Práva

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

Práva

Příspěvek od Aros »

Na datovém disku už mám nějak hrozně moc rozsypaná práva, jak jsem se to nsažil rozchodit po té, co jsem jej přenesl z jednoho PC na druhý. Jde to nějak zresetovat? Tj. zachovat data, ale práva nastavit na tokový ten stav, kdy všichni můžou všude? Něco jako když připojím flashku?

Díky

//edit: Myslel jsem, že to vkládám do fóra Windows 7, ale asi jsem se nějak přklepl, takže se omlouvám za nakompletní info: OS je tedy Win 7 (konrkétně 64bit, ale to je jistě jedno).
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Re: Práva

Příspěvek od MiliNess »

Ano, povolíš skupině Users plný přístup ke svazku a aplikuješ to na všechny podobjekty
(Přepsat všechna oprávnění podřízených objektů zděditelnými oprávněními tohoto objektu)
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Jenže to přesně jsem zkoušel, jenže dostanu access denied (a dělám to samozřejmě pod administrátorským účtem.)

Přesně je to tato zpráva:

Lišta:
Error Applying Security

Text zprávy:
An error occured while applying security information:
//cesta k souboru
Access is denied.

Jako vůbec nechápu proč... Na celém disku není žádné deny právo, takže vůbec nechápu. Jedinné, co jde je, že po jednom souboru dám take ownership, ale tak nejsem blázen, abych to dělal na všech souborech na disku... To bych taky mohl dělat několik týdnů :-)
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Převzít vlastnictví můžeš nad celý diskem...
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Přesně tak. Stačí tam zatrhnout zatržítko, že chceš převzít vlastnictví i u podsložek a souborů a máš to na jeden zátah.
Nebo můžeš použít SubinACL.
www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=23510
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“