Win 8 - Pc naběhne až na podruhé

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 8 a 8.1.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
scufa
Nováček
Nováček

Win 8 - Pc naběhne až na podruhé

Příspěvek od scufa »

zdravím všechny...prosím...před týdnem jsem malinko renovoval počítač a to včetně windowsů,které jsem upgradoval z Vist na 8čky...vyměnil jsem základku,procesor,ramky,systémový pevný disk i zdroj..jediné co zůstalo je grafika,mechanika a pevný disk na ukládání fotek,filmů,atd. ....dokud tam však byli Visty,vše fungovalo pecka...nainstaloval jsem windowsy 8 a při zapnutí počítače naběhne základka,objeví se na pár vteřin načítání a počítač se vypne...až na druhý pokus se zapne a jede jak má...s kamarádem jsme zkusily dát jinou grafiku a počítač se zapnul normálně...rozhodl jsem se že tedy koupím novou grafiku...po vložení a instalaci ovladačů,vše běželo 2 dny v pořádku a k mému zděšení,jsem dnes přišel domů a zjistím,že se opět počítač vypíná úplně stejně při startu...už nevím co s tím,v počítači je vše oukej...může mi někdo poradit prosím????

popis problému -

C:\Windows\Minidump\112212-14742-01.dmp
C:\Users\Jozef\AppData\Local\Temp\WER-60590-0.sysdata.xml
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Win 8 - Pc naběhne až na podruhé

Příspěvek od ToxicTears »

Ty 8 winy jsi tam dával doufám, až po upgradu?
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Lion_K
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lion_K »

Mám podobný problém.
Po zapnutí mi napoprvé nenajede - zapnu PC, rozsvítí se kontrolka, ale nic dál se neděje. Po chvilce se PC sám restartuje a najede bez problémů.

Taky mi to začalo dělat až po přechodu na WIN8 (čistá instalace).
Odzkoušeno s ovladači co byly od WIN8, i s ovladači staženýma od výrobce - pro WIN8. Výsledek je stejný.
PC 1 - AMD Ryzen 9 5900X - ASUS ROG STRIX B550-A GAMING - NZXT Kraken X62 - Crucial Ballistix Sport 32GB DDR4 3200MHz@3600MHz CL16 - GIGABYTE AORUS NVMe Gen4 SSD 1TB - GAINWARD GeForce RTX 3080 Phantom+ GS LHR - MSI Optix MAG274QRF - LED monitor 27" - Seasonic Prime PX-850 - 850W
PC 2 - AMD Ryzen 5 5600X - ASUS TUF Gaming B550M Plus - Scythe Ninja 5 - Patriot Viper Steel 16GB KIT DDR4 4400Mhz@4000MHz CL16 - Transcend MTES-22 - M.2 1TB - MSI GeForce RTX 3070 GAMING X TRIO - Dell S2721DGF - LED monitor 27" - Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum
scufa
Nováček
Nováček

Příspěvek od scufa »

Al-Akbar píše:Ty 8 winy jsi tam dával doufám, až po upgradu?
ano...8čky jsem dával až po upgradu pc...jen tu grafiku jsem měnil,jak jsem popisoval :-(
Bum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bum »

Pokud jsi prováděl upgrade z Vist, pak je tvůj problém možná způsobený špatně nainstalovaným Win 8 Boot loaderem, respektive tím, že ti na disku zůstal ještě starý Win Vista loader.
Kontrolu provedeš rychle.
Vyhledej si program Konfigurace systému , v něm klikni na spuštění počítače a tam bys měl mít jen uveden jen Windows 8 ... aktuální operační systém, výchozí OS
Pokud by tam zůstal i záznam o Win7 nebo Vistě, které už na disku nejsou, pak je smaž a nezapomeň udělat z WIn 8 výchozí OS.
Intel i5-3570k, Deska Gigabyte GA-965P-DS4, 16GB DDRIII 1600Mhz, AMD HD 6950 (Asus).
scufa
Nováček
Nováček

Příspěvek od scufa »

zdravím...je pravda že v pc jsou zbytky strašího OS...ale koukal jsem a win8 je nastaven jako výchozí systém... :-(
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

ja jsem instaloval win 8 s formatem a podobny problem nemam. tak zkus re-instal a smazat cely disk.
Odpovědět

Zpět na „Windows 8 a 8.1“