Teplota covered vs uncovered

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Teplota covered vs uncovered

Příspěvek od ElCon »

Mám taktlýho Athlona 1500 xp + a mám pryč obě bočnice. Dělá to docela rambajz a chtěl bych to zavřít. Můj procál má však teplotu docela ...no... 81 C. Nevím, jestli si to můžu dovolit zavřít. Popř. o kolik stoupne teplota v case a tudíž i na procesoru? Řádově. Dík
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

tak stěma 81° to dej rovnou na balkon, nebo urychlene naprav, cos udělal špatně, z podpisu neni nic vidět
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Přidej si do casu ventilátory a pak ho klidně zavři...Ale s otvřeným je to szejně nejlepší... :wink:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

prf.KuBA píše:Přidej si do casu ventilátory a pak ho klidně zavři...Ale s otvřeným je to szejně nejlepší... :wink:
Ne vždycky... větráky pak nemaj takovou účinnost (myslím system fany, ne větráky na procesoru a tak...), prozože vzduch foukaj všude kolem do prostoru.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

tohle je podle mě strašně moc na otevřenej case, něco se stalo špatně - pasta, chladič atd atd
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Tech 81° myslis vazne? :stupid: Je to v celsiich? :) Ja mam 35°C... Kup si lepsi chladic!!!

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
bukak3
Nováček
Nováček

Příspěvek od bukak3 »

zmer si to teplomerem, nebo nakym teplotnim cidlem, kolik to doopravdy ma ...
tech 81°c je vazne moc ;-)
kt400 | 2200+ ...
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výkon

Příspěvek od ElCon »

Mám to nataktěný málo, takže nevím, proč to tak topí. Myslel jsem, že je problém v čidle v BIOSU. Potom jsem si nainstaloval Hardware Monitor a ten mi hlásil to isté. Tak jsem znejistěl. Pastu jsem tam nedával. Je to velkej problém ? Dělal bych to poprvé a nechtěl jsem to pokoušet. Jinak když jsem u procalu s rukou nebo teploměrem, zdá se být vše OK. Mohl by být problém v té pastě? (která tam není) Dík
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nanuk »

si tam nedaval pastu?:) no tak ju tam rychlo daj;)
ta pasta tam je na to aby zaistila tepelnu vodivost medzi cpu a pasivom, a skus, ak mas pasiv na cpu s rebierkamy, utriet od prachu, dost to pomaha:)
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

nanuk píše:si tam nedaval pastu?:) no tak ju tam rychlo daj;)
ta pasta tam je na to aby zaistila tepelnu vodivost medzi cpu a pasivom, a skus, ak mas pasiv na cpu s rebierkamy, utriet od prachu, dost to pomaha:)
Dík za radu...opráším....pasiv od procalu oddělávat nebudu...radší to dám na balkon :-D Ne fakt, rozdrtit procal si nechci...asi to budu řešit jinak...takže vlastně mi teď ten pasiv jen drží teplo, že? jsem to ale šikula !
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Výkon

Příspěvek od honny »

ElCon píše:Mám to nataktěný málo, takže nevím, proč to tak topí. Myslel jsem, že je problém v čidle v BIOSU. Potom jsem si nainstaloval Hardware Monitor a ten mi hlásil to isté. Tak jsem znejistěl. Pastu jsem tam nedával. Je to velkej problém ? Dělal bych to poprvé a nechtěl jsem to pokoušet. Jinak když jsem u procalu s rukou nebo teploměrem, zdá se být vše OK. Mohl by být problém v té pastě? (která tam není) Dík
Sorry, ale vis k cemu je ta pasta??? K prenosu tepla mezi jadrem CPU a chladicem. Pokud ji tam nedas, tak teplo nejde do chladice a ten pak neni teplej. Vsechno teplo je na jadre. Bud rad, ze ti to nezhorelo... :wink:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nanuk »

