nVIDIA GeForce 9500M GS - kompatibilita s Aspire 5520

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
lessma
Nováček
Nováček

nVIDIA GeForce 9500M GS - kompatibilita s Aspire 5520

Příspěvek od lessma »

Zdravíčko, prosím o radu.
Mám tady NB Acer Aspire 5520 a v něm grafickou kartu nVIDIA GeForce 9500M GS.

Původně v tomhle NB byla grafika nV GF 8600M GS, nicméně odešla a stávající grafika je z NB AA 6920g.

A teď k problému - notes jede, grafika funguje, ale pouze na omezený nejnižší výkon. Nedaří se mi nainstalovat ovladače grafiky, vždy vyskočí chyba.
Bezprostředně po spuštění pc, před POSTem vyskočí chybové hlášení:

Kód: Vybrat vše

"ERROR: MXM Structure not found or invalid.
Reflash MXM ROM or add MXM Structure and associated callbacks to SBIOS!
POST will be halted for 30 seconds and performance will be limited to
balanced performance mode until this is resolved..."

pak se odpočíta 30s a systém nabootuje.

Ve správci zařízení je karta označena jako Základní systémové zařízení a je bez ovladače.
Aida mi kartu rozpozná.

Flashnul jsem BIOS základní desky na poslední verzi, aktualizoval ovladače chipsetu, zatím nic nezabralo. Chtěl jsem flashnout i VGA BIOS, ale vždy mi vyskočila chyba

Load error no DPMI - Get csdpmi*b.zip
takže bez úspěchu.

Prosím o jakoukoliv radu jak tento problém vyřešit, děkuji!

BIOS: Phoenix v1.33
CHIPSET: severní můstek - AMD Hammer DDR2 IMC, jižní můstek - nVIDIA nForce 7000M - 610M

//EDIT: Po downgradu video biosu na nižší verzi se mi již podařilo nainstalovat aktuální ovladače grafické karty. Ve správci zařízení je pod grafickým adapterem konečně zobrazena požadovaná grafika, nicméně zbývají 2 neznámá zařízení "Zakladni systemove zarizeni" a jelikož nevím o co jde, nemůzu tedy nabrat drivery. Jediná negativní věc, která se teď děje, je proužek, který občas problikne na monitoru.

Někdo nějaká rada?
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: nVIDIA GeForce 9500M GS - kompatibilita s Aspire 5520

Příspěvek od palda »

Proužek může být uvolněný/poškozený kabel k LCD (v kloubu displeje), nemusí souviset s grafikou a mohl vzniknout bez ohledu na to co se dělalo s vnitřkem. U téhle řady se to svého času řešilo dost často. Případně zkus očistit kontakty na MXM konektoru.

Pravděpodobně to budou ovladače chipsetu, HDMI výstupu (nemusí být vyvedený, ale zvukový čip tam být může), stačí ve ve správci podívat na info o hardwaru a zjistit si Vendor ID a Device ID (dev a ven), na googlu pak dohledáš co to je. Ale pravděpodobně to bude driver chipsetu.

Ono MXM je sice standardizovaný slot, ale rozhodně není standardizované zapojení, jen rozhraní, vývody mohou být naprosto jiné. Je kategorií napájení atd atd. Osobně bych z toho důvodu nezkoušel zaměňovat karty různých výrobců, jsem překvapený že to prošlo alespoň takhle (jednou jsem zkusil a ani to nepostlo, notebook zůstal tedy pouze s integrovaným GPU). Proto se například liší nvidia a ati/amd MXM moduly, nebo také jednotlivé generace CPU, z toho důvodu se dají po bazarech najít MXM moduly z mrtvolek určené pro určité značky. Ale to jsi nejspíš věděl, když seš do toho pouštěl.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

lessma píše://EDIT: Po downgradu video biosu na nižší verzi se mi již podařilo nainstalovat aktuální ovladače grafické karty. Ve správci zařízení je pod grafickým adapterem konečně zobrazena požadovaná grafika, nicméně zbývají 2 neznámá zařízení "Zakladni systemove zarizeni" a jelikož nevím o co jde, nemůzu tedy nabrat drivery.
Ve správci zařízení klikni na to neznámé zařízení pravým tlačítkem myši, vyber vlastnosti, potom záložku podrobnosti, z rolovací nabídky vyber ID Hardwaru a postni sem ten řetězec co tam bude (např. PCI/VEN_8088&DEV_...). Podle toho to můžeme identifikovat.
lessma
Nováček
Nováček

Příspěvek od lessma »

Zdravím, ovladače zařízení už mám aktualizované, není tedy třeba toto dále řešit. Jediným problémem je občasné probliknutí dipleje obrazovky, respektive několik proužků.
Při používání to nijak výrazně nevyrušuje, pokud se na to člověk vyloženě nezaměřuje.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Vyzkoušej to na externím monitoru, pokud máš možnost, jinak by to nejspíš mohl být ten kabel co vede v kloubu k displeji.
lessma
Nováček
Nováček

Příspěvek od lessma »

Oukej, až bude chvíle času, mrknu na to. :wink:
Erasian
Nováček
Nováček

Příspěvek od Erasian »

Zdravím,.... Mám podobný problém chtěl bych nainstalovat do Acer Aspire 5520G Nvidia8400 jinou grafickou kartu a mám taky tu z Acer Aspire 6920G Nvidia 9500M GS.
lessma píše:Zdravím, ovladače zařízení už mám aktualizované, není tedy třeba toto dále řešit. Jediným problémem je občasné probliknutí dipleje obrazovky, respektive několik proužků.
Při používání to nijak výrazně nevyrušuje, pokud se na to člověk vyloženě nezaměřuje.
Lessma tady jsi psal, že jsi to nakonec vyřešil. Mohl by jsi mi prosím nějak podrobněji poradit jak na to. Děkuji za pomoc, při řešení stejného problému.
lessma
Nováček
Nováček

Příspěvek od lessma »

Ahoj, vyřešil jsem to downgradem BIOSU grafické karty na nižší verzi a nainstalováním ovladačů této grafické karty.

Vytvořil jsem si bootovatelný USB disk, poté spustil reboot a bylo vystaráno., Přikládám návo, jež jsem pravděpodobně využil.

Nezaručuji Ti žádný úspěch.

I thought about writing this thread as i see there are alot of problems for members with flashing their own original PHOENIX bioses or the Modified bioses in this section .
The process is very easy , just follow these steps :-

1 ) You`d better flash from dos using a bootable usb drive .......... you should have any bootable USB or floppy .
2 ) Download the HP tool which will make your floppy or USB bootable & the DOS98 files from this link :

http://www.mediafire.com/?1b2zr67o1y5v4gr

3 ) Create the Bootable USB or FLOPPY using the tool with options in this pic :-

http://dl.dropbox.com/u/34989732/HPUSB.png
Click to view full size image

4 ) Copy the BIOS.WPH ( original or modified ) to the USB drive and copy the PHLASH16.EXE as well ( provided in the previous link with the HP tool ) .

5 ) Boot from the USB drive and write this command after it boots :-

PHLASH16 /S /X /FORCE
then press ENTER .

The bios will be flashed and don`t interrupt this process in any way as it will make your bios bricked .
Přeji pěkný den a hodně štěstí.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“