test desky bez ram a procesoru?
- crazycarodej
- Nováček
-
test desky bez ram a procesoru?
Dobrý den,
dostal jsem základní desku o které nevím jestli je funkční. Bohužel nemám do ní procesor ani paměti. Co se stane když tuto desku připojím ke zdroji? Spustí se na monitoru bios nabo nějaký post test? Děkuji za odpověď.
dostal jsem základní desku o které nevím jestli je funkční. Bohužel nemám do ní procesor ani paměti. Co se stane když tuto desku připojím ke zdroji? Spustí se na monitoru bios nabo nějaký post test? Děkuji za odpověď.
- Lokomotiva
- Začátečník
Re: test desky bez ram a procesoru?
To myslíš vážně nebo máš tak zvláštní druh smyslu pro humor?
- Jeltík
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, spustí se POST, který zjistí, že nemáš ty věci, co tam maj bejt a nic se nestane, maximálně ti tam budou svítit diody nebo pípat speaker.
- Lokomotiva
- Začátečník
Bez procesoru?...
- havli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Bez procesoru to imho neudela nic, ani piskat nebude.
Ryzen 9 5900X ; Asus Prime X570-P ; 32 GB DDR4 3733 ; Inno3D RTX 4070 Super ; FireCuda 530 2 TB, MX500 4 TB ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
- Jeltík
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Vždycky to něco udělá...
- crazycarodej
- Nováček
-
To nebyl zvláštní druh humoru,jen jsem chtěl poradit jestli se dá zjistit funkčnost desky když kní nemám bohužel procesor. Ale uznávám že můj dotaz je asi dost nesmyslnej. Omlouvám se pokud jsem tímto dotazem někoho pobouřil.
- Lokomotiva
- Začátečník
Pobouřil snad ani ne, ale nerozesmál...
- Sharkitlot
- Nováček
-
Ahoj trochu se v pc vyznam a opravuju je ale jeden pc se mi porad vraci azatim sem vsechno s cim sem se setkal dal do kupy ale tohle je zvlastni kousek.vsechno jsem tam zkusil vymenit ale porad se nechce zobrazit nic na obrazovce a pípá speaker a kdyz ho necham par dni zapojenej zacne se zapínat a vypínat sám od sebe...myslíte že to muze být zdrojem??to je totiz jedine co jsem este nevymenil Predem Diky za odpoved
- Lokomotiva
- Začátečník
No jistě.
Proč by ne?
Proč by ne?
- Sharkitlot
- Nováček
-
Mno dobře vyzkouším Dík a eště by jsem měl otazku znamej si polil notebook tak ho ma vycistenej opravenej tak ze uz jde i zapnout ale nejde grafika ma tam jenom integrovanou ani slot tam nema dokaze to vyresit externi usb grafika??
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ne, je to zralé do popelnice. Nejde grafika = mrtvej board.
- Lokomotiva
- Začátečník
To vyřeší tak deska za 6,5 (bratru) plus 1,5 práce.
- Sharkitlot
- Nováček
-
Mno ja sem prave na netu cetl Nefunguje vám grafika??kupte si externí usb grafiku
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Na internetu nejsou pravdivé informace, tam může psát každej idiot. To je naprostá hovadina.
- Sharkitlot
- Nováček
-
Okej Díky
- Sharkitlot
- Nováček
-
Prosimvas zjistil jesm ze ten noetbook ma grafiku ATI Mobility Radeon 5470...cetl jsem zase na netu ze se jedna o tzv.čipovou grafiku tak nevim jestli tomu máv věřit a kdyby to byla pravda myslíte že by se dala vyměnit??
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
A proč si myslíš že je to grafika? Takhle se většinou grafike neprojevuje to vypadá na desku. Mrtvá grafika je jen málokdy luck mrtvá většinou začne padat, artefaktiti, dělat problémy. A ne že "nic" takhle se projevuje spíš deska.
- Sharkitlot
- Nováček
-
mno tak ja sem to zkousel pripojit na monitor a na telku pres HDMI a taky nic tak me napadla grafika
- Sharkitlot
- Nováček
-
Dobře mam jednodužší otázku : dá se vyměnit integrovaná grafika?mě se to zdá jako blbost ale nejsem si jistej