ElCon píše:
nanuk píše:si tam nedaval pastu?:) no tak ju tam rychlo daj;)
Dík za radu...opráším....pasiv od procalu oddělávat nebudu...radší to dám na balkon :-D Ne fakt, rozdrtit procal si nechci...asi to budu řešit jinak...takže vlastně mi teď ten pasiv jen drží teplo, že? jsem to ale šikula !
preco by som to mal rozdrtit?, tej pasty tam zas netreba ze tri centimetre:), staci potriet jadro CPU jemnym filmom tej pasty, to aby sa zarovnali nerovnosti medzi jadrom CPU a pasivom ked prilozis pasiv na CPU , pokial nebudes "doklepavat" ten pasiv na CPU kladivom tak by sa nic nemalo stat:)
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Honny píše:
ElCon píše:Mám to nataktěný málo, takže nevím, proč to tak topí. Myslel jsem, že je problém v čidle v BIOSU. Potom jsem si nainstaloval Hardware Monitor a ten mi hlásil to isté. Tak jsem znejistěl. Pastu jsem tam nedával. Je to velkej problém ? Dělal bych to poprvé a nechtěl jsem to pokoušet. Jinak když jsem u procalu s rukou nebo teploměrem, zdá se být vše OK. Mohl by být problém v té pastě? (která tam není) Dík
Sorry, ale vis k cemu je ta pasta??? K prenosu tepla mezi jadrem CPU a chladicem. Pokud ji tam nedas, tak teplo nejde do chladice a ten pak neni teplej. Vsechno teplo je na jadre. Bud rad, ze ti to nezhorelo... :wink:
Opravdu jsem nevěděl, k čemu ta pasta je. Dík za osvětlení. Hele, ale pc mi pod 81 C jede žu více než rok. To je taky divný, ne? Tak to to kurňa je? Ty nad tím pomalu kopeš hrob a já si tu pařím...
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

třeba zítra dopaříš...těžk říct, ale proč ses proboha nezepta někoho, proč k tomu máš tu tubu???? :?
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Slezman(CZE) píše:třeba zítra dopaříš...těžk říct, ale proč ses proboha nezepta někoho, proč k tomu máš tu tubu???? :?
Ptal jsem se, ale bylo mi řečeno, že je sice dobré mít to s tou pastou, ale že u Athlonů to není úplně nezbytné. A jak jsem psal, nikdy jsem tam tu pastu nedával a už jsem složil (světe div se!) alespoň 4 fční. Athlony bez pasty. Prej je to stavěný i na vyšší teploty a 81 C "prý" není žádná teplota.
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

ElCon píše:Opravdu jsem nevěděl, k čemu ta pasta je. Dík za osvětlení. Hele, ale pc mi pod 81 C jede žu více než rok. To je taky divný, ne? Tak to to kurňa je? Ty nad tím pomalu kopeš hrob a já si tu pařím...
No po tom, co sem si to precetl me spadla huba :shock: koukej tam dat pastu nebo ti dam facku :box: vis, jaky mu musi bejt horko? :D
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

thool píše:
ElCon píše:Opravdu jsem nevěděl, k čemu ta pasta je. Dík za osvětlení. Hele, ale pc mi pod 81 C jede žu více než rok. To je taky divný, ne? Tak to to kurňa je? Ty nad tím pomalu kopeš hrob a já si tu pařím...
No po tom, co sem si to precetl me spadla huba :shock: koukej tam dat pastu nebo ti dam facku :box: vis, jaky mu musi bejt horko? :D
Ok :-D :D Pudu na to ! Ale trochu se bojím....mám olšové ruce :-D :D
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

ElCon píše:už jsem složil (světe div se!) alespoň 4 fční. Athlony bez pasty. Prej je to stavěný i na vyšší teploty a 81 C "prý" není žádná teplota.

bože můj ........

:devil: :devil: :devil:
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

ElCon píše:
Slezman(CZE) píše:třeba zítra dopaříš...těžk říct, ale proč ses proboha nezepta někoho, proč k tomu máš tu tubu???? :?
Ptal jsem se, ale bylo mi řečeno, že je sice dobré mít to s tou pastou, ale že u Athlonů to není úplně nezbytné. A jak jsem psal, nikdy jsem tam tu pastu nedával a už jsem složil (světe div se!) alespoň 4 fční. Athlony bez pasty. Prej je to stavěný i na vyšší teploty a 81 C "prý" není žádná teplota.
jesismarja covek se ma tahat za vlasy pri 60C, pri 81 se skace z mostu :o , kamos tam nedal pastu a svete div se, procak mu vodesel :wink: jinak docela te lituju jestli mas nastaveny SHUTDOWN temperature na 85C :cry:
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

ElCon píše:
thool píše:No po tom, co sem si to precetl me spadla huba :shock: koukej tam dat pastu nebo ti dam facku :box: vis, jaky mu musi bejt horko? :D
Ok :-D :D Pudu na to ! Ale trochu se bojím....mám olšové ruce :-D :D
dej tam ty pasty trochu, rozetri ji po jadre, ne, ze tam das pulcentimetrovou vrstvu :-D nanejvys 0.5 mm a zbytek jak pritlacis tim chladicem vyleze bokem...

edit: to ti radil kamarad karel bachor?
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“