will be limited to
balanced performance mode until this is resolved..."pak se odpočíta 30s a systém nabootuje.
Ve správci zařízení je karta označena jako Základní systémové zařízení a je bez ovladače.
Aida mi kartu rozpozná.
Flashnul jsem BIOS základní desky na poslední verzi, aktualizoval ovladače chipsetu, zatím nic nezabralo. Chtěl jsem flashnout i VGA BIOS, ale vždy mi vyskočila chyba
Kód: Vybrat vše
Load error no DPMI - Get csdpmi*b.zipProsím o jakoukoliv radu jak tento problém vyřešit, děkuji!
BIOS: Phoenix v1.33
CHIPSET: severní můstek - AMD Hammer DDR2 IMC, jižní můstek - nVIDIA nForce 7000M - 610M
//EDIT: Po downgradu video biosu na nižší verzi se mi již podařilo nainstalovat aktuální ovladače grafické karty. Ve správci zařízení je pod grafickým adapterem konečně zobrazena požadovaná grafika, nicméně zbývají 2 neznámá zařízení "Zakladni systemove zarizeni" a jelikož nevím o co jde, nemůzu tedy nabrat drivery. Jediná negativní věc, která se teď děje, je proužek, který občas problikne na monitoru.
Někdo nějaká rada?